2021: 10 nye serier du kan glede deg til

Steffen Stø bruker fremtidskikkerten og kikker inn i 2021. Her er de 10 seriene han gleder seg mest til i året som kommer.

I år kan vi glede oss til et gjensyn med Succession, Atlanta, American Crime Story: Impeachment, In Treatment, The Girlfriend Experience og ikke minst Better Call Saul.

Men det er selvsagt også flere splitter nye serier på vei.

Apple satser mye på sci-fi, med Foundation og Stephen King’s bokadapsjon Lisey’s Story, mens HBO på lik linje har satset sci-fi med The Nevers og en moderne remake av Scener fra Et Ekteskap. Disney+ kommer med den nye Star Wars-serien The Book of Boba Fett og Viaplay kjører på med Furia, en av seriene på radaren vår i år med spesielt stort potensial, sammen med blant annet norske Jordbrukerne.

De får vi snakke mer om en annen gang, for her kommer de 10 seriene jeg ser mest frem til i 2021.

Dopesick

Satt rundt opioid-krisen i USA. Fra en nedtrykt gruveby i Virginia, går vi rundt i oppgangene til DEA og lusker i korridorene til Big Pharma på Manhattan. Miniserien fra Danny Strong (Recount, Game Change) har mye potensial, med et stjernelag ledet av Michael Keaton.

The Old Man

Basert på Thomas Perry-boken med samme navn, får vi Jeff Bridges i hovedrollen til denne miniserien fra Black Sails og Jericho-skaper Jonathan E. Steinberg. Hovedperson er den pensjonerte CIA-agenten Dan Chase, som ender opp som målskive på grunn av fortiden sin.

The Lord of The Rings (Amazon Prime)

Lagt til tidsperioden Age of Numenor; ca. 3400 år før hendelsene i Ringenes Herre-trilogien til J.R.R. Tolkien. Duoen J.D. Payne og Patrick McKay står bak serien, med dyktige manusforfattere som Gennifer Hutchison og Bryan Cogman i ryggen. Produksjonen er snart ferdig med innspilling av sesong 1 på New Zealand. Det blir spennende å se hvordan denne helt nye tidsepoken i Tolkien-universet blir presentert på TV-skjermen.

The Underground Railroad (Amazon Prime)

Gjennom en alternativ vri på hendelser rundt slaveriet på 1800-tallet i USA, følger vi slaven Cora på en plantasje i Georgia. Hun lever i et alternativt univers med en underjordisk jernbane som transportsystem. Dette blir Barry Jenkins’ første Amazon-serie, og med filmer som Oscar-vinneren Moonlight bak seg blir dette neppe feil. Vi spår heller en veldig interessant vri på historier rundt slaveriet i USA i vår nære fremtid.

The North Water

Miniserien følger en gruppe menn som satte ut på en hvalfangstekspedisjon til Arktis på slutten av 1850-tallet. Turen resulterer i en kamp for å overleve i den iskalde ødemarken. Colin Farrell og Jack O’Connell har hovedrollen, med Stephen Graham og Peter Mullan ikke langt bak. BBC-serien er delvis filmet på Svalbard av Andrew Haigh (45 Years, Looking). Plottet høres likt ut som sesong 1 av The Terror, uten et ikke-menneskelig monster (men å skulle slåss mot slike utilgivelige naturkrefter trenger heller ikke noe utenomjordisk aspekt for å være skremmende). Dette virker lovende, med talent både foran og bak kamera.

Marvel Studios-seriene

Ulikt tidligere Marvel-serier er de som kommer på Disney+ produsert av filmstudioet til Marvel, med Kevin Feige bak spakene. Dette startet med WandaVision 15. Januar. Senere kommer Anthony Mackie og Sebastian Stan tilbake The Falcon and The Winter Soldier den 19. mars. Til slutt denne våren kommer Marvel-favoritten Loki (Tom Hiddleston) med Owen Wilson på slep tilbake i mai med Loki. Senere i år forventes også animasjonsserien What If?, så vel som Hawkeye (Jeremy Renner) tilbake i egen serie og Ms. Marvel, spilt av nykommeren Iman Vellani

Blindspotting

2018-filmen om de to vennene Collin og Miles i Oakland var en solid miks av drama og komedie. Serien Blindspotting følger Miles’ kjæreste Ashley. Han får livet snudd opp ned når Miles ender opp i fengsel, et sted etter der vi forlot filmen i 2018. Casal returnerer som Miles, og står også bak serien, med Diggs også involvert. Med blant annet Helen Hunt på laget, er det forhåpninger om at serien klarer å levere solid, til og med så bra som filmen gjorde? Listen ligger ganske høyt.

Tokyo Vice (HBO Max)

Filmet og lagt til Tokyo, utspiller serien seg rundt den amerikanske journalisten Jake. Med hjelp fra etterforskeren Hiroto graver han seg dypt ned i byens kriminelle underverden. Dette er den første TV-serien Michael Mann regisserer siden Luck på HBO. Destin Daniel Cretton (Short Term 12, Shang-Chi) deltar på regi. Mann og Crettons bidrag er spennende, så det er potensial her.

Blossoms Shanghai

Den kinesiske dramaserien er basert på boken Blossoms fra Jin Yucheng er satt til 90-tallets Shanghai, rundt en ung rik opportunist (Hu Ge) med en urolig fortid. Med Wong Kar-wai involvert og høyt budsjett er det ekstra spennende å se resultatet. Kar-wai har inspirert en rekke kjente regissører, som Tarantino og Tykwer, med filmer som Chungking Express. Kanskje vil også serien bryte gjennom utenfor Asia?

Velkommen til Utmark (HBO Nordic)

En optimistisk lærer (Tobias Santelmann) flytter til en liten bygd i Nord-Norge. Der viser det seg fort hvor krevende det er å være «fra utsiden». Etter å ha allerede sett klipp av serien, skrevet av veteranen Kim Fupz Aakeson (Kraftidioten, En ganske snill mann), som veksler mellom drama og komedie, vil det bli veldig interessant å se om HBO Nordic fortsetter å levere med norske serier med denne.

Mare of Easttown (HBO Nordic)

Miniserien fra HBO følger etterforskeren Mare (Kate Winslet) i en liten by i Pennsylvania. Hun etterforsker et mord samtidig som livet på privaten rakner. Detter er Winslet’s første TV-rolle på lenge, og kunne nesten vært en ny sesong av True Detective. Krimfans bør notere seg Mare of Easttown.

PS: Ettersom vi ikke har fått bekreftet innhold som kommer i år fra amerikanske FX, Hulu og HBO Max til norske streamingtjenester, er det fremdeles mye usikkerhet der på hvor og når visse serier kommer.