5 tanker om første episode av Homeland sesong 2


I går åpnet TV 2 Sumo for sniktitting på Homeland sesong 2. Her er våre umiddelbare tanker. OBS: Spooooooilers!

Kl 22:40 i går kjørte TV 2 opp første episode av Homeland sesong 2 på Sumo-tjenesten sin, og vi var kjapt på plass for å se hva som har skjedd med Carrie og Brody. Her er fem av de tusen tankene som raste gjennom hodet mitt i løpet av den knappe timen episoden varte:

1. Fint grep med at Carrie bor på landet med søsteren og faren, og nesten mediterer over grønnsakshagen i stedet for å jage spioner i mørket. Elsker den lille sekvensen da Saul prøver å få henne til Beirut for å snakke med en kontakt som kun vil snakke med Carrie, og hun utbryter irritert: “Men i kveld er det jeg som skal lage middag til familien! Det er VEGETARLASAGNE i kveld!”. Der og da skjønner man hvordan livet hennes har gått fra de store, intrikate, internasjonale linjene til å fokusere på de bittesmå, fine tingene i livet. Som en krigsfotograf som etter å ha tatt bilder av brennende unger flytter til landsbygden for å ta bilder av små blomster i hagen. Ro i sjelen og sånt.

2. Jeg er også veldig begeistret for at Homeland har landet i Beirut, dette sydende spionreiret av en by, hvor øst og vest og nord og sør møtes ved Middelhavet. OP-5s definitive favorittby. Men da vi så episoden i går, kommenterte kjæresten min at det så lite beirutsk ut. Hun hadde rett: det er filmet i Israel. Skuffende.

Les mer om OP-5s favorittfilmer fra Beirut

3. Det kom som en overraskelse at Brody fortalte konen at han er muslim, og hun avslørte da nok en gang sitt bitchy, selvopptatte seg. Jeg skjønner at Jessica er litt stresset i knollen etter mannen var borte og antatt død i årevis, men det statusjaget og ambisjonene hun nå legger for dagen er ukledelig. men når det er sagt, er scenene fra USA og spesielt Kongressen ikke veldig sterke. Trikset med den kvinnelige journalisten som kommer til Brody for å dra han back in the game, slik Carrie opplevde det samme med Saul og Estes er ikke spesielt troverdig.

4. Datteren til Brody og Jessica har fått en viktigere og mer nyansert rolle. Veldig spennende når hun åpenbart har mer sympati med faren enn moren, og hvordan hun dras mellom forskjellige mennesker og steder i sitt slitsomme tenåringsliv.

5. Smilet til Carrie på slutten. Den rareste, vakreste og mest lovende cliffhangeren på lenge.

Hva synes du om episoden? Kjør på i kommentarfeltet under.

Episode 1 går på TV 2 mandag 8. oktober kl 22:40. Om du har dansk TV, sender DR1 den allerede i morgen, onsdag. Tror det er kl 22:30.

 

 • AnotherStoryGirl

  Jeg synes også det var overraskende, mest på godt og litt på vondt. Carrie er fortsatt en av de mest interessante kvinneskikkelsene jeg noensinne har sett på skjermen. Selve historien er kanskje ikke veldig spennende foreløpig, men det er sikkert nødvendig som set-up til plottet. Synes ikke den “hente ut hemmelige koordinater fra safe”-sekvensen var særlig spennende, litt uorginalt. Det som derimot er veldig kult er den genuine usikkerheten man føler om hvor Brody som karakter er på vei, alt ubehaget, men tydeligvis også lojaliteten han føler. Kona har fått større ambisjoner enn ham, absolutt ukledelig. Brody og datteren møtes i annerledesheten, det er vakkert og en original tvist. Overraskende at han fortalte kona om troen sin. Kommer definitivt til å følge med, selv om jeg ikke syntes første episode innfridde totalt. Like fullt var Carries smil på slutten et særdeles godt tegn!

 • Prient Mahes

  Det maniske smilet til Carrie var ubehagelig, takk gud for Claire Danes.

 • Christofferhjelm

  Innfridde absolutt, den eneste irriterende detaljen var at han hentet ut detaljer fra safen til CIAs nestsjef på hans kontor. CIAs nestsjefs kontor, uten kameraer, overvåkning eller andre fallgroper, lite troverdig at eks-Taliban-fangen hadde dratt det i land.
  Ellers gøy med den lille nesten-wildouten på intel-hjemmesiden i starten, kombinert med smilet på slutten vet vi iallefall at hun var i bedre form enn det man trodde etter slutten på S01.

  Datahjerte.

 • Første episode var jo veldig bra – men ikke like superspennende som Dexter..

 • Psvennevig

  Synes første episode var veldig bra. Lover godt for videre kaos. Claire Danes er fantastisk. Faktisk bedre synes jeg. At kona til Brody er ute er jo typisk. Må jo ha med noe mani på flere plan 🙂

 • Det er svært gode skuespillere i denne serien, ingen tvil om det. Lover godt for sesongen dette!

 • Fredrik

  Fantastisk start på S02.

  Begynner nesten å lure på om Claire Danes er sinnsyk i virkeligheten. Hun spiller bokstavelig talt sinnsykt br. En ting er iallefall sikkert, fullt kjør i alle leire fra første episode. Kan nesten ikke vente til neste uke for 302,alene verdt et Sumo abb.

  Elsker CIA…

  Fredrik

 • John Le Carre kunne skrevet manuset her . Likheten er stor.

 • Odin

  Gled dere til episode 2, nettopp sett den, jeg sier ikke for mye når jeg sier at Brody klarer de rareste ting..

 • Pingback: Hva skjedde egentlig i S02E03 av Homeland? | OP-5()