Broadchurch S02E03: Høylytt episode

Broadchurch har satt inn et ekstra gir i tredje episode. Vi oppsummerer.

Hva skjer egentlig i den lille engelske strandbyen Broadchurch? Det er ikke mye igjen av den søvnige badestemningen, hvert fall. Den forsvant strengt tatt den natten Danny Latimer ble drept, men nå ser byen ut til å være en magnet på folk som vil lage trøbbel for andre. Vi oppsummerer tredje episode av andre sesong:

Les også: oppsummering av episode 2
Les også: Broadchurch – en landsby full av hemmeligheter

— Hva skjedde i episoden? Hvor skal vi begynne, er kanskje mer korrekt spørsmål. Beth fødde datteren Elisabeth i et badekar hjemme på stuegulvet, men kastet ut Ellie etter vellykket fødsel. DI Alec Hardy fant Claire og Lee  hjemme etter det dramatiske forsvinningsnummeret i slutten av forrige episode. Claire og Ellie går på bar for et glass eller tre, blir drita, spiser frites, og ender på nachspiel hvor Ellie ligger med en tilfeldig fyr. Advokaten til Joe Miller har en sønnsosm er i fengsel. Først besøker hun ham, så henger hun Ellie ut til tørk som elskerinnen til Alec Hardy i rettssalen. Advokaten til Latimer-familien krasjer med bilen sent på natten fordi hun har så dårlig syn. Lee gir Alec Hardy bevis mot andre mistenkte i den gamle saken han selv er mistenkt i.

— Jeg digger fremdeles de to advokatene og hvordan de har beriket serien, men jeg kjøper ikke helt den ville utskjellingen Sharon Bishop har av Ellie på slutten. Jeg synes heller ikke Ellie kom så dårlig ut av det, hadde jeg vært jurymedlem der hadde sympatien min falt i fanget på Ellie. Er det lov å drive med sladder og insinuasjoner i en rettssak, forresten?

— Lee-karakteren irriterer meg, uansett om han er morder eller ikke. Har lyst å klappe ham ned, eventuelt se ham skli på et bananskall, så jeg kan skratte ham opp i ansiktet.

— Beth kommer til å gjøre noe megadumt i løpet av sesongen. Jeg skjønner hvor hennes hat mot Ellie kommer fra, men det var rimelig uraust å sende henne på dør etter den dramatiske fødselen.  Can’t we all just get along, som en annen fyr som ble dårlig behandlet sa en gang. Beth har ingen planer om forsoning, og det kommer til å gi utslag.

— Hele kidnappingsgreiene fra forrige episode forduftet kjapt, eller hva? Jeg syntes det var en litt voldsom avlsutning på forrige episode, og den følelsen ble ironisk nok forsterket når hele greiene ble avfeid med en gang.

— Introduksjonen av Sharon Bishops sønn er interessant. Jeg antar at han ikke skal være med noe særlig, men mer stå som et symbol over Bishops åpenbare standhaftighet. Når hun kanaliserer all sin energi inn på å få Joe Miller frikjent, er det egentlig hennes egen sønn hun skal rydde opp for.

— Det var noen knallfine bybilder i denne episoden, spesielt da Ellie går hjem på morgenkvisten etter fødselen, men generelt syntes jeg Broadchurchs magiske storslagenhet ble underkommunisert. Kanskje turistsjefen i Sør-England var på ferie da denne episoden ble spilt inn.

— Uansett: Det dramaturgiske crescendoet i rettssalen ga Broadchurch et ekstra gir, men jeg er ikke helt sikker på om jeg liker det. Det virker som alle skal skrike høyest mulig for at vi skal skjønne at idyllen ikke var opprettet etter første sesongfinale. Det blir litt for voldsomt og kanskje litt for enkelt, og jeg har sett flere uttrykke skepsis til at Broadchurch blir et rettsdrama. Hmm, må tygge litt på det. Hva synes dere?

  • Hans-Marius Øverland

    Godt oppsummert. At det blir et rettsdrama er småproblemetisk, enig der. Tror det hadde vært et mindre problem om kriminalstoryen hadde tatt hovedsete og rettssaken hadde vært en bi-historie. Sånn er det jo ikke. Jeg hater det ikke likevel. Broadchurch er en av få serier jeg ikke har binget, men heller fulgt fra uke til uke og det viser seg å være en utfordring som tærer på nervene. Det kan jo bare bety at jeg liker også denne sesongen.

  • Bjørn

    Det største problemet i denne epsioden er forsvarets voldsomme utspørring/påstandbonanza mot Ellie. Og det i en rettsal hvor alt skulle foregå i verdige former. Den kjøper jeg ikke. Fortsatt spennende og engasjerende, men jeg håper de kan hoppe over den slags usannsynligheter i fortsettelsen.

  • Petter Joakimsen

    Når kommer Broadchurch sesong 2 ut på Netflix?

  • Pingback: Broadchurch S02E04: Alt snus på hodet | OP-5()