Dokusommer med OP-5

Virkeligheten, folkens! Mye bedre enn fantasi og fiksjon. Her får du våre beste tips, blant annet en fantastisk doku om det råeste løpet på kloden.

Rett på sak. Vi anbefaler dokumentarer. Vi fyller på med tips utover sommeren, og lover at det ikke bare blir Netflix-dokus. Følg oss på Facebook for et vink når det skjer. God titting!

Get Me Roger Stone
Netflix (film, 101 min)
https://youtu.be/5IPyv4KgTAA
— Visste du at det finnes en gammel bodybuilder emd Nixon-tatovering, og at denne fyren som tenåring ble lysende stolt da han ble involvert i Watergate-skandalen? Han var også førstemann som kom på ideen om at Donald Trump burde bli amerikansk president (tilbake på 80-tallet), og har bidratt til at manchild Trump fikk klørne i jobben som verdens viktigste mann.
Les mer om den vanvittige dokumentaren Get Me Roger Stone.

The Keepers
Netflix (serie, 7 episoder)
https://youtu.be/Khr7dbuBjuE
— Katolske prester, altså. Der har du gjeng. The Keepers graver langt bak i historien når serien zoomer inn på drapet på nonnen Cathy. Hun var lærer på pikeskolen Archbishop Keough High School i Baltimore, hvor to av skolens prester systematisk voldtok, psykologisk terroriserte og fraktet utvalgte, unge jenter til lokale politimenn for samme formål. Serien møter ofrene, men også jentene som kanskje visste, men ikke turde å si fra. Mens serien sirkler seg stadig nærmere skolens prester, går The Keepers også inn i kriminalsaken.
Les mer om The Keepers.

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young 
Netflix (film, 89 min)
https://youtu.be/UQmoxlUy33A
— Det hardeste og mest eksentriske ultraløpet på kloden er blitt til en nydelig dokumentar. Tenk deg å løpe 160 kilometer i skogen i Tennessee, med høydemeter som tilsvarer opp og ned Mount Everest to ganger, mens en skjeggete maratonsjef sitter i campingstol og drikker øl og sigger mens han flirer av deg. Dette er etter at du har skrevet et essay for å bli valgt ut til å løpe, betalt påmeldingsavgiften på 2 dollar og 50 cent, og tatt med den obligatoriske Hawaii-skjorten til løpssjef Gary “Lazarus Lake” Cantrell.

Nobody Speak: Trials Of The Free Press
Netflix (film, 95 min)
https://youtu.be/PHow1B32WZw
Nobody Speak er historien om det vanvittige søksmålet Hulk Hogan sendte mot Gawker.com etter de publiserte en sextape hvor han ligger med sin beste venns kone. Det handler om 140 millioner dollar, demokrati, ytringsfrihet, knebling av presse, illsinte milliardærer og en Florida-dommer som haaaaater nettmedia. Det handler også om noe av det mest bisarre som har skjedd i en rettssak: når Terry Bollea (som Hogan egentlig heter) forklarer under ed at penisen hans ikke er 10 tommer, for på sextapen er det nemlig den fiktive karakteren Hulk Hogans penis han snakker om. Ikke sin egen, den er mindre.

 

 

  • Jonas

    For de som ikke har fått sett den enda kan det nevnes at OJ Simpson – Made in America ligger på NRK nett tv igjen.

  • Bjoern

    Barkley Marathons så jeg for en måneds tid siden, og det er en fantastisk dokumentar. Svært fengende og morsom!