Fremdeles ikke sett Justified?


Her i OP-5 får vi ofte spørsmål som “jeg trenger en ny serie etter Breaking Bad“. Det første vi da griper til er Justified, FX-serien om politimannen Raylan Givens. Han blir sendt tilbake til hjembyen i Kentucky etter en uheldig shootout i Miami, og bruker sesong etter sesong på å forholde seg til suspekte bekjentskaper fra ungdommen, eks-kjærester og sin ytterst kriminelle far. Et drivende godt drama med mørke sørstatsundertoner og like mørk humor. Vi må skrive en lengre sak om Justified snart, det fortjener serien. Hvor man får sett kalaset? De to første sesongene er tilgjengelig på Netflix. Sesong 4 er akkurat sluppet på import-DVD, men rotekoppene i Viasat skal visstnok ikke sende den på TV-kanalene sine. Uansett: sesong 5 har amerikansk premiere 7. januar, og nå dukker Michael Rapaport opp som sesonggjest. Dette blir bra, det er bare å sette i gang med serien. PS: Første sesong er en slags build-up til resten, det er først i sesong 2 serien for alvor finner formen.

 • Sesong 3 er sendt på Viasat 4 (ble sendt veldig seint husker jeg, nesten et års forskjell om jeg husker riktig, og etter midnatt). Utrolig hvor slitsomt det er å se en kvalitetserie som Justified som fortjener mye mer erkjennelse fra både seere, kanaler/”strømmetjenester” og andre enn den får. Viasat 4 har ikke planer foreløpig å sende sesong 4, og det er trist med tanke på at sesong 4 var seriens sterkeste sesong kanskje så langt.

  Sesong 4 er ute på DVD og Bluray i USA (ergo, kan importeres), hvor jeg vet at Platekompaniet selger sesongen på DVD ihvertfall importert (hvis du ikke vil gjøre fusset av å bestille det fra USA).

  Personlig er Justified i 2013 en serie jeg setter høyere opp enn mye annet, inkludert House of Cards, (åpenbart Homeland) og mer. Men ikke Breaking Bad da, selv om Justified er ganske solid den også.

 • Zealuu

  Venter enda i spenning på at flere sesonger skal dukke opp på Netflix, men som en midlertidig løsning har jeg subtilt lansert sesong 3 på DVD som julegaveforslag. En av mine favorittserier, tror jeg.

  • Ikke noe ny sesong på Netflix før til våren minst, om ikke Netflix klarer å gjøre noe deal med FX Networks for skandinavia (som de burde, SoA og American Horror Story er også veldig populære i Norge).

 • zlatan

  Er episodene avsluttende eller er det en rød tråd man må ha med seg i serien?

  • Sammenhengende historie, samtidig kan en episode sentrerte seg rundt noe annet enn hovedplottet. Men det er alltid en rød tråd igjennom episodene. Spesielt i sesong 4 hvor fokuset på historien er sånn godt gjennomført.

 • foca9

  Begynte endelig her om dagen, og sett et par episoder. Absolutt godt nok, så spent på hvordan den blir etter hvert!

 • Pingback: Moderne western i fem sesonger | TV 2 Sumo - Du er kanalsjef!()

 • Monica Torbjørnsdatter Hansen

  Fant akkurat ut at Netflix har fjernet ses 1 og 3 fra siden sin… men finner ikke ut hvorfor… Hadde tenkt å begynne å se den igjen men ikke no vits i det nå, og når kommer ses 4 og 5 her i Norge.
  Elsker Netflix altså, men de er ikke lett å få kontakt med om man har spørsmål… terningkast 6 på innhold og terningkast 1 på tilgjengelighet ved evt spørsmål.