HBO Nordic: 5 serier du bør sjekke ut

Vi dykker ned i HBO Nordic-arkivene, og kommer opp til overflaten med fem serier som er verdt å sjekke ut.

Vi har tidligere fått enormt med positive tilbakemeldinger (og vanvittig gode lesertall) på vår serie med Netflix-anbefalinger, og flere av dere har spurt om vi kan gjøre tilsvarende på HBO Nordic.

Les også: 24 timer med HBO Nordic

Klart vi kan! Her er de fem første anbefalingene, eller mer korrekt er kanskje å kalle det en guide til HBO Nordic-serier. Noe for alle, vil jeg tro:

Band Of Brothers (2001)
— Mange av dere har kanskje sett denne Steven Spielberg/Tom Hanks-produserte serien om en gjeng amerikanske soldater på vei innover i Europas hjerte under andre verdenskrig. Om du ikke har sett Band of Brothers, tenk Saving Private Ryan i serieformat, med Damian Lewis fra Homeland i hovedrollen. Superlekkert filmet og klippet, godt manus basert på Stephen Ambrose-roman, og generelt briljant underholdning og historietime.

Borgia (2011 – )
— John Doman spiller sjefen i Borgias-familien, han blir pave, og sammen med sin degenererte og maktsyke familie ender Vatikanet opp som et (enda mer) korrupt orgiereir av intriger og dekadent oppførsel. Sesong 2 er i gang på HBO nå. PS: Må ikke – som jeg først gjorde – forveksles med The Borgias, hvor Jeremy Irons har hovedrollen.

Eastbound & Down (2009 – )
— Ok, Eastbound & Down er ikke spenning, men det er det morsomste som er laget for TV siden Seinfeld. I hvert fall sesong 1. Jeg kommer i hvert fall ikke på noe i farten som er bedre, kanskje Arrested Development er oppe og bryner seg på Eastbound & Down? Uansett, sagaen om den selvopptatte, fallerte baseballstjernen Kenny Powers er historien om amerikansk selvtillit i kombinasjon med for mye ecstacy, fri tilgang på damer og en endeløs strøm av ukorrekte vitser.

Generation Kill (2008)
— Mens band Of Brothers er den andektige, nesten mediterende Spielberg-fremstilingen av grusomhetene som møtte amerikanske soldater under andre verdenskrig, er Generation Kill realityversjonen av idiotien ved å invadere Irak. Miniserien er basert på en bok av Rolling Stone-journalist Evan Wright, som fulgte 1st Reconnaissance Battalion i United States Marine Corps inn mot Bagdad. Serien står seg veldig godt i dag, fem år etter statuen av Saddam Hussein ble revet ned fra pidestallen.

Magic City (2012 – )
— Jeffrey Dean Morgan er kanskje mest kjent som The Comedian i Watchmen, men her i Magic City spiller han Ike Evans, en hotelleier som prøver å bygge seg opp som hotellmogul i Miami i 1959. Problemene står derimot i kø, enten det er hans egen kåte sønn, psykopater i mafiaen eller vrange fagforeningssjefer. Jeg så de to første episodene av Magic City nylig, og selv om det på ingen måte er noen ny The Sopranos eller The Wire, er det en vakkert filmet og kul serie fra en av klodens feteste byer, Miami.

Til slutt, her er lenker til alle Netflix-anbefalingene våre:
Netflix del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker
Netflix del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere
Netflix del 3: Hillbillies og undercoverpurk
Netflix del 4: Paranoid Gene Hackman og Spacey som tidenes kjipeste sjef

…og her anbefaler vi 5 serier hos Netflix

 • Marit

  Om jeg ikke husker feil så er det vel Borgia (med John Doman som Rodrigo Borgia) som er tilgjengelig på HBO Nordic, ikke The Borgias?

  • Kåre Hansen

   Stemmer det. Den med Irons er tilgjengelig på Netflix, 1. sesong. Og er vel så vidt jeg kan se snart i gang med sin 3. sesong.

   • Ja, jommen her har dere helt rett. Takk.

   • Rart, for i USA er det Netflix som har Borgia, her er det omvendt. Derfor jeg bel forvirret. Takk for at dere sa fra.

 • Merete

  Å anbefale Magic City blir feil. For en elendig serie. I likhet med The Following et drama som hadde potensiale, men er dessverre så latterlig utført.

  • Som sagt har jeg bare sett to episoder, og de likte jeg veldig godt. Skal se flere.

 • HBO Nordic er en gullgruve av TV serier som jeg har elsket siden jeg begynnte å abonnere i Januar.

  Game of Thrones: Kommer ikke utenom denne serien som er i gang med sesong 3, helt genialt i Ringenes herre stil med Peter Dinkage (den lille) som seriens høydepunkt, venter nå spent på hva Dragene vil tilføre serien.

  Band of Brothers: TV serien over alle TV serier med handling fra 2. verdenskrig, har vel sett denne en gang i året siden den kom på DVD og kjøpte den på nytt på Blu-Ray 🙂

  Borgia: Spenningen er på topp i handlingen fra slutten av 1400 tallet som omhandler maktkampen i Vatikanet. De har tatt seg ganske store historiske friheter noe som etter min mening ikke hadde vært nødvendig da de stort sett bare har lagt hendelser til feil årstall. Men glitrende filmet og med gode skuespillerprestasjoner fra alle hovedkarakterene (som tidligere nevnt er dette ikke den serien som Jeremy Irons spiller i, den heter The Borgias og går på Netflix)

  Banshee: er en serie du bør kikke nærmere på, uten å røpe for mye er handlingen lagt til en liten drittby i USA hvor en tidligere fange på finurlig vis ender opp som sheriff, bortsett fra det er serien helt rå med danske Ulrich Thompson i rollen som den slemme eks-Amish og usympatiske banditten som til enhver tid er tiltalt for noe men hele tiden slipper unna.

  Hit & Miss: Chloe Sevigny som den transseksuelle leiemorderen er også en knallbra serie, utrolig synd at de bare signet Sevigny for sesong 1, som det ser ut nå så blir det med kun den ene sesongen siden Sevigny er opptatt med andre prosjekter 🙁

  Vikings: Ny storserie på HBO om Vikingen Ragnar Lodbroke som lykkes med det meste til Jarlens (Gabriel Byrne) store ergelse, god filmatisering med vakre bilder som tatt rett ut av en brosjyre fra Visit Norway.

  Er du opptatt av politikk fra USA bør du sjekke ut Real Time med Bill Maher, det sendes live i USA på Fredager og blir tilgjengelig på HBO Nordic sent på Søndag men som oftest på Mandag, en ikke veldig objektiv men til tider hysterisk morsom Bill Maher som gjør narr av det meste som har med Religion og eller Republikanere.

  Bill Maher er også med å produserer VICE som er en ny dokumentarserie som nettopp har startet på HBO Nordic, første episode omhandler barnesoldater i bl.a. Afghanistan som selvmordsbombere for Taliban. OBS! Det forekommer til tider svært sterke bilder.

  Warehouse 13: Dette er en serie du godt kan vente en stund med å se fordi den ikke er spesiellt bra, en fjollete serie om et kjempestort lager med hemmeligheter alla Indiana Jones bare enda teitere, er sikkert ment å være morsom men etter 3 episoder hvor smilebåndet fortsatt var i bakre stilling og lattern uteble så ga jeg opp.

  Mandag er uten tvil den store dagen på HBO Nordic, det er dagen de fleste nye episodene blir lagt ut.

  • Wow, her var det mange gode tips. Har sett det meste, tenkte å ta dem i neste runde HBO-tips. Spesielt Hit & Miss.

  • Magnhild K. B. Uglem

   Tommelen opp for Hit & Miss! Stjerneskeuspill av Sevigny, synd det ble bare med disse episodene. Hun er jo et funn av en skuespiller, bærer den ellers middelmådige Big Love (også på HBO nordic) nesten alene.

 • Mye gode klassikere her, men selv synes jeg Vikings er ganske bra – og splitter ny. Ep 5 siste som er ute er det vel. http://www.youtube.com/watch?v=k5VngkAbkAE

 • Jeg har endelig fått sett Band of Brothers, tror det var denne bloggen som dyttet meg over den kanten. Elsket det såklart. Fortsett både med Netlifx og HBO-anbefalinger, de er jo ikke så gode på det selv 😉

 • DIF

  Jeg begynte abo på hbonordic for å følge Game of Thrones ses 3. Men, etter å ha sett de første sesongene på Blue Ray er jeg litt deppa over manglende HD-kvalitet på streamingen. Kanskje ikke mulig? Jeg kjører hdmi-kabel fra MacBook pro til Samsung LED 55. Tvinges jeg over i bittorrentsuniverset?

 • Pingback: De 5 mest leste sakene: OP-5 i april | OP-5()

 • Pingback: HBO Nordic: 5 filmer du bør sjekke ut | OP-5()

 • Pingback: Netflix/HBO: 5 undervurderte serier du må se | OP-5()