24 timer med HBO Nordic: Hva er inntrykket?


TV-giganten HBO har åpnet sin nordiske filial. Hva er førsteinntrykket vårt av nettjenesten til selskapet bak The Sopranos, Game Of Thrones, The Wire og Deadwood? Uferdig og useriøst eller best-i-klassen og briljant?

Jada, da var vi jommen meg i gang med HBO-abonnement. Det føles litt uvirkelig, for jeg husker at vi for bare noen år siden snakket om hvor stort det hadde vært å kunne få HBO-tilgang her i lille Norge. Tenk da: i stedet for å kjøpe bokssett etter bokssett, ha alt tilgjengelig rett hjem? Wow.

Nå føles det uansett helt naturlig, siden verden tross alt beveger seg sakte fremover i global/digital retning. Om det er lov å si.

Les mer: Kan The Wire forklare suksessen til HBO?

Uansett. Jeg ga mailadressen min til HBO sin hjemmeside for en uke siden, og på fredag fikk jeg tibud om å registrere meg gratis frem til 31. januar. Det måtte jeg jo gjøre, så nå har jeg vært inne i HBO-velvet i et døgns tid.

Jeg skal ikke påstå at dette er en detaljert anmeldelse eller analyse av HBO Nordic, dette er bare de første tingene jeg har notert meg etter å ha rotet rundt på siden. Så inntrykk kan endre seg, HBO kan endre seg, mye kan skje. Og det kan være det finnes ting jeg ikke har oppdaget.

Nok prat, la oss komme til saken:

— Veldig positivt førsteinntrykk! Det vil si de første 30-60 sekundene. HBO er mye mer oversiktlig og intuitivt enn Netflix – som det det til en viss grad er riktig å sammenligne dem med – og designet er lekkert og tydelig.

— Det deles inn i Serier og Filmer, og jeg lurer med en gang på hvor dokumentarene og standup-spesialene er blitt av. Dokumentarene finner jeg som en sjanger under Filmer, og der kommer en umiddelbar skuffelse. HBO har kun 4 – fire – dokumentarer ute, og tre av dem har jeg sett. Super Size Me er ikke akkurat en blodfersk film heller.

— Jeg tenker at dette må være en feil, så jeg søker på Reagan, den fabelaktige dokumentaren som HBO laget om den avdøde amerikanske presidenten. Men neida, den er ikke der. En kjapt titt på HBO sine amerikanske sider viser at der ligger det 72 – syttito – filmer under dokumentarparaplyen. Jeg er kanskje i fåtall, men et godt utvalg dokumentarer er en av grunnene til at jeg vil ha HBO-tilgang.

— Serieutvalget er uansett det mange vil abonnere på HBO for. Og der ser det lovende ut. Moderne klassikere som The Wire, The Sopranos, Sex & The City og Entourage ligger ute i all sin prakt, og de lover dyrt og hellig at sesongpremierer på Girls og Game Of Thrones og slikt skal komme på plass dagen etter USA-premiere.

Les mer: hva er den beste musikken fra The Sopranos?

— Premieren på Banshee (Cinemax/HBO) ligger ute. Selv om det er en skuffende serie, viser det at HBO Nordic er på ballen, i det minste.

— Men hvor er Deadwood!? Har HBO rett og slett kostet Al Swearengen under teppet. En miniskandale. Og fengselsserien The Oz, en av HBOs beste serier på 2000-tallet? Enda en miniskandale.

— Det er også noen serier som ikke er HBO-produserte her, for eksempel 30 Rock og Friday Night Lights, men da bare første og kanskje andre sesong. Det betyr for øvrig at HBO sannsynligvis har en avtale med NBC, som produserer både Friday Night Lights og 30 Rock, og som igjen betyr at kanskje vi får NBC-saker som The Office US, Saturday Night Live og Parks & Recreations etter hvert?

— Jeg tittet litt på noen serier, og avspillingen gikk greit nok. Jeg så noen episoder av Enlightened (skjult perle med Laura Dern i hovedrollen, drama/komedie), og det funket fint. Jeg har ikke Airplay på min MacBook, men en kompis sa at HBO ikke tilbyr den løsningen. Noen som har peiling?

PS: har du Samsung Smart TV? Her har en blogger skrevet om HBO-appen til de TV-ene.

— Filmutvalget er gaaaaanske så uinteressant. Det er en rar blanding av klassikere som The Sting og Scarface, halvglemte perler som Happy Gilmore og helglemte filmer som We Own The Night. Pluss noen HBO-halvnyheter som Game Change. Faktisk er det så få filmer at på den alfabetiske oversikten er det ingen filmer på J eller N eller Q eller V eller X.

— Prisen er sympatisk. 79 kroner for en måned er strålende greier, spesielt nå som seriesesongene for alvor kommer i gang. Og det er jo tross alt seriene mange er ute etter hos HBO, eller?

— Men at HBO Nordic skal drive med SATS-aktig bindingstid på 12 måneder er lett tilbakestående (som det er med all annen bindingstid). Spesielt når tjenesten som helhet fremstår som uferdig. En HBO-sjef gikk ut i fjor og sa noe á la “Vi er HBO, vi trenger ikke noen prøvetid, for du vet hva du får”. Sorry mac, men jeg vet faktisk ikke hva jeg får. Så nå har de til og med 31. januar på å utvide med dokumentarer, filmer og standup-spesialer, så tar jeg en avgjørelse da om jeg skal binde meg for ett år.

Har du prøvd HBO, hva er  i tilfelle ditt inntrykk? Rasende forbannet eller lykkelig som en rosablogger? Kjør på i kommentarfeltet. Og legg GJERNE til elementer eller oppdagelser du mener vi har oversett.

 • Mhu

  Airplay fungerer, på Mac. Men foreløpig er det ikke full HD. Ja, lykkelig.

 • Ikke fornøyd, men jeg innså etter 2 minutt med tjenesten at den er ganske uferdig. Jeg har 2 måneders gratis (som presse fikk), vurderer nå å spørre om å få tilgang igjen når tjenesten er i HD på andre plattformer enn Samsung TV`er. Jeg kan ikke kjøre et seriøst førsteinntrykk ovenfor leserne mine med så skrøpelig tilstand tjenesten er i nå.

  HBO Nordic (Ikke HBO i seg selv), har en elendig PR-avdeling og de som leverer tjenesten for HBO Nordic har gjort en utrolig ræva jobb: http://www.digi.no/900764/skal-bruke-finsk-nett-tv-losning-i-norden

  Jeg likte Banshee, den var cheesy på en god måte. Det er ingen Justfied eller Mad Men, men den gjør det godt for sitt publikum som er de som er ute etter action, sex og spenning. Serien hadde sine ulemper, men jeg likte det mer enn jeg hatet det.

 • Kfroestad

  Er i utgangspunktet fornøyd. HBO har de beste seriene. Skuffelsen er stor når jeg finner ut at OZ og Deadwood ikke er til stede. Men HBO sier det kommer. Ellers er jeg skuffet over at det ikke finnes Apple Tv app og AirPlay ikke er mulig. Dette skal også komme ifølge min research. Men det lover godt og HBO er bare best.. Dette gjør at jeg slipper å drive med ulovlig downloading. Dette blir bra.

 • P Cassizzi

  Dersom man ikke er kjent med tilbudet som ligger på HBO on demand i USA, fremstår tilbudet til Nordic som helt ok, men sammenlikner man utvalget til Nordic med tilbudet som er tilgjengelig i USA, får man fort inntrykk av at HBO Nordic er litt annenrangs. For menigmann er jo dette litt vanskelig å forstå, særlig fordi prisen på Nordic er ganske lik den man betaler for tilgang i USA. For øvrig veldig enig hva gjelder mangel på dokumentarer, en av de store styrkene til HBO i USA. En annen stoooor mangel hos Nordic er mangelen på alle de utmerkede stand-up spesialene som er tilgjengelige i USA. Terningkast 3 med rom for forbedring som vi får håpe utnyttes.

 • Anonymous

  Jeg er mindre imponert over HBO enn du er. Synes det er lite intuitivt og interfacen er mangelfull. Det ser lekkert ut, men det mangler helt banale ting som f.eks to setninger om serien.

  Resume-funksjonen fra Netflix fungerer som en drøm, mens HBO ikke har den.
  Jeg liker også dårlig at jeg må sette på teksting manuelt for hver episode jeg ser på (på Samsungen)

  Kvaliteten på Samsungen min er knallbra – der slår HBO Netflix i støvlene.

  Jeg sitter også igjen med inntrykket at dette er relativt uferdig og at det er mye jobb som gjenstår, både teknisk og innholdsmessig.

  • Ja, som sagt er dette bare et umiddelbart førsteinntrykk. Reagerte også på manglende info om seriene. Mye å gå på.

 • Terje

  Litt irriterende at det ikke funker å sende til TV fra iPad via HDMI, da må man flytte på en mac eller PC. Det burde også komme apps for Apple TV og andre mediaspillere rimelig kjapt. HDMI fra Samsung Galaxy Note funker, men der henger (foreløpig) ikke undertekster med.

  Early days, men konklusjonen er vel lovende, dog langt fra perfekt.

 • Anonymous

  La merke til at det manglet enkelte episoder av noen serier. f.eks episode 7 av andre sesongen av Sopranos.

 • Jarle

  For min del er det først og fremst kvaliteten på både bilde og lyd som er avgjørende. Kvaliteten på bilde og lyd i Netflix er i alle fall ikke sammenlignbar med blu-ray kopiene en finn med et klikk fra piratbukta.

 • Når det gjelder innholdet, så er jeg fornøyd med seriene som ligger der. Men hvordan HBO Nordic har håndtert lanseringa av tjenesten, det er en helt annen sak. Ekslusivitet til Samsung produkter og kun HD til deres Smart-TV (men det skal sies at HD-bildet deres er veldig fint). To måneders utsettelse på lanseringa og lite informasjon underveis.

  Da Netflix lanserte, hadde jeg 7 dingser (PC og duplikater ikke medregnet) jeg kunne se filmer på. Da HBO Nordic kom, hadde jeg 1 enhet de støttet. Det sier litt.

  Jeg tror HBO Nordic gapte over litt for mye i høst, før lanseringa.

 • Kim_heggvold

  Hbo lovet gull og grønne skoger, men stilte opp med et overpynta juletre.
  Hadde nok alt for store forhåpninger til hbo. Først gikk de ut å sa at de sulle lansere i høst, så kom kontra at vi må ha tid til å utvikle produktet. Høres jo veldig bra ut det.

  Men når de lanserer er det kun for Samsung? I alle fall kun Samsung sm har full kvalitet. Kjempe kjekt å ha tilgang på alt Hbo har å by på, men mangler støtte for å få sett det på tv/projektor.

  Har prøvd å kontakte HBO for å få greie på når de får støtte for diverse plattformer. Eneste svaret jeg har fått er at de satser på Xbox i løpet av første kvartal.
  Spurtecm disse:
  -Apple tv
  -ps3
  -Panasonic produkter
  -AirPlay fra ipad/iPhone.
  -Boxee box

  Desverre ikke noe annen tilbakemelding enn at de satser på Xbox. Samsung har gått ut å sagt at diverse blue-ray spillere skal få støtte.

  For all del, syns det er et stort steg i riktig retning når vi endelig har tilgang til dette materialet.
  Får se når 31.jan kommer m vi fortsetter å teste eller om man må avslutte å eventuelt komme tilbake når det er mer komplett.

  • Ingvald

   Det har kommet egne apper for både iPad og iPhone. Fungerer utmerket!

   • Beamer

    Ingvild: ja, appene fungerer. Men de har ikke AirPlay.

 • Joran

  Har ikke testa, men ikke umulig at Airparrot funker for å spille av på annen skjerm. Fin gratis trial, og ca 10$ for lisens

 • Anonymous

  Det absolutt viktigste for meg er å få se seriene nærmest mulig lansering i Usa. Og det funket fint med Banshee (hadde ingen store forhåpninger til en cinemax serie). Kvaliteten er ok, må bli bedre. Jeg er helt enig med dårlig utvalg på filmer/dokumentarer. Og ganske elendig kundeservice. Men jeg er positiv fordi jeg slipper å stjele hbo serier for en gangs skyld

 • Jurg

  Slike tjenester må levere på to nivå:
  -Innhold
  Her det for dårlig. Få filmer/serier pakket inn i glossy papir
  -Kvalitet
  Mangler app til AppleTV(for min del), men på macen funker det greit.

  Konklusjon foreløpig: Blir ikke å forlenge etter gratismåneden. Når det er sagt er nok Netflix farlig nært å ikke få meg som videre abbonent heller.

 • Kristine

  Synes helt klart de har en del igjen på brukergrensesnittet. Burde være mulig å filtrere på senest publisert, sjanger og popularitet. Synes også at de episodene man legger på watchlist burde slettes automatisk etter at man har sett den aktuelle episoden. Ellers er det utvalget som er litt så som så. Fremdeles godt nok til at det foreløpig er verdt 79 kroner i måneden, men dersom de ikke oppdaterer filmutvalget kommer jeg nok ikke å fortsette å abonnere.

 • Den eneste grunnen til at jeg har netflix og ikke HBO, er rett og slett bindingstiden. Bindingstid er en uting.

 • Kristian S

  Synes ikke dette holder mål. Brukergrensesnittet ser bra ut, men det tar for lang tid å finne frem til riktig sesong og episode. Også mangelfullt på innhold, jf. dokumentar og stand-up manglene. Savner også “sist sett” funksjon alà Netflix.

  Med det absolutt verste er ustabiliteten på appen. Bruker samsung galaxy tab, og den streiker HELE tida. Utrolig skuff. Også dårlig funksjonalitet på pc. Prøver å spole, men det er ikke aktuelt. Begynner å spille fra tilfeldig tidspunkt.

  Fint med gratis måned, kommer ikke til å forlenge. Men kommer tilbake når barnesykdommene er kurert.

 • Skulle se på banshee piloten med venner og opplevelsen var direkte flau, tror de som leverer løsningen for HBO burde virkelig ta seg et oppvaskmøte for smooth streaming er ikke noe de behersker (det var laggy, 6 pauser iløpet av 1 episode for å få streamen til å ikke gi oss choppy lyd og bilder). Prøvde å se på android med mobilappen til hbo, den fungerte til å se på magic city i ca 8 minutter før den avsluttet serien og introduserte innloggingsskjermen på nytt (mindre enn 10 minutter siden forrige innlogging, har HBO periodisk utkasting av alle brukere?). Logget inn på nytt og måtte starte serien fra starten av da appen ikke søttet resume, orket ikke spole til der jeg var tidligere, verifiserte at resume ikke fungerte på desktop browserne heller.

  Alt i alt er HBO noe som gjør meg mer irritert enn andre tjenester, og da bruker jeg heller de. Vil ikke fortsette å bruke etter 31 jan, men ønsker hbo lykke til med so-so utvalg og bindingstid i 2013.

 • Superlundis

  Det er mulig det er jeg som er retardert altså, men jeg finner f… meg ikke tekstingsalternativene for HBO-appen på Samsung Smart-TV. Noen som kan hjelpe?

  • Beamer

   Klikk på pil til høyre, så kommer det opp en meny der undertekst er ett av valgene. Håper dette hjelper.

 • Eldar Nessa

  Jeg har allerede avsluttet mitt abonnement på HBO, hovedsakelig på grunn av lite støtte for de plattformene jeg bruker i hverdagen. Hadde også gjerne sett at innholdet var litt fyldigere. Men jeg håper at tjenesten forbedrer seg fremover og at det vil være grunnlag for å tegne nytt abonnement en gang senere.

 • Lasse Myrhol

  Jeg vil anse meg selv for å være over snittet “geared up” med tanke på gadgets som kan skaffe innhold til min tv-skjerm (Ironisk nok en litt for gammel Samsung-skjerm for HBO). PS3, Boxee Box, Apple TV, Airplay, kabler. Likevel så har jeg 0 – null – muligheter pr dags dato å se HBO sitt innhold på min tv-skjerm. Faktisk så er eneste mulighet jeg har å se innholdet via iPad (eller iPhone). Begge deler anser jeg for å være like uaktuelt når jeg sitter i min egen stue med en 63″ tv på veggen. Ironien peaket når jeg kjøpte abo når det kom, men endte opp med å laste ned sesong 2 av Game of Thrones ulovlig for å kunnen nyte den på min tv-skjerm i hd-kvalitet. HAr sagt opp nå, og kommer ikke tilbake før de har teknologien på plass. Man kan si hva man vil om netflix sitt innhold, men teknisk har det fungert strålende fra dag 1. For meg som har barn så er innholdet for barn alene verdt aboet til Netflix. Det er ene og alene opp til HBO selv om de får meg som kunde eller ikke.

 • Oys

  Til info: Jeg sa nettopp opp mitt abonnement på HBO Nordic fordi jeg ikke vil betale når prøvetiden er over. Det gjøres via kundeservice og tar tydeligvis litt tid. Så hvis noen her har tenkt å si opp før de begynner å trekke penger. Gjør det i god tid.

 • Hogne

  Ikke Six Feet Under heller? Det er jo en av de beste til HBO(topp 3 imo)

 • Kristoffer

  Kan du lage en sak/gi en anmeldelse av The Oz?

 • Olav

  Takk for en nødvendig “heads up”. Har vært svanger med planer om å abonnere for å få tilgang til HBO-dokumentarene, men nå kan det være det samme. Venter heller til tilbudet blir bedre, eller helst til den amerikasnke versjonen kan brukes i Norge.

 • Beamer

  Jeg har sett hele The Newsroom på HBO Nordic. Ikke på en eneste episode var den norske tekstingen synket riktig. Det hjelper lite at de tilbyr tekst når den ligger 2-6 replikker foran talen.

  Jeg løste det med å velge svensk tekst (den danske var enten fraværende eller like ille som den norske), men heller ikke den var synket godt nok alltid. 2 episoder ble sett uten tekst i det hele tatt.

  Jeg ser via app på Samsung-TV og etter litt bruk kjenner jeg at jeg liker virkelig ikke menyen… Det er ikke mulig å markere favoritter eller å få serier man ser på over på en hurtigliste, at man må bla gjennom hele arkivet alfabetisk for hver gang man skal finne frem til en serie du ser på.

 • Hva gjelder avtaler med andre innholdsleverandører: http://serienytt.no/2012/08/dette-er-hbo-nordic-seriene/

  Og prisen er 129,- måneden (79.- er med binding, som ikke nødvendigvis er å anbefale for alle). De brøt trolig loven med å kun tilby binding, derfor kan du nå få måned til måned.

  Som gjør dem (i hvert fall i prosent) langt dyrere enn Viaplay (49,- måneden om man kun tar serier, 79,- måneden hvis man ønsker filmer) eller Netflix.

  Kommer snart tilbake med en lengre test av tjenesten på Serienytt (samt Viaplay, Netflix er alt unnagort). Men ikke akkurat noen hemmelighet at HBO Nordic foreløpig knapt er å anse som en betautgave. Dårlig bilde og lyd (med mindre man har Samsung-TV), rotete design (hvor er søk?), serier som mangler, lite tilgjengelighet (PS3, Xbox osv mangler) og buggy tjeneste.

  Vi får håpe de fikser opp snart, de kan umulig si seg fornøyd med jobben det finske selskapet som fikk i oppgave å lage tjenesten har gjort 🙂

 • Torstein

  Syns HBO er mer oversiktlig enn Netflix, og digg å se Girls lovlig. Men kommer nok til å avslutte før prøvetida går ut.

  Og skaffer meg Netflix (igjen) når Arrested Development s4 kommer ut.

 • Torkil

  Fungerer bra på min Samsung med HBO-app, men utvalget på film er som du skriver under enhver kritikk…
  En annen ting er at episode to av sesong 3 av Boardwalk Empire kommer med en teksting som ikke henger på greip. Teksten ligger ca et minutt foran bildet, og det lar seg ikke fikse hverken ved å logge seg av / på, eller velge svensk eller dansk tekst…

 • Test

  Ingen resume play, historikk, spolefunksjon eller surround. På Samsung sin HBO App. Dette er rett og slett ubrukelig.

  Må begynne fra scratch hver gang jeg starter hbo-appen.

  Et positivt trekk er at de i følge kundeservice “jobber med dette”. Så får vi håpe det blir i orden før jeg må si opp 31.januar.

 • Test

  Jeg teller 53 tv-serier totalt der inne. Selv om jeg hadde vært interessert i alt så blir dette alt for dårlig i forhold til Netflix.

  Jeg antar det er 5-10 tv-serier der inne som er av interesse. Da blir det for dumt å måtte binde seg i et helt år. Filmer; de har jo nesten ingen.

 • Pingback: Hyggelig melding fra HBO – utvider gratis prøvetid | OP-5()

 • E_einungbrekke

  Takk for denne gjennomgangen… Dette fører til at jeg avventer. Gidder ikke betale for et produkt i 1 år med lite innhold.

 • Pingback: Vi feirer leserrekord – og gjett hva dere leste mest? | OP-5()

 • Heidi

  Noen som vet om the vampire diaries, true blood eller pretty little liars ligger der inne? 🙂

 • Pingback: Vikings S01E01: svenske Ragnar hisser opp Jarl Haraldson | OP-5()

 • Pingback: HBO Nordic: 5 serier du bør sjekke ut | OP-5()

 • Pingback: HBO Nordic: 5 filmer du bør sjekke ut | OP-5()

 • Erlend

  Hvordan fungerer HBO nå, 8 måneder senere?

 • Pingback: HBO utvider med Showtime-serier | OP-5()