Hvorfor sluttet James Bond med Rolex?


Så er det den tiden igjen. Ølmerker, bilprodusenter og klokkemakere lanserer sine James Bond-reklamer. Men hvorfor droppet oo7 Rolex-en?

Her om dagen kom den nye reklamen til klokkeprodusenten Omega, selvsagt linket opp til lanseringen av Skyfall i slutten av oktober. Omega har fått et stadig tettere grep rundt håndleddet til Englands flotteste agent, men det har ikke alltid vært slik.

Se utsillingen James Bond Watches:
(artikkelen fortsetter under)

For Bond-forfatter Ian Fleming var tilhenger av Rolex, og plasserte uret på Bonds hender i bøkene sine. Den tradisjonen ble tatt opp til Dr. No i 1962. Slik fortsatte Bond utover i filmene, selv om det dukket opp en Breitling med gigateller i Thunderball i 1965.

Da Roger Moore kom på banen dukket det opp en Hamilton Pulsar-klokke i Live And Let Die, før Seiko dominerte frem til License To Kill i 1989. Da var Timothy Dalton den stolte eier av en Rolex, men siden Goldeneye lanserte Pierce Brosnan i 1995, har Omega vært trofast samarbeidspartner for Bond-produsentene.

Fun fact: sjekk Daniel Craigs personlige Rolex-samling, inkludert min favoritt: Pepsi-Rolex

Personlig er jeg mer fan av Rolex Submariner-urene enn Omega sine forskjellige Seamasters. Nostalgi? Mulig. Eller kanskje de bare er penere klokker som kler Bond bedre? Hva synes du? Kjør på i kommentarfeltet.

Her kan du lese litt mer detaljert om klokkene i Bond-filmene

Og her har du Omega-reklamen til Skyfall:

 • Niels

  De nye omega seamaster’ne kler Bonds tøffe stil etter Goldeneye.
  I mine øyne blir Submariner litt for elegant for James anno 2012. Den røffheten har seamaster, særlig med planet ocean xl broad arrow.
  Daniel Craig som stiger opp av neptuns rike i litt for liten badeshorts er kanskje mer forenelig med seamaster, mens gamlegutta på casino passet bedre med Sub.

  • Ser helt klart hva du mener her, men kanskje en Rolex Explorer hadde funket?

 • Kenny G

  Den gamle exploreren er nyyydelig! Men, personlig har jeg litt trøbbel med nye Rolexer pga enkelte eiere. (Du vet hvem Asbjørn..Ikke film Rolexen min da… ;), så jeg velger Omega!

 • Ole

  Daniel Craig er jo en svoren Rolex vintage samler. Men synes UK-produsent numero uno Bremont burde spandere på seg ett sponsorship. Sjekk ut Bremont Supermarine!

 • Ole

  Når det da er sagt. Den kuleste James Bond klokka er jo bezel-vinkelsliper-spesial 5513`en til Roger Moore…

 • Pingback: Spionmote: Sean Connery som 007 | OP-5()

 • Pingback: Spionmote: Skyfall under lupen | OP-5()