Jakten på Pablo Escobar kommer til Norge

De ble udødeliggjort i Netflix-suksessen Narcos. Nå kommer Javier Peña og Steve Murphy til Norge for å fortelle om jakten på Pablo Escobar. PS: Du kan vinne billetter

Historien i Narcos handler om Pablo Escobar, men kunne ikke vært mulig uten Javier Peña og Steve Murphy. De to DEA-agentene var sjefsetterforskere under jakten på Pablo Escobar, og samarbeidet med det colombianske politiet (CNP) om å få stoppet narkobaronen.

Les også: Reklame i Narcos-stil

Resultatet ble at Escobar ble skutt og drept på et hustak i Medellin, og mytene om både ham og de som jaktet på ham har vokst i de snart 30 årene som har gått siden. Utallige bøker og filmer er skrevet og laget, men Narcos tok det hele til et nytt nivå da Netflix-serien hadde premiere i 2015.

Serien er en dramatisering av hendelsene, og det er tatt store kunstneriske friheter her og der, men at Peña og Murphy har noen historier å fortelle er det liten tvil om. Så det blir veldig interessant å følge dem rundt i Norge de neste ukene, og jeg håper mange har lyst å komme innom og høre på.

Sjekk lenkene for mer info og billetter til kveldene:

4. mai: Ålesund – Terminalen
5. mai: Oslo – Folketeateret
6. mai: Tromsø – The Edge
7. mai: Bergen – Peer Gynt
10. mai: Trondheim – Olavshallen
12. mai: Stavanger Konserthus

Peña og Murphy kjører foredrag og historer, men jeg åpner ballet med introduksjon om Narcos, Escobar og denne vanvittige fortellingens plass i populærkulturen. Helaften, altså!

Les også: Drapet som var døden for colombiansk fotball

Det begynner å bli tynt med billetter, men jeg har 2 billetter å dele ut i hver by, så fortell hva som er din favorittfilm- eller serie om narkosmugling (kan godt være Narcos, altså!), så kan du både komme gratis inn og si til barnebarna at du sto på gjestelisten til Javier Peña og Steve Murphy da de var på besøk. Husk å fyll ut det feltet med e-post eller sosiale medier-kontakt, slik ta jeg kan si fra om du vinner. Og hvilken by du har lyst på billetter til. Trekker vinnere torsdag, så kjapp på!

Les også: 10 tanker om Narcos sesong 2

 • Christoffer Naustdal Hjelm

  From the top of my head: Av klassikere mener jeg å huske at Midnight Express var sterk (tidlig Oliver Stone med ganske heftig soundtrack), og av nyere ting er fortsatt Sicario friskt i minnet som kvalitet. Vil gjerne se i Oslo!

 • Øistein Offergaard Haraldstad

  Cocain cowboys!!

 • Gonzalo Patricio Valderrama

  Hei! Det sikkert mange og sjeldne man kan ramse opp for å imponere, men jeg må bare si SCARFACE! Ingen over og ingen ved siden av.. special mention til Wolf of wallstreet da den viser den rike delen av kundene på 80 tallet 🙂

 • Fróði Terjesson

  Selv om jeg både kunne nevnt Miami Vice og Sicario, fra to forskjellige æraer, så er det vanskelig å komme utenom Breaking Bad. Hallo, liksom. Hadde vært stas å fått sett dette i Trondheim, blakk som jeg er. frode.jorum@gmail.com

 • Daniel S. Saure

  Må nok si Breaking Bad, men Better Call Saul begynner VIRKELIG å puste den i ryggen nå. saure8 på Twitter!

 • Bård Guldvik Eithun

  From the top of my head: Traffic og Scarface. Billetter til Oslo mottas med stor takk!

 • Einar Stabell

  City of God og Trainspotting (selv om selve smugleelementet ikke er så sentralt her). Billetter til Oslo hadde passet perfekt. Hilsen Einar Stabell einar.stabell@gmail.com

 • Stein Gorset

  Akkurat nå er det vel tabloidene om Jensen/Cappelen, men faller nok likevel ned på Narcos og Breaking Bad som så mange andre. Trondheim! s-gorset@frisurf.no

 • Breaking Bad stiller sterkt, men The Shield tar nok kaka for min del!
  Bergen – jarlehm@gmail.com

 • Cato Hægland

  Scarface er jo legendarisk.
  Selv har jeg gode minner til Blow. Musikken, fortellingen og en god (og for en gangs skyld usminket) Johnny Depp. Så jeg går for Blow.
  Oslo, bitte. Cathagla på twitter

 • Ola Medvind

  Ikke en film (enda), men Marching Powder av Rusty Young er vanskelig å ikke nevne. Serien Weeds er jo legendarisk, men ikke smugling… Det får bli Cocaine Cowboys!

  Stavanger!

 • Lars Tjelle

  Breaking bad og Narcos er mine favoritter. Larstjelle@hotmail.com Stavanger

 • Fygaren

  American Gangster og Narcos kommer høyest opp på min liste. fygaren@gmail.com, Stavanger.

  I et forsøk på å dra sympatikortet og inspirere den samme veldedighet Pablo tidvis kunne stå for, lutfattig student som ikke har råd til å fikse egen billett til dette.

 • Kris Frøyland

  Selv om Breaking Bad er en utrolig bra serie, syns jeg Narcos er enda bedre. Får en liten edge siden den er basert på en sann historie.

  Student i Trondheim
  K_rismyhr@hotmail.com

 • Johs

  American Gangster

  Stavanger
  Johs89@gmail.com

 • Håvard Nordmark

  Narcos er nice

 • Håvard Nordmark

  Narcos er en av de beste seriene på Netflix

  havard.nordmark@gmail.com

  Stavanger

 • Frode Sortland

  Har akkurat sett ferdig Narcos og ble hektet. Billetter til Bergen om mulig
  Sortebles@gmail.com

 • Sigve Berland

  Scarface! Herlig smugle/narkofilm! Hadde vært gøy å sett i Bergen hvis mulig. Sigveberland@live.com

 • Bjarte Skår Thu

  For min del blir det Blow! Stor rolle av Johnny Depp.
  Stavanger her, bjartesthu@gmail.com