Konkurranse: Vinn en flunkende ny Blu-ray-spiller fra Sony!

Glem rufsete strømming via Airplay og hakkete Netflix på mobilen. For noen av oss gjelder fremdeles slagordet Only Blu-ray Is Real!

Tenk bare på den deilige følelsen
av pop-up menu som sklir inn på skjermen, regissør Paul Greengrass myke stemme som snakker seg gjennom kommentarsporet på The Bourne Ultimatum eller det smektende vakre soloppgangbildet på Lawrence of Arabia Director’s Cut som bretter seg utover 50-tommeren.

For å feire dette nydelige formatet, har vi fått et eksemplar av Blu-ray-spilleren Sony UPB-X800 (Sonys første 4K UHD Blu-ray, faktisk) til å gi bort til en av våre kjære lesere. Om denne 4K Ultra HD-boksen  er en god spiller? Bare hør på hva What Hifi sier i en hyllest av en 5/5-anmeldelse: «If you’re in the market for a quality 4K Blu-ray player, this is the one we’d recommend. It’s got a crisp, detailed, and colourful image, sounds great, and is simple to use».

Her hjemme er Tek.no såpass fornøyd at de gir 4,5/5, og smeller til med denne bildedommen: «Bildekvaliteten denne spilleren leverer er fra øverste hylle, hvor Sony nok en gang viser at de har god kontroll på bildebehandling. I alle ledd holder denne spilleren kontroll på detaljer og farger, være seg om du ser 4K-innhold med HDR, eller om du ser på tradisjonell HD».

Hvordan vinne denne mercedesen av en Blu-ray-spiller? Fortell i kommentarfeltet under hva som er din favoritt Blu-ray ELLER forklare hvorfor du er sugen på å få deg din første Blu-ray-spiller. Husk å legge inn epost-adresse, FB-profil eller annet som gjør at vi kan få tak i deg dersom du vinner.

 • Marielle A Lien

  Det må bli Hero, den kinesiske fra 2002. Fargebruken i den filmen er spektakulær.

 • Har alltid tenkt at Blu-Ray er nok en undøvendig dings. Mellom DVD og strømmetjenester er det ikke noe holdbart marked for Blu-Ray. Prøv å overbevise meg!!

 • Marthine Bender Marthinsen

  Det kan jo bare ikke bli noen annen enn Godfather-boksen min. (Selv om Part III kan brenne i helvetttttte.)
  Part I og II er jo min medisin. Hadde selvsagt ønsket at versjonen var enda mer pusset opp for BR, men det funker bra nok for meg om og om og om igjen.

 • Torjus Rolid Hagen

  Har alltid vært interessert i blu-ray, men har aldri fått testet det eller hatt råd til å kjøpe det selv. Unik mulighet her! Ser for meg The Wire re-mastered for endte gang, denne gang på Blu-ray?!

 • Hans-Marius Øverland

  Favoritt blurayen(e) er nok de utvidede LOTR-filmene! Skyhøy billedkvalitet og tonnevis med innhold. Kunne gjerne tenkt meg å vinne for å få en dedikert og skikkelig spiller som gjør jobben godt, og for å kunne nyte The Martial i 4K. Fikk den i gave, men har ikke fått spilt den i 4K… 🙁

 • Frode Ramone

  Aluboksen med Band of Brothers. Fikk streng beskjed av en kompis om å kjøpe meg den på Londontur i 2007, hvis ikke kom han til å kjøpe den til meg. Husker fremdeles tårene som trillet en bakfull søndag da de fant konsentrasjonsleirene i episode 9. Gikk derfra rett over til å se Schindlers Liste. 🙁

 • zevall

  Den absolutte blu-ray er Scream factory sin “THE BURNING” fra 1981.
  Nydelig overføring, og masse behind the scenes 🙂

 • Bjørn Hansa Gamlem

  Har faktisk noen musikkfilmer på Blue-Ray liggende men aldri hatt spiller. Så dette hadde jo passet bra!

 • GeirDM

  Min favoritt Blu-Ray er selvfølgelig den o store James Bond boksen med samtlige filmer fra Dr. No og opp til Skyfall. Knall bilde og lyd, og masse deilig ekstramateriale

 • Kasper Quintanilla

  Favoritt Blu-Ray? Mye bra å velge mellom, men prisen går nok til Criterion Collections Stalker-utgivelse, som også nylig ble tilgjengelig i region B for alle oss her i Europa. Et mesterverk av en film som endelig kan nytes i sin beste bildegjengivelse noensinne, milevis foran tidligere DVD-versjoner. Med solid ekstramateriale og Criterions herlige coverdesign er dette et must for Tarkvosky-tilhengere og generelt filmelskere som setter pris på film som kunst.

 • Thomas flatgård

  I disse Blade Run tider er valget enkelt. 30 års utgaven av originalen fra 82. Helt konge

 • royrov

  Det må bli noen konserter jeg har liggende. Nyeste The Wall av Roger Waters. Og i går ramlet David Gilmour Live at Pompeii i postkassa. Problemt er at jeg ikke har bluray spiller i dag, så det hadde passet veldig bra med en nå:)

  DM meg gjerne på twitter for kontakt @royrov

 • Åslaug

  Vi har bare aldri kommet så langt som til å kjøpe Blu-ray… Å spille av fra vår gamle DVD-spiller gir så dårlig kvalitet at løsningen har vært å brenne til PC og strømme til Apple-tv via AirPlay og appen filebrowser.

  Vinner jeg, kjøper jeg sporenstreks Blu-ray-versjonen av 30-års jubileumsutgaven til The Right Stuff.

 • Fredrik Olsson

  Favoritt blu-ray. Det er for mange å velge i. Det er filmer. Det er musikk. Det er serier. Hvorfor en 4k blu – Ray? Jo, for at jeg kan fortsette med det jeg aldri klarer stoppe med. Hva det er? Jo, kjøpe favorittene enda en gang. Jeg hadde de på VHS. Jeg kjøpt de samme favorittene på DVD. Og så på Blu-ray. Og kjøper nok mange i 4k kvalitet og. Men ikke minst gir det rom for alle NYE favoritter, som man kan nyte i utsøkt kvalitet! For film skal nytes i beste kvalitet, uten kompromisser!

 • harald grenne

  Har bare én, og det er Blade Runner: The Final Cut, som jeg aldri har blitt spilt fordi ingen har gitt meg bluray-spiller i premie. Er ikke det helt for jæklig synd!?

 • Jon Fredrik

  Iron Man 2 – åpningscenen er fin å bruke til å teste både lyd og bilde 🙂

 • Guro Elisabeth Rohde

  Favorittfilmen på blu-ray må bli hobbitfilm nummer 2 Smaugs ødemark. Da skjønte jeg hvorfor jeg måtte gi opp dvd spillern👍🏻

 • Mikael Benjamin Ulstrup

  Av de som står hjemme i hylla må det bli Andrei Tarkovskys Solaris fra Criterion Collection.

 • Ole A. Svendsen Aune

  Jeg synes at blu-RAI er gode greier. Jeg har slitt ut min spiller ved å se Band Of Brothers x antall ganger så må ha ny siden spillern tok kvelden rett før Speirs sprang bak tyske linjer i Foy. DET er grunn nok, for å si det mildt.

 • Dag Slinning Aarsæther

  Det finnes ikke tvil i min sjel:

  Over 50 år etter – nå takket være ny teknologi – er Lawrence of Arabia fortsatt noe av det visuelt sett mest spektakulære som er laget.

  Der har de gjort en helt fantastisk jobb med overføringen fra 70 mm til Blu-Ray.

  D

 • Ottar Stangeland

  Hele deilige “American Gods” spredd utover min djevelsk svære 84″ 4k Phillips er så sexy via blue-ray at å bli dumpa av dama unisont med at ungene har fyllt opp playstationen med Nugatti fortoner seg som å kjøre over et bittelite piggsvin…liten hump altså og bare godt:)

 • Bjørn Torger Skjæveland

  Rimelig fornøyd med den svære “Star Wars: The Complete Saga” boksen som kom i 2015. Har fortsatt ikke rukket å se gjennom alt ekstramaterialet… Satser forøvrig på at denne fancy spilleren kommer med innebygget Jar Jar Binks-filter (noe som jo strengt tatt burde vært standardutstyr på alle Blu-ray/DVD-spillere).

 • Anders Børresen

  Jeg har ikke Blue-ray-spiller. Hadde jeg hatt det skulle jeg redigitalisert Pompel & Pilt slik at jeg kunne skremt buksevann på guttungen min. Han må jo mannes opp etter god 70-talls skole?

 • Runar Pettersen

  Favoritt Blu-ray: Toxic Avenger – Limited Edition Steelbook.
  Vil vinne fordi jeg skammelig nok enda ikke eier 4K-spiller og jeg er sikker på at en 4K-spiller vil gjøre seg rimelig bra på hjemmekinoen min.

 • Eirik

  Det meste som er utgitt på Blu-Ray der Freddie Young har vært fotograf står høyt i kurs. Den som kanskje skiller seg ut er nok Lawrence of Arabia som kom i en fantastisk 50th anniversary utgave for en håndfull år siden nå

 • Magnus Forsberg

  Jeg har “Fired Up!” på Blu-ray, så det må vel nesten være favoritten.

 • Edi Hasic

  Only Blu-ray Is Real! Jeg så nylig Nærkontakt av Tredje Grad på Blåstråle. Helt fantastisk!

 • Kim

  Filmen jeg kan se igjen og igjen… The Dark knight! Ledger sin prestasjon er bare helt fantastisk og videre lyd og bilde i filmen er strålende! 🙂
  Fått meg 4k tv, men magler 4k spiller, så det hadde passet fint 😉

 • bønna

  Favoritten må være Apollo 13 – strålende lyd og bilder.

 • Kjell-Ivar Aarli

  Devin Townsend – Retinal Circus. Fantastisk lyd- og bildeproduksjon! Har en 1. generasjons spiller nå som synger på siste verset så en oppgradering er på høy tid.

 • Mikael Samuelsen

  Favoritten i hylla mi er Band of Brothers-boksen. Fantastisk serie!

 • Thomas Wold

  Jeg har ikke bluray-spiller, så jeg bruker Ps3 for å se bluray. Favoritten jeg har hjemme er Roxy The Movie av Frank Zappa.

 • Espen Sætre Jakobsen

  Kjøpte nettop 4K-TV og synes det meste av streaming ikke gjør den rettferdighet. Drømmen må jo være å se en estetisk vakker film som The Revenant i 4k Blu-ray!

 • Arnt Andersrød

  Løvenes Konge! Super opplevelse i alle formater – fra VHS og frem til i dag, fenger alle aldre og en fin «test» film 👌🏼😊

 • Martin Smevik

  Har “300” på BlueRay, men ingenting DVD/BlueRay spiller. Hjelp …

 • Vebjørn Halvorsen

  “Predestination” med Ethan Hawke. Mest på grunn av fascinerende manus.

 • Harald Hollerud

  Trenger en BR før streaminga tar´unga!
  Og far trenger den til The big lebowski – trenger nihilistene i 4k!

 • vfrank

  Så mye å velge i, og favorittene skifter hele tiden. I øyeblikket er det nok Batman Begins, som var en skikkelig reboot av en kjent storyline, og lekkert fortalt. fvevik@gmail.com

 • Great Invest A/S

  Fordi jeg gjerne vil se Pierce Brosnan & Sean Bean i Goldeneye fra 95. Også til ære for den døde skuespilleren Gottfried John som dessverre gikk bort for snart fire år siden. Filmen har vært liggende i hyllen en stund, og jeg skulle gjerne hevet den frem i denne spilleren.

  James Bond har jeg forøvrig vokst opp med, og denne filmen var den første jeg så. Forøvrig visste jeg ikke at det var tosifret antall filmer før det. Lykkerus.

  Også har jeg hatt kontakt med Pierce Brosnan over sosiale medier, der han har ønsket meg all hell og lykke i livet. En mann med stor inspirasjon. Min Bond favoritt.

 • Hans Otto Bordvik

  En gammel PS3 har spunnet sin siste skive. Etter at 4K-TVen inntok heimen klarte den heller aldri å levere varene.. Hvordan skal jeg nå få nytt Coen- og Kubrick-samlingene! Snufs.

 • Jan Sunde

  “The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover”. Lyd og bilde i skjønn forening.

 • Yvonne Rislaa

  Konsertfilmer er best på blu-ray!

 • Frédéric

  Alle vet at Michael Mann’s HEAT er den eneste grunnen til å eie en blu-ray spiller.

 • Tomas Konk Bjerke

  The Shawshank Redemption er favoritten

 • Dan-Eirik Hætta

  Gravity

 • Audhild Stene

  Prøver lykken om å få sett Jul i Flåklypa filmen vi har fått på Blue Ray, med kidsa til jul i år kanskje? 🙂 austene84@hotmail.com

 • Lisbeth Nyborg Viklund

  Avatar

 • Elin Lehtiniemi

  Min datter har fått noen Marvel filmer på Blu-ray, så ville vært supert med en så flott spiller, selv vil jeg kjøpe meg Godfather-boksen på Blu-ray 🙂

 • Oline Dalen

  Jeg har ikke DVD spiller engang, men savner det veldig!

 • Stein Erik Endresen

  Star Wars – The Force Awakens

 • Rannvei Kru

  Shawshank Redemption 😀

 • Haal

  Har en hel bunke med Game of Thrones på blu-ray, men ingen Blu-ray spiller :/ Er blitt et utskudd på jobben og må holde for ørene hele tiden for å unngå spoilere…. Hjelp!

 • Tone Botn

  Min favoritt Blue -ray er Lonesome Dove. Dessverre har jeg ikke Blue Ray spiller så jeg får ikke sett den. Jeg ønsker meg en Blue -rayspiller fordi jeg liker Disneyfilmer og de er mye klarere på Blue-ray. Jeg krysser fingrene og håper på vinnerlykke.

 • Kirsti Haram

  Har kun blueray gjennom barna sin PS4 så å ha fått en egen til eget bruk i hus hadde vært fantastisk!! Mannen hadde også jubla høgt då! 🙌 Krysser fingrene! Kirsti Haram

 • Tonje

  Jeg har ikke Blu-rayspiller, men det hadde vært veldig kjekt å vinne, ettersom jeg har fått flere Blu-rayfilmer som man ikke så lett får tak i ellers, og som jeg veldig gjerne vil få sett 🙂 Det eneste jeg har av spillere er DVD-spiller på laptopen.

 • Lars-Kristian Moberget

  Jeg er suuugen på å få meg min første Blu-ray spiller nettopp fordi jeg også er lei av dårlig kvalitet og hakking via strømmetjenester…
  “En mann fra Østlandet hoppet, freste og sa:
  Hva er det med strømming fra Netflix a?
  Han røsket ut nettkabler og satte seg ned,
  kunne nå puste rolig og finne fred.
  For med Blu-ray`en fra OP-5 kunne han endelig slappe av.”

 • Mona Williams Fosslie Alleshau

  Twin Peaks er favoritten-

 • Henrik Meistad Pedersen

  Shawshank Redemption [Blu-ray] [1994]

 • Eva

  Wall-E er kanon på bluray

 • Katrine Botn

  Favoritten av min lille blue ray samling er nok Fright Night!

 • Har aldri eid en Blu-Ray og trenger litt underholdning!

 • karina groven

  Har aldri vert så heldig å eid en blu-ray. Hadde vert drømmen slik jeg kan spille musikk på det beste som er 😍😍

 • Kai Ivar Gjerdrum

  har star wars på blu ray, men mangler en blu ray spiller

 • NoRegrets

  “Ringenes Herre” trilogien på BR (y)

 • kjerstin knutsen

  jeg har mange blue ray filmer , men ingen spiller —-kansje på tide å få seg en 😉

 • Beate Myran Bingen

  Favoritten er Transformers samlingen. Filmer med så mye spesialeffekter er best på kino, og nestbest på Blu-ray. <3