Lyst til å se Mammon før premiere?

Mammon_jon1. januar har NRK premiere på Mammon, thrillerserien som allerede er solgt til Fox i USA. Vi gir deg muligheten til å se de fem første episodene. KONKURRANSEN ER TRUKKET, VINNERNE HAR FÅTT MELDING.

Førstkommende mandag inviterer NRK
til en helaften i thrillerens tegn. Anledningen er serien Mammon, som dukker opp på NRK1 1. januar. Serien om mystiske selvmord og intens mediejakt er allerede solgt til Fox for eventuell remake, og NRK har bestilt sesong 2.

Les mer: Hvordan er egentlig Mammon?

Mikal Olsen Lerøen skal styre ordet, mens NRK-dramasjef Ivar Køhn, Audun Engelstad med doktorgrad i norsk noir, og meg selv skal sitte i panelet.

Det viktigste er nok likevel muligheten til å se episode nummer 5 av Mammon på lerret i Colosseum, og vi har 5 plasser å gi bort til våre lesere. Ifølge NRK er det smekk fullt med andre påmeldte, så dette blir en eksklusiv aften.

Men episode 5, spør du? Det har seg nemlig slik at de påmeldte/inviterte får fire episoder tilsendt fra NRK i form av en VIMEO-lenke. Så kan man se fire episoder i ro og mak hjemme i egen stue.

Så om du er interessert, fortell oss i kommentarfeltet hva som er TIDENES RÅESTE THRILLERSERIE, og gjerne hvorfor. Dessverre er seansen i Oslo, så det er praktisk om man ar muligheten til å komme seg til Colosseum mandag 18. november.

Husk å logge inn på et slikt vis at vi enkelt kan få tak i deg dersom du stikker av med en av de fem plassene. Vi trekker konkurransen torsdag, så vinnerne har helgen på seg til å sjekke de fire episodene.

KJØR KONKURRANSE!

 • Anonymous

  Tidenes råeste thrillerserie? Må kanskje si State of Play fra 2003 (for miniserier er lov, sant?), med John Simm, Nill Nighy, Kelly Macdonald og James McAvoy. Jeg pleier ikke å være så veldig glad i serier med mye politikk, men i State of Play klarer de å gjøre det interessant. Samtidig som jeg er fryktelig glad i serier med journalister! Og fryktelig glad i James McAvoy!

  Sånn ved siden av State of Play kan jeg vel legge til at jeg elsker Criminal Minds, men det er mer på et nostalgisk vis, da jeg er fullt klar over at kvaliteten kanskje ikke er den beste. Men, de har klart å holde på meg i snart ni sesonger nå, så noe gjør de riktig!

 • Anonymous

  Jeg preker for koret her nå, men min soleklare favoritt blant thrillerserier er 1979-versjonen av Tinker Tailor Soldier Spy.
  Fantastiske Alec Guiness og nydelig tidskoloritt (kanskje ikke så overraskende ettersom den er spilt inn fem år etter at boken ble utgitt.)

  En fullstendig suggerende historie som holder meg på kanten av godstolen selv etter å ha sett denne miniserien mange ganger.

 • Jan Kåre Bechmann

  Rubicon er muligens ikke den råeste, men en av de beste. Michael Cristofer er utrolig dyktig og ubehagelig som Truxton Spangler, og Chase-fra-24, eller James Badge Dale som han heter, er strålende i hovedrollen. Flere gode skuspillere i serien, som er skikkelig old school i formen.

 • Frode Vincenzo

  Selv om det selvsagt godt kan diskuteres om følgende er en thriller eller drama, vil jeg kanskje si ‘Damages’. Fantastisk serie som holdt høyt nivå gjennom alle sesongene, og hvor ikke minst castingen var strålende. TV-serien hvor jeg først fikk øynene ordentlig opp for Timothy Olyphant (Justified) og Chris Messina (favoritt i The Newsroom), samt strålende gjesteroller fra bl.a. Zeljko Ivanek, Marcia Gay Harden, John Goodman og Martin Short. Så skal man selvsagt ikke glemme Rose Byrne og Glenn Close, som faktisk utgjorde en meget god duo på skjermen gjennom hele serien.

 • Rune Skrøppa

  Uten tvil Twin Peaks!
  David Lynch kan ikke gjøre noe galt! Og det hjelper at jeg så den på NRK når de sendte den i 1990-91. Så alle episodene, hver uke benket foran den gode gamle TV-en. Vi hadde bare en kanal, NRK… Og de sendte den første av de virkelige gode TV-seriene veldig tidlig! Utover 90-tallet hadde en god vennegjeng flere langhelger foran VHS-en med kaffe og doughnuts og en ti episoder i slengen bare avbrutt av en tur på byen…

 • Jorgen Holst

  Vanskelig spørsmål. Rå thrillerserie blir fort påskekrim eller miniserier, spesielt om man er ute etter cliffhangers. Det vanskeligste med TV-serier for tiden er dessuten å definere forskjellen mellom thriller og drama, fordi de aller fleste har elementer av begge deler.

  Jeg er litt keen på å si at feks Tinker, Tailor, Soldier, Spy eller The Prisoner er favorittene, kanskje mest på grunn av oppbygging, tone og nerve, og at de var gode FØR TV-seriene ble så bra, men jeg lander allikevel på The Wire. At en serie som i utgangspunktet er sosialrealisme og drama, nesten dokumentarisk til tider, bygget på realistiske erfaringer fra en journalist og en tidligere politimann, kan være en så nervepirrende, spennende og, for å bruke deres eget ord, rå thrillerserie i lengere perioder, er en vanvittig prestasjon. En uoriginal, men klar favoritt.

 • Jørgen Olsen Aulie

  Det er mange bra thriller/drama serier der ute og serien jeg tenker på er ei en standard thrillerserie men 24 er den serien som man kunne bli gal av om man kun hadde noen få episoder av gangen. Den satt oss på pinebenken ofte. Serien har flere svakheter men herregud til tider veldig spennende og mange bra karakterer og historier, den holdt seg også rimelig greit gjennom alle episodene som ble laget. Etter å ha sett 1 sesong tipset jeg en kompis i Sverige som da leide hele serien og leverte den i videosjappa ca 19 timer etter, det er god-maraton for å si det sånn og (samme) personen bak skranken lurte veldig på hva min kompis egentlig drev med. Stor fan av Sherlock og Luther også…….

 • Torben Kragstad

  Beste serie er 24 første runde, spenning fra 1 minutt. Broen er og vanvittig bra!

 • Anders Vegdal Bjerke

  Jeg syntes nå helt klart siste sesongen av den danske serien Forbrytelsen var knall jeg da 😉 abjerke@hotmail.no

 • Jan Kåre Bechmann

  Kanskje du leser her? Først kunne jeg ikke svare deg på Twitter, Asbjørn, av den naturlige årsak at du ikke følger meg der, så fikk jeg sendt svar via en epost, trodde jeg, men den har da blitt forsøkt sendt noen ganger får jeg beskjed om.. Så ble jeg sjuk og sengeliggende, så selv om jeg nå har god tid til å se de fire første episodene av Mammon, så orker jeg ikke turen inn til Oslo i morgen..