Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – del 7

Sean Penn vinner Oscar, Ben Affleck drar til Iran, Uma Thurman hevner, og danskene utkonkurrerer Max Manus. Her er ny runde Netflix-tips.

I dag har vi samlet opp fem Netfix-filmer fra 2000-tallet,
alle sammen verdt å få med seg. Husk også å sjekke de andre Netflix-tipsene våre, de ligger samlet nederst i saken. PS: Jeg tror alle disse er tilgjengelige på norske Netflix, men si fra i kommentarfeltet om det ikke stemmer.

Det er uansett verdt å sjekke ut Mediahint (gratis, enkel) eller Unblock-US ($5 mnd, litt mer avansert, men veldig praktisk) for å få tilgang på amerikansk Netflix-arkiv, som er mye bredere enn det norske.

Mystic River (2003)
— Knallsterk thriller om dramatiske hendelser i et nabolag i Boston. Sean Penn, Kevin Bacon og Tim Robbins spiller barndomskameratene som ble utsatt for en grufull kidnapping i barndommen, og i voksen alder lever de hver sine liv som butikkeier, politimann og havnearbeider. Helt frem til datteren til Sean Penn blir drept, og Kevin Bacon skal etterforske. Og hvorfor hadde Tim Robbins blod på hendene da han kom hjem den dagen? Regissert av Clint Eastwood, manus av Brian Helgeland (L.A. Confidential) og basert på bok av Dennis Lehane, det blir knapt bedre enn dette. Båe Tim Robbins og Sean Penn vant Oscar for sine roller i Mystic River.

Argo (2012)
— Ben Affleck spiller CIA-agenten som drar til Teheran i Iran for å få ut en gjeng amerikanske diplomater som gjemmer seg på den canadiske ambassaden. Vi snakker 1980, i kjølvannet av Ayatollah Khomeinis revolusjon. Ben Affleck er undercover som filmprodusent av sciencefiction-innspillingen Argo, må vite. Sinnssykt spennende, bra manus, kanonbra skuespillere og lekkert filmet.

Les også: Ben Affleck fullfører hattrick som regissør

Flammen & Citronen (2008)
— Mens Norge laget Max Manus, som var en helt ok film om andre verdenskrig, gjorde Mads Mikkelsen og danskene den hardtslående Flammen & Citronen. To motstandsmenn under andre verdenskrig, hvor den ene var rødhåret og den andre pottesur hele tiden. Derav kallenavnene Flammen og Citronen. Personlig drama, drøy krigsfortelling, og europeisk film på sitt aller beste. Anbefales tungt om man liker filmer fra WWII.

Der Untergang (2004)
— Selvete Adolf Hitler har forskanset seg i bunkeren i Berlin i 1945, og er mildt sagt lite begeistret for hvordan krigen går. Så da må hans ansatte tåle den ene utskjellingen etter den andre, mens bombingen og de allierte kommer stadig nærere. Dårlig stemning! PS: Ikke se denne dersom du var på julebord i går og tok to akevitt for mye på slutten av kvelden. Det er ganske hard kost, spesielt scenen med Goebbels og ungene hans.

Kill Bill vol 1&2 (2003/2004)
— Uma Thurman, altså. For en enormt undervurdert skuespiller. I Quentin Tarantino-filmen Kill Bill spiller hun The Bride, som skal hevne seg på Bill etter en drøy massakre i bryllupet hennes. Det bruker hun timevis og to filmer på, men underveis får du en rekke ikoniske Tarantino-scener, solid innsats fra folk som Michael Madsen, Lucy Lui, Daryl Hannah og David Carradine.

Her er alle våre Netflix-tips, på rad og rekke. Klikk og let og nyt!
Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se

 • Thomas

  Tips angående amerikansk netflix: Hvis dere har iphone/ipad- last inn hotspot shield fra app store. Da kan du spille av amerikansk netflix på ipad/iphone, og har du i tillegg apple tv, bruk air play og se det på tv.
  Hotspot shield koster 35kr måneden etter 7dagers gratisperiode.

  • Ja, er vel omtrent samme som Unblock-US? Bruker den direkte på Apple TV, og kan styre med iPhone hvilket land den skal ha Netflix-arkiv fra.

   • Thomas

    Ja, omtrent samme greia. Hotspot-shield velger automatisk opp amerikansk, ikke valgmuligheter der. Ellers takk for mange gode tips og ei konge nettside, Asbjørn. Er inne og kikker daglig og har tipset mange venner, som også har fått øynene opp for sida. Skambra. Keep up the good work!

   • Frode

    Hvordan får du lagt inn unblock-us på apple tv?

    • Det står oppskrift på UNBLOCK-US. Eller spør dem på Twitter. Ganske enkelt.

  • Svein

   Hvordan får man hotspot shield til å fungere på Ipad? Har installert det, men får ikke lenger logge inn på Netflix, siden feilmeldingen som kommer, betyr at Netflix ikke er tilgjengelig i dette “området” jeg er i (står innstilt på USA).

 • Frode

  Synes fortsatt Flammen & Citronen kommer inn like bak Max Manus. Mer hardtslående, ja, men ikke like god.

 • Martin

  Sjekk ut “Match Point”

 • iacobp

  Må bare takke for tipset om Flammen og Citronen. Den gjorde buss for tog levelig i dag.

 • Norplay

  Man kan installere tillegget Holo i Chrome som er gratis. Det gir tilgang til bla. amerikansk Netflix. Den virker utmerket på PC. Holo finner man i Google apps. Android versjonen av Holo har jeg ikke fått til å virke helt.

  • Norplay

   Beklager, tillegget til Chrome heter Hola og ikke Holo som jeg skrev. HOLA HOLA

 • Pingback: Page not found | OP-5()

 • Pingback: 5 filmer hos HBO Nordic du bør sjekke ut – del 1 | OP-5()

 • Pingback: Netflix: 5 filmer du bør sjekke – del 11 | OP-5()

 • Pingback: Netflix: 5 filmer du bør sjekke – del 12 | OP-5()