NRK – vårens seriemester?

NRK triumferte gjennom søndagskvelden med Kampen om tungtvannet, som 1,2 millioner nordmenn tittet på. Men rikskringkastingen ligger ikke døsende på en lisensbetalt seierskrans av laurbær, allerede på onsdag er de klare med sesongpremiere på andre runde av Broadchurch. Damn right! Premieren ruller på ITV i aften, og allerede to dager senere, onsdag kl 21:35 på NRK1, kommer den engelske småbykrimen på våre norske flatskjermer. Dersom det er sånn det skal være, betaler de lisensen med glede neste runde. Kanskje vi til og med slenger med noen kroner i tips til statskanalen? Sjekk Broadchurch-teaseren over, og fortell meg at du ikke bryr deg? Vanskelig.
Les vår omtale av sesong 1: Broadchurch – en landsby full av hemmeligheter –  sesongen ligger for øvrig på Netflix.

 • Tommy

  Var ikke noe for tidlig ,at de klare komme samme dag, eller 2 dager etter premiere, Når de allerede kjøpt rettigheter, så har de den i hus tidlig , for oversette å fikse tekster.. Helt utrolig hvor dumme disse tv kanaler vært i mange år nå.. taper mange mill i reklame inntekt ,fordi vi alle som liker serier,, laste de ned dagen etter ,og legger på engelsk tekst..

  • For ordens skyld: NRK er da altså ikke reklamefinansiert.

   • Tommy

    Kjære deg,alle vet jo det da, jeg snakker om NRK, og alle de andre TV kanaler som ikke tenke rett buisness.. Mange 100 000 normenn som laster ned serier fra torrentsider, nettopp fordi de er trege med sende,, kan gå år til og med

    • Det så ut som du snakket om NRK (“disse tv kanaler” i en sak om en serie på NRK) i posten.

     Uansett: Det er ikke nødvendigvis TV-kanalene som bestemmer dette, selv om de av og til kan presse på. Sendetidspunkt handler om hvordan de får lov å sende programmet, og uten at jeg vet det spesifikt antar jeg at de ikke får sende samtidig som ITV har premiere.

     Er ellers helt enig i at norske TV-kanaler har vært trege med å levere serier etter amerikansk/engelsk premiere, men i dette tilfellet (og som med Homeland på TV 2, hvor det var 24 timer) er det 48 timer det er snakk om. Jeg synes da vitterlig det er innenfor.

     • 48 timer er helt klart innanfor, men serien burde nesten også blitt tilgjengelig 24 timer etter på nett-tv (spesielt med tanke på at nett-tv hos NRK fungerer såpass bra synes jeg). NRK kan jo bare informere om at de ikke kan ha tekst på episoden før dagen etterpå eller noe sånt, tror ikke de blir saksøkt eller får razzia og nedleggelse på Marinlyst av den grunn?

 • Ingvild

  Hei Asbjørn. Er det blitt sagt noe om når evt. Broadchurch blir tilgjengelig på nettflix?