OP-5 med gjester på Krimfestivalen

kl
Vi trenger din hjelp! Under Krimfestivalen får OP-5 besøk av to av landets beste krimforfattere, og dere kan bestemme hva vi skal prate om.

På torsdag begynner Krimfestivalen i Oslo, og programmet er fylt opp med storheter som Val McDermid, Tom Egeland og Tom Rob Smith. Vi skal komme med noen anbefalinger utover uken, men først må vi fortelle om lørdagen.

For på tampen av festivalen, kl 18:30 på lørdag skal Aslak og jeg kjøre et krimpanel i Teaterkjelleren på Centralteatret. Som gjester har vi fått tak i selveste krimdronningen Anne Holt (hun fortjener den tittelen!) og stjerneskuddet Thomas Enger (solgt til 23 land!), og i løpet av 45 minutter skal vi nerde oss gjennom krim, TV-serier, spenningsfilmer og alt annet som er en naturlig del av OP-5-universet.

Tenk Radioresepsjonen-podcast pakket inn i krimprat. Det er i hvert fall det vi ser for oss, hehe, så alle være lesere er enormt velkommen. Og jada, de selger både øl og rødvin og sånt i Teaterkjelleren, så dette kan bli et perfekt vorspiel til en vakker lørdagskveld. Gratis inngang er det også!

Les mer: Hvilke TV-serier ser Thomas Enger på?

Men for å gjøre dette mest mulig spennende for alle, vil vi gjerne at dere lesere skal komme med forslag til temaer. Det kan være store temaer som Sherlock Holmes vs Hercule Poirot og Bond vs Bourne, eller mindre og nerdete ting som The Wire sesong 2 – undervurdert mesterverk eller surrete avsporing? Eller kanskje dere vil høre Thomas Enger og Anne Holt utveksle erfaringer om hvordan skaffe seg suksess i utlandet? Vi er åpne for absolutt alt.

Så kjør på i kommentarfeltet, hva vil dere at vi skal snakke om?

Les mer: Anne Holt skal erobre verden sammen med BBC

 • Marie

  Synes forslagene dine om Sherlock vs Poirot og Bond vs Bourne lyder fantastisk, jeg! Never gets old. Høres ut som noe som hadde vært verdt å få med seg 🙂

  • Takker! Da setter vi en strek under de to. Tror det blir en morsom aften.

 • Vingunn

  Hva gikk galt i Forbrydelsen 3.

 • Dag

  Enger er som deg en ihuga United-fan, så foreslår at du klarer å lure inn i alle fall 10 sekunder med Manchester United-prat i løpet av seansen 🙂

 • Jon

  Hvilke av bøkene deres ville de selv gjerne sett som film/tv-serie, og hvem skulle spilt hovedrollene hvis de kunne velge fritt i hele verden? (Vet at to av bøkene til Anne Holt allerede er blitt film, og at bare andre del av spørsmålet er relevant for Thomas Enger.)

 • Jeg tenker i samme bane som Jon. Anne Holt er aktuell med bøker som blir til serie i USA. Hvor mye ønsker forfatteren å delta i prossessen fra bok til serie, tanker rundt casting, hva skal til for å fange settingen som er i bøkene etc. Hva er gode eksempel på overgangen bok til lerret.

 • Pingback: Strålende start på Krimfestivalen! Vi anbefaler videre | OP-5()