Stopp pressen! Trailer for ny Bourne-film

Wow! Trailer for den fjerde filmen om Jason Bourne er på plass. Hva er våre første tanker?

Her i OP-5 er Jason Bourne
den eneste som kan konkurrere med Carl Hamilton om 1. plassen i våre dunkende spenningshjerter. Så når det nå dukket opp en blodfersk trailer for The Bourne Legacy, fikk vi kjapt åndenød, hjertebank og fistelstemme.

Her kan du lese vår ultimate analyse av de tre første Bourne-filmene

Men som de seriøse krimjournalistene vi er, måtte vi kjapt kjøle oss ned og synse. Her er de første tankene:

1. Jeremy Renner spiller en agent fra Treadstone/Blackbriar som har gone rogue. Han posisjoneres i traileren som en agent beyond Bourne, i følge IMDB heter han Aaron Cross. Men vi vet at en Treadstone-agent har mange navn og mange pass.

2. Jason Bourne er altså ikke med, dette handler om arven hans, The Legacy. Kanskje Matt Damon dukker opp i en cameo? Sannsynligvis ikke, siden de sikkert nå vil etablere en ny franchise med Renner.

3. Det er mange kjente ansikter, spesielt Joan Allen som Pam Landy og Albert Finney som Dr Albert Hirsch. Betryggende.

4. Traileren er lekkert laget, med et klassisk thrillergrep i de stolpene av bilder som går over den svarte skjermen, før Renners ansikt dukker opp intenst og besluttsomt.

5. Er det litt mye action? Bourne skal ikke være James Bond, det er viktig. Håper de beholder den tilbakeholdne stemningen fra de tre første filmene.

6. Edward Norton dukker opp. Det kan slå alle veier. American History X var overtydelig skolefilm, husker ham fremdeles i negativt lys på grunn av den.

7. Er vi spent? Veldig. Spesielt siden filmen er skrevet og regissert av Tony Gilroy, som skrev de to forrige Bourne-filmene, samt filmversjonen av State Of Play og den fabelaktige Michael Clayton. Han vet hva han holder på med.

Foreløpig kinodato for Norge er 12. august. Vi kommer tilbake med mer info om The Bourne Legacy, måtte bare få denne ut med en gang.

 • Hvis Norton gjør som i Fight Club, kan ikke dette gå galt.

 • MrTerje

  Dette kan bli spennende, spesielt med tanke på Edward Norton. Syns han har vært stille litt for lenge nå. Renner gjorde en fin opptreden i Ghost Protocol, og Mission Impossible og Bourne er tross alt filmer som ligner på flere områder (dog holder jeg helt klart en knapp på Bourne).

  Blir nok annerledes uten Matt, men samtidig er det bra at skaperne ikke går i samme fella som alle andre, som bare melker historien og skuespillerne for hva det er verdt, slik at kvaliteten bare synker og synker, men istedet kan satse på ferskt blod.

 • At Renner får slike roller er jo megagunstig for Hansel og Grethel-filmen til Tommy Wirkola.
  Diggar naturlegvis Bourne-serien og ser fram til denne. Syns Renner er ein kul type, som ikkje er ein typisk glattfjesa Hollywood-doldis.

 • are

  Litt skeptisk i utgangspunktet, Bourne uten Matt Damon? Men liker egentlig Renner veldig godt, både i The Town og Hurt Locker gjorde han en god jobb. Håper som det skrives at dette ikke blir for mye action, Bourne bør være spenning/spion heller enn MI3.

  Bra at de har tatt med flere av de samme skuespillerne, det gjør det hele mer autentisk for min del. Spennende også med Norton.

 • are

  OG, Tony Gilroy skrev State of Play (filmen), og de tidligere Bourne-filmene. Merker at jeg har litt troen allikevel.

 • Alex

  Spennende, men….
  Jeg liker Renner, men i de siste par årene har han vært i en horv med filmer, noe som kan bidra til at han ikke blir en Threadstone-agent, men heller “han som er med i alt av blockbustere for tiden”.

  Bare se på listen:
  – Hansel and Gretel: Witch Hunters 2013
  – The Bourne Legacy 2012
  – The Avengers 2012
  – Mission: Impossible – Ghost Protocol 2011/12
  – Thor 2011
  – The Town 2010

  Rollen i Mission Impossible ligner veldig på rollen i Jason Bourne….

 • Skrekkblandet fryd – noe som oftest betyr skuffelse. Redd for at Bourne uten Damon blir som Bond uten Connery.

  • PLUSS: Dette er vel første storfilmen som Renner han skal bære alene ? (og da trekker jeg fra The Hurt Locker og The Town. Selv om han ble Oscar- nominert for begge).

 • Pingback: Hvordan klarer Jason Bourne å se så kul ut når han løper? | OP-5()