Hvorfor blir Tom Cruise strålende som Jack Reacher?

Folk snakker om at Tom Cruise er så liten og at han ikke kan spille Jack Reacher. Her er 5 grunner til at Tom Cruise blir briljant som Lee Childs mørke helt.

Da er to trailere for Jack Reacher
ute på nettet (se under!), og diskusjonen om Tom Cruise som Lee Childs massive helt intensiveres. Helt siden det ble kjent at Cruise kjøpte rettighetene til Jack Reacher-universet, har kritikken boblet, men den handler stort sett om én ting: Cruise er for liten, og det passer ikke med Childs beskrivelse: Reacher is 6′ 5″ tall (1.96m) with a 50-inch chest, and weighing between 210 and 250 pounds (100–115 kg). He has ice-blue eyes and dirty blond hair.

Men slapp av. Her gir vi deg fem grunner til at Tom Cruise kan bli en god Jack Reacher. I mine øyne handler Reacher like mye om tilstedeværelse og mindset som de der 2 meterne over asfalten.

Og da har vi ikke en gang tatt med at Lee Child selv synes Cruise er et topp valg. Det fortalte Child nemlig til OP-5 da han besøkte Krimfestivalen i mars.

1. Tom Cruise er en god actionskuespiller. Ikke bare i gamle dager, da han nailet Top Gun, men som Ethan Hunt i Mission:Impossible-serien har han overbevist gang på gang, senest i Mission:ImpossibleGhost Protocol.

2. Tom Cruise kan overraske, tenk bare den latterlig gode minirollen som Les Grossman i Tropic Thunder? “Now I want you to take a step back… and literally fuck your own face!”.

3. Tom Cruise kan spille roller med et mørke i sjelen, det beviste han i Collateral, hvor han kjørte hardt som kynisk leiemorder fra baksetet av en taxi.

4. Tom Cruise er akkurat passe koko. Jeg mener, denne galskapen han holder på med i regi av scientologikirken gjør at han er mystisk og gal nok til å kunne snu hodet sitt inn i rollen som hevnmaskinen Jack Reacher.

5. Matt Damon. Hvem trodde egentlig at det snille pusefjeset til Matt Damon skulle bli Jason Bourne, vår tids største filmagent? Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn overraskelsen over at 1.70 centimeter høye Tom Cruise blir legemliggjøringen av jack Reacher, monsteret,

Hva tror du om Cruise som Reacher? Kommentarfeltet er til for synsing.

…og til slutt, her er de to trailerne som er kommet så langt for Jack Reacher. Premiere i USA 21. desember.

 • Espenander

  Tom Cruise i Collateral Damage?? Hmmm, Collateral var det vel. Ellers har jeg trua på Tom som Reacher!

 • Bskill

  Hehe.. Man ser jo bare av stillbildet på traileren til Collateral Damage at det ikke er Cruises film. Godt gjort å bomme på den! 😉

  • Slettemark

   Hehe, la bare inn koden. Skal fikse. Asbjørn

 • Olli

  haha! Når Cruise til og med kan spille Arnold så bra man nesten ikke ser forskjell på de to, DA ble jeg overbevist! 😀

 • Sånn, da var Collateral fikset. Makan til cockup. Fort i svingen etc.

 • Marianne@ebokhyllami

  Jeg tror Cruise blir strålende! Rent utseendemessig likner vel Matthew McConaughey mer på Reacher (første som slo meg da jeg hørte bøkene skulle bli film), men fri og bevare… Knerten Cruise kommer til å gjøre det STORT 🙂

 • Eirik

  Cruise blir strålende fordi:
  1) Reacher er ikke en realistisk karakter. Han er larger than life og som skapt for det store lærretet. Cruise er en enestående skuespiller som med sine siste utskeielser også har blitt larger than life (egoet hans er i allefall det).
  2) Hvis Cruises størrelse hadde vært et alvorlig ankepunkt så har vi alltdis CGI.
  3) Dersom denne filmen følger boka sånn passe tett så vet vi allerede på forhånd at plotet er tøysete – dette bli i likhet med bøkene noe man skrur av hjernen for å se. PERFEKT for Cruise.

 • Eirik

  Ett ankepunkt. Cruise har en femi stemme.

 • Locksmith

  Litt skeptisk til Criuse som Reacher pga fysikken. Mannen er jo nesten beskrevet som en kjempe i bøkene, og i sloss-kampene er det kraft, tyngde og kalkulasjon kombinert med råskap som er Reachers styrke, ikke finesse eller martial arts triks. Men for all del, det er godt mulig at Cruise passer.

 • Tormod Haugen

  1. Reacher er ikke en actionhelt. Han slåss og skyter, men kan ikke løpe og ikke egentlig kjøre bil. Han er Poirot på steroider.
  2. Tom Cruise kan sikkert ovveraske, men ikke vokse 30 cm. Reacher ser både stygg og skremmende ut.
  3. Reacher har ikke et mørke i sjelen. Han er rastløs og nådeløs, men han er langt fra deppa i de fleste bøkene. Han sørger broren sin, men tar ting langt lettere enn venlige mennesker.
  4. Reacher er mye rart, men han er ikke religiøs nutcase. Han er kanskje koko, men det er i den forstand at han har psykopatiske trekk, ikke sånn at han mangler logikk. Tvert imot er logikk og intelligens hans sterkeste kort. Der får Cruise problemer.
  5. Jason Bourne er en actionhelt, og han er agent. Reacher er etterforsker og slåsskjempe. Han er dessuten er romanfigur som fansen allerede har et veldig sterkt bilde av. Man kunne gjerne ha byttet hudfarge på reacher, men ikke størrelse.

  Når Cruise får spille Reacher, er det bare fordi man ikke tør å velge en skuespiller som ikke er hvit. Det å være hvit, er ikke viktig for Reacher når han tenker om seg selv. Å være en kjempe er derimot i kjernen av hans selvoppfattelse.

 • Astensbol

  Har akkurat vært og sett Jack Reacher med Tom Cruise. Med fare for å “banne i kirka” må jeg si at filmen er mye bedre enn Skyfall. Det er en god historie, driv, humor, action – alt som Skyfall ikke hadde. I begynnelsen er det klart at Tom Cruise er litt liten sammenlignet med bokens Jack Reacher, men dette glemmes fort etterhvert som filmen tar av.
  Ser virkelig fram til eventuelle nye filmatiseringer av Lee Childs bøker om Jack Reacher.

 • Pingback: Die Hard i bokform! Mossad! CIA! OP-5 tipser om de råeste krimbokseriene for tiden | OP-5()

 • Pingback: Filmåret 2016: Fra birkebeinere til togfylla | OP-5()

 • Pingback: Jack Reacher: – I’m gonna find you, and I’m gonna kill you all | OP-5()