The Gatekeepers – kan dette være årets dokumentar?


Shin Bet er den israelske etterretninghetsorganisasjonen som tar seg av ting som skjer innenlands. Heftig jobb de har, med andre ord! The Gatekeepers er basert på intervjuer med de seks karene som har vært sjef for organisasjonen, og denne traileren lover terror, spionasje, konflikt og drama av en annen verden.  Enormt lovende, gleder meg vilt til å se den. Noen som har sett den og kan gi feedback?
OPPDATERT: Vi så filmen på NRK i går, og den er akkurat så bra, rystende, avslørende og dramatisk som vi håpet/trodde. Du kan se The Gatekeepers på NRK2 i reprise kl 23:30 i kveld (tirsdag) eller på NRK Nett-TV på denne lenken.

 

 • Tarjei

  Filmen ble vist på Tromsø Internasjonale Film Festival, og jeg garanterer at dere ikke blir skuffet!!

 • JarleF

  Noen som vet når den kommer til Oslo?

 • Oddbjørn
 • Anonymous

  Denne dokumentaren vises førstkommende mandag på NRK 2 kl 22.15!

  Jeg så den på cinemateket i Tel Aviv, sammen med gråtende israelere. Dette er kanskje først og fremst en utrolig godt laget dokumentar, alt fra klipp til grafikk. Dessuten er det forbausende hvor åpenhjertige og ærlige de tidligere etterrettningslederne er. En av den sier rett ut at han ikke har noen skrupler med å likvidere folk så lenge de er mistenkt for terror. Mer overraskende er det kanskje hvor samstemt alle de tidligere sjefene er i at Israels politikk overfor palestinerne er feilslått. Uten å foregripe filmen altfor mye kan det oppsummeres som en av sjefene sier: “Vi vinner alle slagene, men vi taper krigen”.

  Uansett: dette er en utrolig god dokumentar (som rett nok kom ifjor). Se den!

 • Lille My

  Gleder meg til NRK 2 i kveld!
  Er det forresten noen som kjenner til den franske krimserien TV2 starter nå på onsdag? “Jo 3:8” med Jean Reno i hovedrollen.

 • mereteholtan

  Så den i Tromsø. Gjorde uslettelig inntrykk!