En skamkåt trutmunn og en mørk komiker

Vince Vaughn og Colin Farrell skal spille i True Detective sesong 2. Har vi troen? Nææh, bare på han ene.

Denne uken ble det kjent at Vince Vaughn og Colin Farrell skal spille hovedrollene i sesong 2 av True Detective. Dermed overtar de etter Woody Harrelson og Matthew McConaughey, som gnistret sammen som Marty Hart og Rust Cohle gjennom de 8 første episodene.

Vaughn og Farrell skal spille Frank Semyon og Ray Velcoro,  en kriminell og en politimann i California et sted som – ifølge manusforfatter Nic Pizzolatto – ikke er Los Angeles.

Ray Velcoro blir omtalt som “a compromised detective whose allegiances are torn between his masters in a corrupt police department and the mobster who owns him”, mens Frank Semyon er “a career criminal in danger of losing his empire when his move into legitimate enterprise is upended by the murder of a business partner”.

Det viktigste elementet som gjorde første sesong av True Detective til en suksess både seermessig og kunstnerisk, var castingen av Woody Harrelson og Matthew McConaughey.  Ikke bare var samspillet deres intuitivt og sømløst, men samtidig fullt av friksjon og motsetninger, hver for seg løftet de også serien fra tilsynelatende banaliteter som rare seriemordere og trøblete sørstatsfamiliedrama.

SJEKK OGSÅ: A History of Bad Men – True Detective-spilleliste

Min første tanke om Colin Farrell og Vince Vaughn er at de ikke har samme forutsetninger for å lykkes med å gjenskape TV-magien fra forgjengerne deres.  Colin Farrell har levert godt i In Bruges og Miami Vice, men da ble han løftet av gode regissører og medspillere. Altfor ofte har han surfet gjennom filmer og Hollywood på sitt irsk-bad-boy-image og innbydende utseende. Han tror gjerne trutmunn, sorgtunge øyne og øyenbryn som sammen trekker seg oppover mot en fyldig manke er godt skuespill, men det verden ser er bare Derek Zoolander gjennom et kredfilter.

Nylig var Farrell innom kunstnerbanken og prøvde å gjøre kredinnskudd sammen med Liv Ullmann, men traileren til Frk Julie viser bare en fyr som har få gir å spille på: Det trutmunnede dådyret blir brått til en skamkåt og intens tjenestegutt. Uinteressante saker, gitt.

Vince Vaughn har jeg mer tro på. 43-åringen har en tilstedeværelse som gjorde Swingers til en av de gøyeste filmene på 1990-tallet (kan vi håpe på en mørk referanse til signatursitatet “this place is dead anyway” når Vaughn trer inn i True Detective-universet?) og ga The Lost World: Jurassic Park en sårt tiltrengt coolness. Vaughns bakgrunn fra lettbente komedier som The Wedding Crashers, Internship og The Break-Up bør være et godt utgangspunkt for å skitne ham til i Nic Pizzolattos grelle verden. At han kommer fra tullete komedier taler nemlig til hans fordel, siden vi alle vet at bak masken så gråter ikke bare klovnen. Bak klovnemasken er det også et sinne, undertrykt aggresjon og tanker så ufornuftige at vi vil skjerme barna, gjemme spriten og måpe mens vi venter på galskapen som er på vei.

Det er mulig jeg er like grunn som Colin Farrells ansiktsuttrykk nå, men se bare på Vince Vaughn på bildet under.

Er ikke dette et ansikt som kan følge opp McConaugheys allerede legendariske intervjuscener i True Detective? Er ikke dette en mann som kan spidde kamera med øynene, og skape ubehag, nysgjerrighet og fascinasjon hjemme i sofaen? En fyr som kan få oss til å føle noe annet enn at han prøver å sjekke oss opp? Som Turboneger sa det så fint: Are you ready for some darkness?

LES OGSÅ: Jeg oppsummerer True Detective sesong 1, og her gjør Aslak det samme.

McConaughey og Harrelsons suksess i True Detective kom kanskje som overraskelse på noen, men om man går tilbake i karrieren deres, lå alt til rette for at de skulle fungere. Begge hadde gjort varierte roller, McConaugheys storhet ble jo demonstrert allerede i filmdebuten Dazed & Confused og Harrelson gikk uproblematisk fra klumsebartender i Cheers til ikonisk seriemorder i Natural Born Killers, og duoen hadde en åpenbar villskap i seg som kunne kokes ned til det skarpeste og mest velsmakende konsentratet TV har sett på lenge.

LES OGSÅ: Tips til deg som savner True Detective

Har Farrell og Vaughn evnene og tyngden til å gjøre det samme, selv om det tilsynelatende ikke skal inn og gjenta dynamikken Harrelson og McConaughey leverte i sesong 1? Næh, jeg tror ikke de kan spille hverandre gode og spennende. Jeg tror Vaughn er en potensiell showstjeler, men forventningene til at de kan bli 2015s råeste på TV er minimale.

Hva er dine forventninger til Vince Vaughn og Colin Farrell i True Detective sesong 2? Kommentarfeltet er like åpent som hotellrommet til Colin Farrell etter et Victoria’s Secret-show.

 • Sokken_yrhvhhk

  Skjønner ikke helt hvor alt dette hatet mot Farrell kommer fra. Han har gjort noen briljante roller med mørke undertoner (In Bruges blir nevnt). Ser ikke helt hvorfor Farrell ikke skal ha like store sjanser til å levere som f.eks. McConaughey hadde før første sesong. Virker, for meg, som det ligger et slags forutintatt hat mot Farrell, noe som er fair enough, men kanskje litt uproft?

  • Helt klart at folk har noe imot Farrell, jeg har det selv også til en grad som stor Daredevil-fan (men det er ikke hans feil). Men Farrell har alltid hatt noe i seg. Han har bare valgt altfor mye dårlige enn gode roller som gjør at omdømme rundt han er svakt.

   Jeg føler spesielt at folk ikke leser godt nok rundt karakterene faktisk Farrell og Vaughn skal spille og. For det første er Farrell en shabby politietterforsker, mens Vaughn beskrives som den store skurken av flere (som er feil). Vaughn skal være en kjeltring, men ikke the big bad. Det ville vært teit å introdusert The Big Bad allerede i første episode når de klart må bygge opp konspirasjonen først.

   Det er heller ikke helt klart hvorvidt rollen til Vaughn skal være i kapasitet. Mye av de tidlige ryktene tilsier jo en birolle, selv om HBO sa at han skal “starring” så skrev de det samme med Michelle Monahagan som spilte Maggie Hart i sesong 1. Hun hadde en birolle som var underbrukt (fordi sesong 1 handla ikke om henne).

  • Som jeg skriver i saken, synes jeg de gode rollene/filmene til Farrell kommer mer på tross av ham enn på grunn av ham. McConaughey beviste tidlig i karrieren hva som bor i ham da han stjal Dazed & Confused. Farrell har aldri gjort en slik overrumplende rolle, men har surfet gjennom filmer som Tigerland med sitt rufsete-bad-boy-med-pene-øyne-image.

 • Magnhild K. B. Uglem

  Jeg er så skuffa!!! Hadde håpet serieskaperne skulle tørre å tenke litt utenfor boksen, og i mine våte drømmer så jeg for meg Felicity Huffman (mest kjent som frustrert frue) og Frances MacDormand (som briljerte bl.a. I Fargo, filmen) som parhester…. Syns castingen for forutsigbar og kjedelig, selv om jeg er enig med Asbjørn i at Vaughn kan ta oss fullstendig på senga (har ingen forventninger til den karen, det er jo et greit utgangspunkt. ) Farell er for kjedelig (take it from a woman: han eier ikke sexappeal….) og han har jeg ikke troen på.
  Kommer også til å savne Louisiana, både visuelt og tematisk.
  Oppsummert: skeptisk.

 • trieste

  Farell er lett å misslike. I The Way Back holdt han på å ødelegge filmen, heldigvis valgte han å bli igjen i Gulag-leiren og vips var han ute av filmen. Vaughn har jeg mer tro på, han har den litt slitne, men elegante California-looken.

 • mmagne

  Digga True Detective, det var så dystert og sjukt som jeg håpet på, og samspillet mellom Harrelson og McConaughey var så fantastisk som bare to dyktige skuespillervenner kan få til. Litt irriterende å oppdage at de så skulle lage en sesong to ut fra suksessen, og det uavhengig av casting. De KAN ikke klare å følge opp dette… men når de nå har valgt som de har, så regner jeg med (håper!) at de vet hva de gjør… det er ikke en sesong jeg gleder meg til uansett, men for all del, det finnes få ting som er bedre enn å bli positivt overrasket:)

 • Bjørn Kulseth

  Min magefølelse at Farrell gjør sitt livs rolle her. Vent og se. En hundrings…