10 grunner til å elske Nicolas Cage

cage1
Ingen mister grepet som Nicolas Cage, men hvor fucked hadde ikke verden vært uten ham? Her er ti grunner til å elske Nicolas Cage.

Joda, han har snakket tullete italiensk i Kaptein Corellis Mandolin, og han bruker tupé rett som det er. Men glem det, for det er på tide å hylle Nicolas Cage som den folkehelten han er. Fra voldsorgien Wild At Heart og actioneposet The Rock til perfekte popcorn-filmer som National Treasure» og comebacket i Kick Ass.

1. Han reddet verden – i hvert fall San Francisco – sammen med Sean Connery
– Fengselfilmer er en egen tradisjon, og få har gjort sjangeren bedre enn Nicolas Cage og Sean Connery i The Rock. Cage spiller Dr. Stanley Goodspeed, og slår seg sammen med en Sean Connery som aldri har sett mer rockestjerne ut enn i denne filmen. Sammen hindrer de et biokjemisk angrep på San Francisco, med replikker fra briljante manusforfattere som Quentin Tarantino og Aaron Sorkin.

2. Han har laget tidenes nestbeste flyfilm
– Ok, Hjelp vi flyr er oppe i skyene, samme gjelder United 93, men Con Air er nestøverst på flyfilmenes stjernehimmel etter Top Gun. Med Steve Buscemi som mild seriemorder, John Malkovich som voldspyskopaten Cyrus The Virus, og Cage selv som Cameron Poe. Høydepunkt? Da Cyrus The Virus er innelåst i et bur, og spør Cameron Poe “What you looking at, punk”, og han svarer “Nothing, I was just admiring your cage”.

3. Han har oppkalt sønnen sin etter Supermann
– Nicolas Cage fikk aldri spille Supermann, slik planen var en gang på 90-tallet, men han tok den ultimate hevn. Han ga nemlig sin sønn navnet Kal-El, Supermanns fødenavn. Seriøst. Shit is real.

4. Han har slåss OG moshet til Powermad på film
– Bandet Powermad fikk ikke mange sekunders berømmelse, men for noen sekunder det var. I løpet av noen minutter av Wild At Heart har Nicolas Cage – nå med det fantastiske navnet Sailor Ripley – helseslått en mann som fornærmet ham, introdusert Powermad for verden, og kåtet opp Laura Dern.

5. Han gjør overspilling til en egen kunstart
– Etter premieren på Knowing beskrev New York Times skuespillet til Nicolas Cage ekstremt treffende:: “The odd thing about Cage is that even when he is responding to the threat of complete human extinction, you still feel that he’s overreacting”.
Dette er forresten en av de beste kollasjene som finnes på internett, se hele:
http://youtu.be/oUltheRpJNw

6. Han har sin egen skuespillmetode
– Etter innspillingen av Drive Angry 3D gikk det et lys opp for Nicolas Cage. Han hadde, uten å vite om det, oppfunnet en egen metode for å øve inn roller. “Når jeg hadde laget Vampire’s Kiss og så Bad Lieutnant, denne filmen, Drive Angry 3D, og host Rider», så innså jeg at jeg hadde utviklet min egen stil og skuespillerskole, som jeg nå kaller Nouveau Shamanic”, fortalte en opprømt Cage til pressen. Han forklarer ikke hva den nye skolen er, men han planlegger å lage en bok om sitt lille fenomen.

7. Han gjorde et av tidenes comeback
– Joda, Cage har spilt i mye rart, men så kom han plutselig tilbake som Big Daddy i fjorårets gnistrende superheltkomedie Kick Ass. Scenen da han skyter sin egen datter, Hit Girl, må være en av 2000-tallets beste?

8. Han lager popcornfilmer som ingen andre
– De to filmene i National Treasure-serien er de beste eventyrfilmene som er laget siden Indiana Jones regjerte DVD-hyllene. Komplett usannsynlig, rasende underholdende, og med Cage i storform som Benjamin Franklin Gates (for et navn!) er det bare å lene seg tilbake og nyte filmer som får til alt Da Vinci-koden prøvde på.

9. Han skifter ansikt med John Travolta
– Når vi først snakker om usannsynlig, velkommen til Face/Off! Nicolas Cage og John Travolta bytter ansikt, og kriger mot hverandre som om verden ikke står til påske. Alt satt til hysterisk pompøse scener fra John Woo, sjekk bare da Nicolas Cage synger med det barnekoret. Seriøst: kjøp filmen bare for den scenen.

10. Han har tidenes beste CV med rollenavn
– Cameron Poe i Con Air, Castor Troy i Face/Off, Benjamin Franklin Gates i National Treasure, Big Daddy aka Damon Macready i Kick Ass, Yuri Orlov i Lord Of War, Dr. Stanley Goodspeed i The Rock, Sailor Ripley i Wild At Heart. Alle navn vi drømmer om å bytte til. Tenk å HETE Damon Macready, men likevel ha kallenavnet Big Daddy? Wow.