10 kjappe tips til serier du må se

Narkothriller, husmorkomedie, krim på grensen, Skandinavias største uløste drapssak pluss pluss pluss. Her er ti serietips.

Du trenger sikkert noen serier å se på i disse isolerte hjemmedager, så her er ti kjappe tips fra meg. Det kommer en ny runde med tips i løpet av helgen, men her tror jeg de fleste skal finne noe av interesse inntil videre.

ZeroZeroZero (HBO Nordic)
Knallhard narkothriller basert bok skrevet av forfatteren bak Gomorrah. Du kommer aldri til å se på bacon med det samme blikket etter denne. Full anmeldelse her.

Wataha (HBO Nordic)
Polsk krim om grensevakter som vokter området mellom Polen og Ukraina. Hvordan forholder man seg til våpensmuglere, narkobaroner, flyktninger og bomber som sprenger kollegene dine i fillebiter?

The Marvellous Mrs. Maisel (Amazon Prime)
Lettbent, men rasende morsom og smart serie om en nyskilt jødisk hsmåbarnsmor som vil bli standup-komiker i 60-tallets New York. Tenk Seinfeld møter Mad Men. Les anmeldelse av sesong 3 her.

Gladbeck (NRK)
Miniserie om et amatørran som ble til den mest dramatiske gisselsituasjonen i tysk etterkrigshistorie. Utrolig historie, vill utvikling, solid dramatisert. Her kan du lese mer om «glimrende gisseldrama».

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez (Netflix)
Dokumentarserie om NFL-stjernen som ble trippeldrapsmann, og hvordan det kunne skje. Var det oppvekst, hodeskader, dårlig miljø eller svak oppfølging fra New England Patriots som gjorde utslaget?
Les anmeldelse og videre tips om saken.

The Sleepers (HBO Nordic)
Tsjekkisk spiondrama om tiden da muren fallt og to avhoppere som drar hjem til Praha. Der møtes de av etterretningstjenester i fri flyt mellom gamle og nye tider. Lekkert laget, som en slags Tinker Railor Soldier Spy sett med øst-briller. Her er anmeldelse av «livsfarlig sjakkspill».

Scandinavian Star (NRK)
Glimrende dokumentarserie om den største uløste mordsaken i Skandinavia, mordbrannen på Scandinavian Star. Grundig anmeldelse finner du her.

The Stranger (Netflix)
Endelig lykkes Harlan Coben med å få sine usannsynlige, underholdende og kjappe forstadskrimhistorier til skjermen. The Stranger er moderne krim slik Agatha Christie ville fortalt det i 2020. Les mer om favoritten Harlan Coben og The Stranger her.

Counterpart (Viaplay)
Overraskende, annerledes spiondrama om et Berlin som ble splittet og duplikert for flere tiår siden. FN-byråkraten Howard Silk blir mildt sagt overrasket da han finner ut at det finnes en Howard Silk i en parallell dimensjon, og at dobbelgjengeren er en arrogant, coldelig spion. Se hva som skjer når de må bytte verdener. Les anmeldelse av Counterpart og Berlin Station her.

The Capture (TV 2 Sumo)
Overvåkingsthriller fra BBC. En britisk soldat blir frikjent for å ha drept en ubevæpnet mann i krig, men blir så fanget på overvåkingskamera mens han kidnapper advokaten sin etter frikjenningsfesten. Men hva er det med opptakene? Bli livredd, du er på kamera!