10 serier du bør sjekke i høst

Jennifer Aniston leser nyheter. Døde katter skylles opp på stranden. Verdens verste familie er heldigvis tilbake. Tidenes drøyeste scifi-epos filmes. Det er noen av fortellingene som skal på TV-en din i høst.

Høsten er jommen allerede i gang! Når det regner ute og blåser på vinduene er det på tide å fininnstille alle strømmetjenestene. Gjør deg klar for tittemaraton, binging og seriekos med disse ti godbitene:

Teenage Euthanasia

HBO Nordic, 17. september

Animasjonsserie om en koko Florida-familie som driver begravelsesbyrå. Lik. Sex. Kjærlighet. Vaginabiller. Balsameringsvæsker. Zombier. Teenage Euthanasia er grenseoverskridende, morsomt, bisart og overraskende nok også varm og rørende.

The Morning Show sesong 2

Apple TV+, 17. september

Livet på og bak kamera på en amerikansk nyhetskanal. Med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carell. Serier om medier er ofte moro, og The Morning Show er intet unntak. Tenk The Newsroom med enda mer MeToo og intriger.

Foundation

Apple TV+, 24. september

Isaac Asimovs gigantiske Foundation-serie blir omsider klar for skjerm. Sivilisasjonens undergang er nær. Det vil ikke oppstå en ny befolkning slik vi kjenner det før om 30.000 år. En matematiker mener man skal klare å begrense denne overgangen til bare tusen år. Derfor opprettes The Foundations, to gjenger med forskere og ingeniører som skal bevare kunnskap og fremskritt gjennom denne tunge tiden. Foundation er blant annet skrevet av David S. Goyer, som skrev manusene til Christopher Nolans tre Batman-filmer.

Midnight Mass

Netflix, 24. september

En dømt fylledrapsmann flytter hjem til Crockett Island etter soning. Samtidig kommer en ny prest til den forblåste øya i havgapet. Tenk Himmelblå, bare med okkultisme og hundrevis av døde katter som skylles opp på stranden. Midnight Mass er den nye serien til fortellergenier Mike Flanagan. Han har tidligere laget Doctor Sleep, The Haunting of Hill House og mange andre briljante serier/filmer. Okkult trailer ser du her.

Furia

Viaplay, 26. september

Norsk thriller om høyreekstremister i strikkegenser og gummistøvler. De går internasjonalt når de planlegger Det Store Oppgjøret. Skrevet av Gjermund Stenberg Eriksen, som vant Emmy for Mammon.

Kastanjemannen

Netflix, 29. september

Først skrev dansken Søren Sveistrup suksesserien Forbrytelsen. Så ga han ut seriemorderromanen Kastanjemannen. Den ble en massiv internasjonal suksess. Derfor er den nå selvsagt filmatisert av Netflix.

Dopesick

Disney+, 13. oktober

Michael Keaton spiller legen som prøver å stå opp mot farmasøytselskapene. De bedøver amerikanske pasienter med livsfarlige Oxycontin. Dopesick tar for seg den fullstendig mislykkede war on pain. Sjekk bare klippene her.

Succession sesong 3

HBO Nordic, 18. oktober

Tredje runde av familiedramaet Succession lover familiekrig, hets og splid av hardeste type. Kendall Roy hang pappa Logan ut til tørk i finalen av sesong 2. Her kommer hevnen. Gjester: Adrien Brody spiller «Josh Aaronson, a billionaire aktivist investor», og Alexander Skarsgård blir «Lukas Matsson, a tech founder and CEO».

Hawkeye

Disney+, 24. november

Marvels nye tilskudd til seriene om utvalgte Avengers-figurer. Jeremy Renner spiller Hawkeye aka Clint Barton, som endelig skal feire jul med familien etter både uendelighetskrig og sluttoppgjør. Det går ikke som planlagt. Sjekk heftig trailer her.

The Witcher, sesong 2

Netflix, 17. desember

Memo to self: se første sesong av The Witcher før denne premieren. Det er delte meninger om fortellingen om trollmenn, middelalderen og magiske sverd, men mange jeg stoler på simpelthen elsker den. Noen har til og med sett den flere ganger.

Gleder du deg til noen andre serier eller sesonger? Send meg gjerne en melding via Twitter: Asbjorn1975. Dette er ti serier jeg plukket fra oversikten min, det er garantert flere som skal stramme opp forventningsmuskelen.