12 bøker du kan gi til jul

Gruer du deg til strabasiøs julehandel? Null stress! Vi har laget handeliste med 12 bøker som bør være suksess under juletreet.

Julen er som å ha hovedrollen i en god thriller: det er viktig å planlegge godt, og alltid være ute i god tid. Legg en plan! Her er vårt forslag til handleliste, alle bøker er henter fra 2015:

1. Vi anbefaler sterkt vår egen bok, 101 TV-serier. For når du sitter der i romjulen, kommer noen i familien garantert til å si “hvilken TV-serie skal vi se på, da?”. Da er det perfekt timet at noen i juleselskapet har fått praktverket Aslak Nore og jeg skrev om 101 tips fra serieverden. Les mer om boken vår

2. Lars Lenth skriver hysterisk om Brødrene Vega, de slemme oppdretterne som kjemper mot amatørmessige miljøkrigere og lokale hardhauser i nord. Lettlest, morsomt og Carl Hiaasen-aktig.
Les mer om Lars Lenth og Brødrene Vega

3. Peter Swanson fyller også opp The Kind Worth Killing med drøye rollefigurer, hvor en hevngjerrig forfatterdatter, en kåt håndverker og en styrtrik IT-gründer vikler seg inn i drap og konspirasjoner.
Les mer om Peter Swansons oppfølger

4. Dennis Lehane avslutter den storslagne mafiatrilogien om Joe Coughlin på mesterlig vis med World Gone By.
Les mer om World Gone By

5. Renee Knight skriver seg rett inn i norske krimhjerter med Avslørt, en Gone Girl-inspirert, mystisk familiekrim.

6. Det samme tror vi Clare Mackintosh kan gjøre med I Let You Go, som forteller sårt og spennende om en liten gutt som blir påkjørt foran moren.

7. Årets bok i OP-5-redaksjonen er Don Winslows The Cartel, et storslagen narkothriller om amerikanernes mislykkede war on drugs i Mexico. Sammen med forgjengeren The Power of the Dog er The Cartel årets julegave. Les mer om The Cartel

8. JS Law skriver detaljert og medrivende fra det engelske ubåtmiljøet i Tenacity, en sitrende fortelling i A Few Good Men-stil om hvordan man etterforsker dødsfall i et lukket, militært miljø.

9. Garth Risk Hallberg fabler ambisiøst om New York 1976 i mursteinen City On Fire, hvor noen skudd på nyttårsaften sender oss inn i en miks av Forfengelighetens fyrverkeri og Summer of Sam.

10. David Youngs Stasi Child er også lagt til midten av 70-tallet, men bak jernteppet handler det om overvåking, tysting, svik og barnespioner.

11. Kyle Mills
overtar den hardtslående spionserien om CIA-agenten Mitch Rapp i The Survivor, og fansen har allerede omfavnet avdøde Vince Flynns arvtaker. Les mer om Mitch Rapp

12. Den pensjonerte LAPD-detektiven Harry Bosch er fremdeles et fyrtårn av rettferdighet som opp L.A.s mørke undergrunn i Michael Connellys The Crossing.  Les mer om Michael Connelly og Harry Bosch

God julehandel!