2023 leverer: Fauda er tilbake!

Hva skjedde med Fauda? Allerede i desember 2021 ble det lagt ut smakebiter på ny sesong om Doron Kavillo og hans rufsete gjeng med israelske undercoveragenter på Vestbredden. Jeg må innrømme at jeg i et hektisk 2022 glemte denne fantastiske – og tidvis kontroversielle – krigsthrilleren.

Når jeg nå skulle forberede serieåret 2023, hoppet jeg ivrig i kontorstolen da Fauda brått dukket opp på Netflix’ lanseringsplaner. 20. januar er det nemlig duket for sesong 4. Netflix er som vanlig stedet.

Hva skjer med Doron aka Raz? Han skal ut på tur, verden rundt. Du ser det i traileren – hvor Brussel og Beirut ser ut til å være like viktige – og i innsalget av serien: «The upcoming season sees the story move beyond Israel where Doron (Raz) is in pursuit of a threat that has him crossing continents in his most dangerous mission yet».

Har du glemt hvor god Fauda var/er? Les deg gjerne opp på 5 grunner til å se sesong 1. Eventuelt kan du sjekke noen ord om tragedie og terror og vill vest på Vestbredden. Til slutt anbefaler jeg selvsagt å stille spørsmålet: «hvor slem og avskyelig må du være?», som etter tre sesonger med Doron og Fauda er uunngåelig. Klikk og les og gled deg til ny runde.

PS: Sjekk gjerne også anmeldelsene mine hos Aftenposten:

Fauda 1: en liten sensasjon av en serie.

Fauda 2: best i seriebransjen på spenning.

Fauda 3: motoren som får Homeland til å bli en putrende moped.