Netflix: 5 filmer du bør sjekke ut – del 9

ReservoirDogs1
De kuleste karene i svart dress, en fremtid uten barn, spionperfeksjon, Denzel som superkorrupt, gritty sørafrikansk alienfilm. Her er ny runde med Netflix-tips.

Jada, vi kjører på med en ny runde Netflix-tips. Det er tross alt våre klart mest leste saker. Film til folket! Her er niende runde, og for flere hete tips kan du sjekke lenkene nederst i saken. PS: De fire nederste filmene er kun tilgjengelig dersom man har Mediahint, Unblock-US eller lignende som gir deg tilgang til amerikansk utvalg, Netflix sin norske butikk har dem ikke i sitt lille utvalg, selv om jeg får dem opp som tips fra Netflix.

Uansett, her er tipsene:

Reservoir Dogs (1992)
— Quentin Tarantinos første spillefilm, proppfull av drøye monologer og dialoger, og skuespillere som gjør sine livs kuleste roller. Harvey Keitel, Steve Buscemi, Chris Penn, Michael Madsen og en haug andre, Reservoir Dogs er 90-tallsperfeksjon.

Training Day (2001)
— Denzel Washington vant Oscar for rollen som den hardtslående, megakorrupte og voldelige politimannen ALfonso Harris. Han får med seg rookien Jake Hoyt (Etham Hawke), og vi følger dem gjennom 24 timer i Los Angeles noget tøffere nabolag. Fet musikk (ikke ulikt klassikersoundtracket Judgment Night), knall leveranse fra Denzel, Training Day er en sterk politifilm.

Children of Men (2006)
— Før Alfonso Cuarón vant Oscar og tok pusten fra oss med vakre/spennende Gravity, laget han denne dystopiske thrilleren. Menneskeheten har mistet evnen til å formere seg, og Clive Owen spiller den mørke helten som skal passe på den ene kvinnen som opprørerne har oppdaget er gravid. Drama! Mørke! Spenning! En av mine favorittfilmer fra 2000-tallet.

Mission:Impossible (1996)
— Før Jason Bourne satte standarden for smart spionthriller på 2000-tallet, regjerte denne godbiten på 90-tallet. Ethan Hunt og gjengen reiser rundt som de råeste spionene på kloden, Brian DePalma briljerer som regissør (Langley-innbruddet…herre jemini for en ikonisk scene!), Ving Rhames er minst like kul som han er i Pulp Fiction, og Kristin Scott Thomas viser hvorfor hun hører hjemme andre steder enn rene drama.

District 9 (2009)
— Visste du at denne sørafrikanske alienfilmen er oppkalt etter District 6, et kontroversielt segregeringsområde fra apartheidtiden i Sør-Afrika? Det gir denne spennende, overraskende og gritty scifi-filmen et ekstra preg av politikk og alvor, men mest av alt er det en berg-og-dalbane av funny oneliners, Peter Jackson-inspirerte morsomgrusomheter og Sharlton Copley som den kuleste skuespilleren på lerretet siden Bruce Campbell i Evil Dead.

Del 1: Blant annet en moderne fjellklassiker

Del 2: Tom Cruise og Michael Connelly med flere

Del 3: Hillbillies og undercoverpurk

Del 4: Paranoid Gene Hackman og Kevin Costner i storform

Del 5: George Clooney stopper terror i Midtøsten og Ben Affleck raner banker i Boston

Del 6: James Gandolfini rocker generaluniform

Del 7: Sean Connery i Boston-krim, Ben Affleck vinner Oscar i Iran

Netflix og HBO, 90-tallsfilmer du bør se igjen

5 serier hos Netflix

5 dokumentarer som er verdt å sjekke ut

Netflix-tips: sjakk matt! 3 sjakk dokumentarer som er verdt å se