5 filmer hos HBO du bør sjekke ut – del 2

Mannlige modeller, verdens beste nyhetsanker og fjonge jenter i Beverly Hills. Her er 5 strålende komedier hos HBO.

Vi fortsetter filmtipsingen med en ny runde med HBO-anbefalinger, og denne gangen er det bare å forberede kjeven på å le seg rakt ut av ledd.

Les også: 5 filmer hos HBO Nordic du bør sjekke ut – del 1

Her er 5 latterlig gode komedier HBO tilbyr:

Anchorman (2004)
— Will Ferrell som nyhetsankeret Ron Burgundy er ikke bare en rørende god parodi på selvopptatte mediefolk, det er også tidenes morsomste film. Fra den ikoniske åpningen med “There was a time before cable, when only men were aloud to read the news” via kjærlighetsaffæren og hatforholdet til Veronica Corningstone (“Go back to your home on Whore Island!) og nyhetskrigen (“No commercials! No mercy!”) er Anchorman en tour de force av absurd improvisasjon, superbe oneliners og hysterisk 70-tallspastisj.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)
— Denne amerikanske klassikeren om å skulke en skoledag på mest oppfinnsomme vis fyller snart 30 år, men Ferris Buellers elleville (jepp, det er virkelig ordet) påfunn for å slippe unna rektors undersøkelser er fremdeles ungdomskomedie av ypperste klasse.

The Big Lebowski (1998)
— Jeff Bridges er slackerkongen The Dude, som røyker, chiller og bowler seg gjennom et salig kaos kun Coen-brødrene kunne rodd i havn. Jakten på et nytt teppe fører The Dude inn i et virrvarr av kidnapping, utpressing og løsepenger, og John Torturro som Jesus The Pedofile Bowler og John Goodman som den Vietnam-besatte bestisen Walter er to av tidenes beste biroller. Ikke rart de er populære når fansen samles for Lebowski-conventions.

Zoolander (2001)
— Ben Stiller er et komisk geni på sitt beste, og Zoolander er hans store karrierehøydepunkt som den mannlige modellen Derek Zoolander. Owen Wilson er tilsvarende god som hans erkenemesis Hansel, David Duchovny har en fantastisk rolle som en bitter eks-håndmodell og Will Ferrell er komplett over-the-top som den onde motekongen Jacobim Mugato.

Clueless (1995)
— Alicia Silverstone på toppen av filmplakaten som Cher, den overfladiske Beverly Hills-rikmannsjenten som oppdager nye verdier i livet. Clueless er sømløs komedie, lettbent og velskrevet blanding av klassisk komedie og semiironisk 90-tallsdistanse, morsom og underholdende. Løst basert på en Jane Austin-roman, artig nok.