5 gode grunner til å se på NRK1 i kveld: Taxi-avslutning


I kveld avslutter NRK en av høstens storsatsinger, Ulrik Imtiaz Rolfsens Taxi.

Etter bare fire episoder er det slutt for Adil Kahn og Ulrik Imtiaz Rolfsen og de andre som står bak og foran kamera i Taxi. Her er hvorfor du bør få med deg slutten:

1. Taxi har vakt mye oppmerksomhet i Norge, og ikke minst skapt mye debatt rundt beskrivelsene av det pakistanske taximiljøet. Kollega Aslak Nore har vært blant debattantene, og selv om man er enig eller uenig er det sterkt av en liten krimserie å lande på Dagsnytt 18. Det skjedde ikke med Fox Grønland, for å si det slik.

Les vår oppsummering av episode 1

2. Adil Khan har stort potensial som en av norsk films leading men. Han er åpenbart fersk, men har sammen med motspiller Kaia Varjord vært noe av det beste i Taxi på skuespillersiden. Spesielt var de gode i første episoden, selv om forholdet ble litt rart utover i serien.

Jommen om vi ikke oppsummerte episode 2 også

3. Hvordan GÅR DET egentlig til slutt? Jeg er faktisk genuint nysgjerrig på om Javar lander med beina på bakken.

4. Suksessen til Taxi kommer til å inspirere norsk drama i årevis fremover, jeg håper dette bare er utgangspunktet for at norske TV-kanaler omsider kan hoste opp noe av samme nivå som Forbrytelsen eller Beck-serien.

Av en eller annen grunn oppsummerte vi ikke episode 3, men her er hvert fall traileren.

5. Det er få som gjør spenning så bra som Ulrik Imtiaz Rolfsen. Forventer en tett og spennende avslutning på årets mest omtalte norske dramaserie.