5 gode grunner til å se på TV 2 i kveld: Homeland-premiere


I kveld har Homeland norsk TV-premiere. Det bør du ikke gå glipp av.

Jeg anbefalte Homeland på det varmeste (sjekk link og trailer for serien her) etter de først episodene hadde rullet på Showtime, og i kveld har TV 2 premiere på serien. TV 2 viser de to første episodene fra 21:40 og utover, så jada: det konkurrerer med NRK sin avsluttende episode av Taxi. Det er heldigvis slikt man har PVR-boksen for.

Anyways, om du ikke har fått med deg hva Homeland er for noe, får du her fem gode grunner til å skru på TV 2 i kveld:

1. Plottet i Homeland er klassisk thriller-tett, men spiller seg ut som et lavmælt og intenst drama. Seargant Brody kommer hjem fra fangenskap i Irak, hans kone og resten av verden hyller ham som en helt. Men ER han egentlig det? Kan ha gone all Al-Qaeda on us?

2. Claire Danes er briljant som Carrie, CIA-agenten som sliter med psykoser, men er den eneste som ikke kjøper at Brody er den helten alle vil ha det til. Har ikke vært så forelsket i henne siden Romeo & Julie.

3. Homeland klarer å holde flere tunger rett i munnen samtidig. Plottet får stadig nye subplot,og selv om man føler at det spriker i mange retninger, er det også en følelse av at alle tråder skal samles. Vi snakker ikke Lost her, for å si det slik.

4. Den briljante introsekvensen. Ofte spoler jeg forbi såkalte title sequences, men den mystiske, paranoide, stemningsfulle åpningen setter tonen ala 70-talls noia-thrillere som Parallax View. Og det MÅ man jo bare elske.

5. Damian Lewis som hjemkomne Brody og Mandy Patinkin som den DG-aktige Saul Berenson. Begge spiller karakterene med dybde og tyngde mer enn unødvendige ord. Perfelte motstykker i et drama/thriller fylt av personer med skjulte agendaer og mystiske planer.