5 grunner til å glede seg til Bloodline

Denne uken legger Netflix ut hele første sesong av Bloodline. Det kan du glede deg til.

Goddammit! Jeg klarer knapt å se gjennom årets sesong av House of Cards, Netflix-flaggskipet som har rast av skinnene i full fart med Pussy Riot-middag, Claire på å pysjamasparty i russisk fengsel og ukarismatiske thrillerforfattere.

Jeg skal komme tilbake til House of Cards snart, men denne helgen handler det kun om én ting når jeg åpner Netflix-appen: Bloodline. Netflix velter ut 13 episoder av nysatsingen, og etter tre episoder er vi meget begeistret. Under traileren er fem grunner til å sette av helgen til Bloodline:

https://youtu.be/tRnS8FkcXNk

1. Familiedrama fra Florida FTW! Bloodline er tilsynelatende gnisninger mellom foreldre og deres fire barn, spesielt døgenikten Danny, men etter en liten time med døsig krangling og drekking, får vi også kjappe tilbakeblikk og fremoverblikk til kjip oppvekst og drap i affekt. Hamlet møter Hotel Cæsar? Noe slikt.

2. Kyle Chandler fra Friday Night Lights er i toppform som John, den midterste sønnen som er politimann og prøver å holde familien noenlunde samlet.

3. Men Sissy Spacek og Sam Shepard stjeler showet som familieoverhodene som lever og ånder for hotellet, dykketurene og ungene sine. Og om du myser litt mot skjermen, er Sissy Spacek fremdeles hun skumle jenten fra Carrie, og det er helt greit.

4. Krimgåten er viktig, men ikke drivkraften i serien. Dét er familiedramaet, motsetningene og de upålitelige folkene vi treffer. Det er litt The Affair-aktig oppbygging på serien med at sympatien fra seeren endres av opplysninger vi får tildelt fra og om karakterene, og Florida Keys som location har noe av samme atmosfæren som Montauk/Long Island-området.

5. Ben Mendelsohn som Danny er min favorittdrittsekk i 2015 så langt. Han introduseres som en intrigemaker, kokaentusiast og  vaskekte taper, men formildende trekk dukker opp, og scenen da han våkner på bryggen er aldeles nydelig. Wave your middle fingers in the air, wave ’em around like you just don’t care! Makan til fuckyou-fyr. Scenen med ham og Chloe Sevigny er også kostelige, gled deg til sykkeljokkingen hans.

Netflix legger ut hele sesong 1 av Bloodline fredag 20. mars.