5 grunner til å glede seg til The Drop

thedrop2
James Gandolfinis siste film, favorittforfatter fra The Wire, lovende regissør av kumafiafilm (!). The Drop seiler opp ti å bli en av høstens mest interessante premierer.

The Drop
har premiere i 19. september,
og ser ut til å bli en av høstens mest oppsiktsvekkende filmer. Filmen handler om den ensomme Brooklyn-bartenderen Bob Saginowski (Tom Hardy) som ved en tilfeldighet ender i et kaos av mafia, pitbullvalper, pengehvitvasking og mystiske hemmeligheter. Det er også James Gandolfinis siste innsats foran et filmkamera.

Under traileren gir vi deg 5 grunner til hvorfor vi er vilt nysgjerrige på The Drop.

1. The Drop er skrevet av Dennis Lehane, en av OP-5s virkelige favoritter. Boston-forfatteren har tidligere gitt oss romanene Gone Baby Gone og Mystic River, som begge er blitt strålende, nedpå krimfilmer, men han har også skrevet for Boardwalk Empire og ikke minst gjorde han dialog og manus på flere episoder av The Wire. Nå om dagen jobber han med manus til sin egen Live By Night, Ben Afflecks oppfølger til Argo.

2. Filmen er regissert av Michaël Roskam, belgieren som ble nominert til Oscar for sitt mørke og beinharde regidebut Bullhead, en film om belgisk kudopingsmafia. Helt sant, les mer om den her. Nå er han hentet til amerikansk filmbransje, og det ser ut som han tar den brutale, men rolige filmstilen sin videre til drømmenes by.

3. James Gandolfini – mest kjent som Tony Soprano – gjorde en rekke kule roller før han døde (sjekk blant den slitne leiemorderen hans i Killing Them Softly), det lille vi ser av ham i traileren lover meget bra. Ubarbert, litt sliten, litt irritert, og kanskje ikke så resignert som de andre tror han er. Det lille klippet med pengesekken med blod og gørr sier det meste: her skjer det ting som sannsynligvis er en ekstrem kombo av hevn og vold.

4. Noomi Rapace er med, og hun fortjener etter hevrt sitt virkelige Hollywood-gjennombrudd. Kanskje dette er filmen som skal løfte henne ut av de karikerte rollene i Sherlock Holmes og den rare Alien-oppfølgeren?

5. Tom Hardy!

thedrop1