5 grunner til å glede seg til The Wolf of Wall Street


Traileren for Martin Scorceses nye film, The Wolf of Wolf Street, er en av årets beste så langt. Vi gir deg 5 grunner til at dette kan være en av årets kuleste filmer.

Her om dagen dukket traileren til The Wolf of Wall Street opp, og blogger og nettsider kastet seg over den som, eh, sultne ulver. Makan til positiv oppmerksomhet rettet mot en trailer er det lenge siden vi har sett makan til. Fengende historie, halvsprø sekvenser, superlekkert titteldesign, smart musikkbruk og en Leonardo DiCaprio som ser ut til å spille tidenes gladgutt. Artikkelen fortsetter under

Men la oss se bak de lekre bildene i traileren, her er fem andre grunner til at The Wolf Of Wall Street kan bli en fest for øyne og hodet.

1. Martin Scorcese får det beste ut av Leonardo DiCaprio
— Filmene de lager sammen er ikke alltid innertiere (tenk Gangs of New York, som for øvrig har en overraskende lik tittel som The Wolf of Wall Street?), men DiCaprio er alltid i toppslag når Scorcese er bak kameraet.

2. Originalhistorien er bra materiale
— Etter traileren dukket opp sjekket jeg den straffedømte finansmegleren (er det riktig tittel?) Jordan Belforts første selvbiografi, som filmen har tittelen og historien fra. Det er både fascinerende, skremmende, morsomt og alt som skal til for at man vil høre mer. Historien om Belfort som på et tidspunkt styrer en milliardoperasjon med tusen meglere, før han får seg en saftig Quaalude-avhengighet og livet hans lander i ruiner med et yachtforlis utenfor Sardinia…vel, det er historier man skjønner må filmes. Håper bare han ikke fremstilles som bare en kul gladgutt, slik det kan virke i filmen, ganske slick dude dette:

3. Historien har vært filmet før
— Vi er jo – som dere kanskje vet – fans av Ben Affleck her i redaksjonen, og en av de første gangene jeg virkelig oppdaget hva han har å gå på, var da han leverte en Glengarry Glen Ross-aktig motivasjonstale i Boiler Room, som også er basert på historien om Jordan Belfort. Jeg tipper Scorcese har sett potensialet i historien av denne scenen:

4. Det føles litt som en oppfølger til Catch Me If You Can
— Spielberg-DiCaprio-filmen fra 2002 er en av de beste kriminell-leker-katt-og-mus-med-FBI filmene som er laget, og traileren til The Wolf of Wall Street sender ut mange av de samme signalene som historien om Frank Abagnale. Lettbeinte punchlines, komiske situasjoner, narrow escapes (kommer ikke på bedre norsk uttrykk) og smidig, effektiv klipping.

5. Hva i huleste er det med den Matthew McConnaughey-scenen?
— Lunchscenen med McConnaughey og DiCaprio er helt absurd, men fungerer maksimalt. Hva søren er det bariskongen McConnaughey holder på med, hvorfor sitter DiCaprio og flirer, og hva er det de blir enige om til slutt? Briljant klippet sammen til traileren, nysgjerrighetesbarometeret mitt eksploderer hver gang jeg ser traileren.