5 grunner til å se The Night Of

Dette er Nasir Khan. Han har rotet seg inn i en verden av dritt, og det bør du følge med på. The Night Of er en briljant ny serie fra HBO og BBC Worldwide.

Ny serie-alarm! Sett til side Game of Thrones-finalen! Vent med de siste episodene av Bloodline! Ja, søren klype: dropp til og med en EM-kamp for å få sett den nye HBO/BBC Worldwide-serien The Night Of.

Her er fem grunner hvorfor. PS: Hopp over punkt én om du er livredd spoilers. Traileren også, egentlig.

1. Godt originalmaterial. The Night Of er basert på Criminal Justice, en av de beste – og kanskje mest oversette? – BBC-seriene fra 2000-tallet. I originalen spiller Ben Whishaw en ung fyr som tjuvlåner foreldrenes bil, drar på fest, får i seg noe ecstasy, blir med en dame hjem og våkner opp med et lik. Men han har jo ikke drept henne? Eller har han? Voldsomt med trøbbel blir det uansett. I denne amerikanske versjonen er plottet sendt til Queens, og Riz Ahmed spiller Nasir Khan. Han er sønn av pakistanske innvandrere som har slitt seg opp til å eie egen bolig, butikk og en tredjedel i en taxi, så du kan tenke deg hva som skjer når han en sen kveld tjuvlåner taxien faren er deleier i.

2. Richard Price. The Night Of er skrevet av Richard Price, den knallgode New York-krimforfatteren som også skrev The Wire sammen med George Pelecanos og Dennis Lehane. Her er han i toppform, med knappe, harde dialoger, holdpusten-dramaturgi og noen elskverdige karakterer. Detective Dennis Box er allerede kandidat til årets karakter i min bok,

3. John Turturro. Finnes det noe mer New York enn ham? Enten det var som pizzasjappeeier i Do The Right Thing eller som New York Yankees-manager Billy Martin i The Bronx Is Burning? Nydelig type Her spiller han Jack Stone, en ambulansejagende advokat som øyner sitt livs sjanse en sen kveld utenfor arresten, og med fotsopp som største problem kan du trygt si at han er en atypisk antihelt.

The-Night-Of-John-Turturro

4. HBO-ansiktene. Michael K. Williams, aka Omar fra The Wire og Chalky White i Boardwalk Empire, dukker opp i episode 2, mens Bill Camp som spiller Dennis Box dukket også opp i Boardwalk Empire. Kvalitetsgjensyn hele veien.

5. Riz Ahmed. Husker du Rick, Jake Gyllenhaal-karakterens assistent i Nightcrawler? Jepp det er han skuespilleren som er Nasir Khan, og det kommer til å gi ham et skikkelig gjennombrudd. Nasir er nerdete, forsiktig, sympatisk og skikkelig, men også impulsiv og potensielt gatesmart, og Riz Ahmed gir ham alle disse kvalitetene på imponerende vis.

Første episode av The Night Of er ute som en teaser på HBO nå. I midten av juli kommer episode 2, og fra da kommer det ny episode hver uke.