5 grunner til å se Bosch sesong 3

Titus Welliver er tilbake som LAPD-detektiv Harry Bosch. Det alene er grunn god nok til å se sesong 3 av Bosch.

Åjoda, vi er store fans av MIchael Connellys Los Angeles-drapsetterforsker Harry Bosch her på bloggen. Derfor var vi både voldsomt entusiastiske, men også litt nervøse da serien omsider ble til TV-serie for noen år siden.

Nå er serien kommet til sesong 3 på HBO Nordic, og etter to gode sesonger er den nå faktisk bedre enn noensinne. Bosch er i ferd med å bli en like klassisk TV-produksjon som det er en legendariske serie krimbøker. Under traileren er 5 grunner til at du må se tredje runde Bosch:

1. Titus Welliver har gjort mye stort i TV-verden opp gjennom årene (Deadwood, Sons of Anarchy), men som Harry Bosch har han endelig funnet sin Store Rolle. Han spiller Bosch med den innestengte, bitre, rastløse energien karakteren har i bøkene. I sesong 3 spilles det spesielt godt ut når han konfronteres av datteren Maddie, som anklager han for å aldri snakke om hva han driver med, men også i de kjipe scenene når han selv konfronterer partneren J. Edgar med det han mener er uheldige avgjørelser. Stor skuespillerkunst, og sterk tolkning av Bosch’ indre.

Les også: Bosch er i ferd med å bli én av de klassiske politiseriene

2. Ang J. Edgar, så er Bosch-lenken til The Wire viktig. Ikke bare har Jamie Hector (Marlo i The Wire) og Lance Reddick (Cedric Daniels i The Wire) viktige roller som Bosch-partner J. Edgar og politisjef Irvin Irving, tematisk er det også mange paralleller. Begge seriene viser frem det metodiske, standhaftige arbeidet som må til i en drapsetterforskning, og både The Wire og Bosch bruker mye tid på å stange mot veggen av politibyråkrati, politikk, kreativ statistikkføring og feige statsadvokater. Det oppfattes mer troverdig enn det meste annet som lever av politiserier.

3. Oppdateringen av The Black Echo fungerer ypperlig. I boken sesongen delvis er basert på, som også var den første i Harry Bosch-serien, etterforsker Bosch en gjeng Vietnam-veteraner som driver med ran og kaos, denne gjengen er nå oppdatert til Afghanistan-soldater som har startet et privat sikkerhetsfirma. Det gir aktualitet, og fremstår både skremmene og realistisk.

4. Santiago «Jimmy» Robertson er den råeste birollen i en politiserie noensinne! Jeg elsker scenene når han går i klinsj med harry Bosch, endelig får man følelsen av at Bosch får en verdig motstander. De er riktignok ikke motstandere siden de begge er drapsetterforskere, men den odl school-utstrålingen Robertson har er helt unikt knallhard. Visste du forresten av Paul Calderón, som spiller Robertson, i sin tid co-skrev manuset til Abel Ferraras hakkende galne Bad Lieutnant? Om ikke, kjenner du ham muligens fra Fear The Walking Dead.

5. Huset til Harry Bosch, som han i bøkene/serien kjøpte etter en Hollywood-produsent betalte ham for rettighetene til en tidligere sak, er fremdeles den råeste lokasjonen Hollywood har å by på. Tror jommen meg det er der Al Pacino bor i Heat også? Det kiler nedover ryggen hver gang kameraet zoomer inn på huset oppe på Woodrow Wilson Drive.