5 grunner til å se How to sell drugs online (fast)

To tyske nerder selger ecstasy på dark web. Det blir til et salig kaos og en underholdende Netflix-serie om narko, SoMe og en tysk dorf.

Da Moritz Zimmermann blir dumpet av kjæresten i det hun kommer hjem fra utvekslingsopphold i Florida, snus tenåringslivet opp-ned. Det enkle, lystige skolelivet i en tysk dorf blir til en besettelse om å få tilbake Lisa.

Da han oppdager at hun har oppdaget ecstasy i løpet av USA-oppholdet, er løsningen enkel: han kjøper piller til henne i velkomstgave. Det går ikke helt som planlagt. Pillene må selges, og før Moritz vet ordet av det har han blitt en av Tysklands største narkolangere via dark web. han har lært seg how to sell drugs online…kjapt!

Sammen med nerdekompisen Lenny, låst til en rullestol grunnet en mystisk sykdom som gjør at han når som helst kan dø, bygger Moritz et lite imperium av europeisk narkosalg fra internetts mørkeste kroker via gode gammeldagse postsendinger..

Under traileren (som også er knallbra!)  er fem gode grunner til å kaste seg over How to sell drugs online (fast)

1. Serien benytter seg av et arsenal av moderne virkemidler – sms-er på skjermen, snakking til kamera, dataspillanimasjoner, eksterne eksperter som bryter inn i serien – men mister aldri målet av syne: How to sell drugs online (fast) er en underholdende serie om å bli voksen, og på veien blir den også en riktig så spennende serie et sted mellom Weeds, Breaking Bad og Skam.

2. How to sell drugs online (fast) er basert på en koko historie fra virkeligheten. I 2015 arresterte politiet i Leipzig en 20 år gammel mann, som senere ble omtalt i tyske aviser som Maximilian S. Da politiet raidet leiligheten til moren hans, fant de 314 kilo med ymse narkotika: kokain, ecstasy, LSD, marihuana og amfetamin. På mannens soverom fant politiet 48.000 euro. Maximilian S. fortalte i rettssaken at han først hadde forsøkt å tjene seg rik på å kopiere amerikanske pornosider på nettet, men konkurransen ble for hard. Han kjøpte i stedet 30 gram kokain, og begynte med å selge det i brukerpakker via Dark Web. Noen år senere sto politiet på døren. Da dommeren spurte om oppgitt om Maximilian S i det hele tatt pleide å gjøre noe lovlig i livet sitt, svarte han: «Ja, jeg spilte Battlefield 4 og så av og til Bayern München-kamper».

3. How to sell drugs… er overraskende morsom. Ikke bare med slapstick-elementer og lakoniske replikker, men det er også gode doser forviklingskomedie i narkoreiret.

4. Sesongen er kort og episodene likeså. Du ser første sesong på tre timer. I dagens langeklima er det gull og befrielse.

5. Cliffhanger! Sesongen slutter, serien gjør neppe det. For her leveres det en ordentlig fin sisteepisode og en smilehullfremkallende avslutningsscene.