5 grunner til å se Justified sesong 5

justified-season-5-episode-9-wrong-roads-p-003
Eric Roberts er en av mange sterke gjester i femte sesong av Justified. Her er våre 5 grunner til at serien fremdeles er blant det beste på TV.

Vi har snakket høyt og varmt om
hillbilly-krimserien Justified her på bloggen før, og her slenger vi på oss Stetson-hatten og tar en ny runde med våre favoritter fra Harlan, Kentucky. Vi må rett og slett det etter vi har sett ferdig sesong 5, som ligger sammen med resten av serien på TV 2 Sumo. Her er fem grunner til at vi fremdeles elsker Raylan Givens og gjengen.

Les også: The South will rise again? – ny favorittserie

1. Michael Rapaport er strålende som Darryl Crowe, Dewey Crowes søskenbarn som kommer fra Florida for å overta bordellet og businessen. Den egoistiske gangsteren Darryl snakker om å holde familien sammen, og Rapaport er strålende som voldelig, omtenksom og forsøksvis strategisk i Harlan Countys uoversiktlige underverden. Scenene sammen med søsteren Wendy (Alicia Witt) er dysfunksjonell familie på sitt beste/verste.
michael-rapaport

2. Sidehistorien med Ava Crowder i fengsel parkerer andre sesong av Orange Is The New Black. Ava – strålende spilt av Joelle Carter – er redd og kuet i fengsel, men lærer seg å bli smart og hard etter hvert som hun dekoder uskrevne regler og fengselshierarki. Scenene da hun får besøk av Boyd i fengsel er tidvis hjerteskjærende.
avacrowder

3. Walton Goggins må da være en av verdens beste skuespillere? Etter småroller i Armageddon og den ene Bourne-filmen viste han frem hele registeret sitt i The Shield, før han nå er legemliggjøringen av Elmore Leonards velformulerte univers som Boyd Crowder. Som han selv sier det: “I’ve accused of being a lot of things…inarticulate ain’t one of them.” I sesong 5 er han bedre enn noensinne, mye takket være frustrasjonen over at Ava er satt i fengsel. Den lille bulken i selvtilliten hans når han forstår at det ikke blir så enkelt som han trodde å få henne ut gir ham en ekstra dimensjon.
boyd_crowder

4. Will Sasso! Min gamle favoritt fra Mad TV har bare en liten rolle som koko kanadisk narkosmugler, men scenene med ham på kafé og i avhør er ubetalelige. Fra beinhard fuck-you gangster til pratesjuk arrestant. willsasso_justified

5. Mens Justified har holdt seg mest i Harlan, Kentucky,
er scenene fra Detroit, Florida og Mexico fine tillegg til seriens univers. Mary Nell Steenburgen gjør en overraskende, men solid rolle som businessdamen Katherine Hale, Edi Gathegi får altfor lite tid i den kule rollen som Jean-Baptiste fra Miami, og Eric Roberts (i bildet på toppen) topper laget som gjestedetektiv i Detroit.
Justified511DuffyHale
Jean_Baptiste