5 grunner til å se Line of Duty

Korrupsjon, politijakt og forhatte etterforskere. To Fire intense sesonger av den oversette BBC-serien Line of Duty venter på deg hos Netflix TV 2 Sumo.

OPPDATERT 2020: De fire første sesongene av Line of Duty ligger nå hps TV 2 Sumo. 

Vi har anbefalt Line of Duty tidligere, men nå som serien har rundet andre sesong må vi dra den frem igjen. Makan til oversett politiserie skal du lete lenge etter. Første sesong gikk på TVNorge, men de var så misfornøyd med seertallene at de droppet å kjøpe andre sesong. Men hva gjør det, når du kan se serien akkurat når det passer deg på strømming?

Etter trailerne gir vi deg 5 grunner til at du skal storme til Netflix-kontoen din og pløye gjennom to sesonger.

1. Politi og korrupsjon er en gjenganger i politiserier, men få har gjort det mer gjennomført enn Line of Duty. Seriens helter – i den grad noen er akkurat dét i Line of Duty – er etterforskerne i AC12, den lukkede og tolvte avdelingen av Anti Corruption. For en gangs skyld går sympatien i retning internal affairs-etterforskerne, og i Line of Duty er det ikke greit med Vic Mackey-stil på etterforskningen. Friskt motstykke til for eksempel The Shield.

lineofduty12. Engelsk politi sliter med omdømmet. Hillsborough-tragedien, Stephen Lawrence-drapet avdekket ansvarsfraskrivelser, lureri og juks fra politiet sin side, og generelt regner 30 prosent av engelskmenn med at man ikke kan stole på politiet. Line of Duty reflekterer denne mistilliten, og lager brillefint og virkelighetsnært TV-serie av det.

3. I likhet med andre favoritter som Baltimore-politiserien The Wire og spiondramaet The Sandbaggers, er ikke Line of Duty voldsomt actiondrevet. Her er det like mye kontorpolitikk og maktkamp som skaper thrillerelementet, og den største skurken er ofte byråkratiet og intern motstand. Ergo blir smarte og magefasetterte dialoger den viktigste fremdriften, det elsker man jo.

4. Martin Compston og Vicky McClure er enestående som Steve Arnott og Kate Fleming, de unge, ambisiøse og forhatte AC12-etterforskerne. Begge utstråler en hard værbitthet og skepsis, samtidig som de er fulle av mangler og følelser. Ekte mennesker, med andre ord, som tilfeldigvis jobber med å få andre politifolk i fengsel.

5. Line of Duty er tilsynelatende klassisk engelsk politidrama, med med en røff, moderne tvist. De kriminelle er knapt tilstedeværende, hvert fall i sesong to, og politiarbeidet presenteres på en intrikat, medrivende og paranoid måte. TV blir knapt bedre enn dette, spør du meg.