5 grunner til å se Murder Mountain på Netflix

Murder Mountain på Netflix er som Ozark og Justified, bare på ekte.

Murder Mountain på Netflix er en medrivende og fascinerende dokumentarserie. De seks episodene tar oss med til Humboldt County i California, hvor pot dyrkes og folk forsvinner sporløst.

Under traileren er 5 grunner til å sette i gang med Murder Mountain:*

1. Bra krimplott 
Garret Rodriguez er forsvunnet, og familien leter etter ham. Det sender dem ut på en tung tur gjennom weed-undergrunnen på det lovløse fjellet, med tilbakelente politifolk som halvt sovende tilskuere. Inn mellom dukker også tannløse (altså på ordentlig) hippier, megasteine dudes, amfetamingirede hissigpropper og knirkeleende damer opp, og til slutt ender de i  Rancho Sequoia i området Alderpoint, aka Murder Mountain. I hele Alderpoint bor det offisielt under 200 mennesker, og stedet er mest kjent for at seriemorderne Michael Bear Carson og Suzan Carson bodde der omtrent samtidig som manageren til Country Joe & The Fish. Deter et komplett lovløst sted, hvor potbøndenes sikkerhetsvakter patruljerer på firhjulinger, med hagle på ryggen og bandanna foran ansiktet. Det hele blir som Ozark – bare på ekte. Miljøet på fjellet minner også om andre sesonng av Justified, hvor marihuanadronningen Mags Bennett styrte med hard hånd, skarp tunge og en dunk hjemmebrent.

2. Meget interessant om politikk og legalisering
Murder Mountain viser konsekvensene av krigen-mot-narko, hvor stadige razzias mot potbønder bidro til å hardne miljøet gjennom 70- og 80-tallet. Serien viser også hva som skjer rent praktisk nå som California har legalisert bruken av cannabis. Murder Mountain dykker ned i byråkratiet, kostnadene, den nye konkurransen mellom svart og hvitt marked, og ikke minst de gode gamle kjeltringene som synes det er dølt å betale skatt og drive lovlig. Veldig interessant materie.

3. Vindskeivt bygdeportrett
Tittelen og hovedhandlingen med letingen etter Garret Rodriguez tilsier at dette er en beinhard true crime-serie, men det er også et vindskeivt portrett av et lite hjørne av det landlige USA. Hillbillies, potbønder og landsbypoliti i uskjønn harmoni. Drømmen om utopia svinner alltid, og Netflix er på plass for å filme.

4. Inspirerende natur
Jeg får jo lyst å dra på campingferie til USA av de vanvittige dronebildene av fjell, skog, elver og broer. Kanskje ikke i Humboldt County, eneste.

5. Trimmigrants?
Har du aldri hørt om trimmigrants før? Ikke jeg heller! Det er da eventyrlystne unge folk som drar til Humboldt County for å trimme weed-planter før de skal pakkes og selges. Tenk deg en ung og naiv Axl Rose i Welcome to the Jungle, bare at han kommer til Humboldt County i stedet for Los Angeles.