5 grunner til å se Ray Donovan

Liev Schreiber er en bekmørk irsk utgave av Ari Gold i serien Ray Donovan.

Det tok litt tid, men nå har vi endelig sett første sesong av Showtime-serien Ray Donovan, som ligger tilgjengelig på HBO Nordic. Aslak skal gå i dybden i A-magasinet snart, men vi begynner med å gi deg fem ganske så spoilerfrie grunner til å se serien. Under traileren:

1. Liev Schreiber er en mørk og irsk utgave av Ari Gold (du vet, han rappkjeftede jødiske agenten i Entourage) i rollen som fikseren Ray Donovan. Han får problemer (les: kokaindøde modeller på hotellrom) til å forsvinne, han truer ikke bare med baseballkølle – han bruker den, og han bestikker og lyver når det trengs. Han gjør egentlig det meste bortsett fra å prate. På det feltet er han mer Don Draper-type; holder kjeft og lar andre lufte snakketøyet mens han selv er mystisk og introvert.

voight_schreiber

2. Jon Voight er enormt irriterende og dødsrå som faren til Ray og hans tre brødre. Tro meg, du vil se den rasistiske gamlingen og gangsteren Mick Donovan ta poppers og danse på homsedisko eller sitte på offentlig bibliotek og google twerkevideoer. Og du vet ikke hva slesk før du har sett hvordan han reagerer på offentlig amming etter tyve år bak murene.

jameswoods_raydonovan

3. James Woods! Ringreven fra Salvador, David Cronenberg-filmer og undervurderte Shark spiller Sully, en Boston-gangsterboss som er på rømmen fra FBI. Åpenbart basert på Whitey Bulger, psykopatisk og uberegnelig. I likhet med Jon Voights karakter byr ha også på mye kantete krimhumor og total forakt for menneskeliv.

4. Hollywood er skikkelig gode når de lager film og TV om nettopp Hollywood. Tenk bare L.A. Confidential, Entourage, Get Shorty eller Sunset Boulevard, Ray Donovan sklir lekkert inn i den tradisjonen. Narsissisme óg selvpining av beste sort.
ray_donovan

5. Plotlinjene veves sammen på samme måte som The Shield, da Vic Mackey brukte en løgn til å dekke over den forrige, bestakk én kompis for å dekke over forrige beviskludring, og endte opp med å manøvrere gjennom en verden av løgner, bedrag, venner, fiender og trusler på en måte vi aldri hadde sett før. Se frem til de siste episodene av denne første sesongen, så skjønner du hva jeg mener. Og i likhet med The Shield byr Ray Donovan på et saftig familiedrama oppi galskapen Ray opplever på jobb. Paula Malcolmson, kjent som Trixie i Deadwood, er strålende som den rødhårede Southie-jenten Ray giftet seg med.
ray-donovan-95