5 grunner til å se Succession på HBO Nordic

Til uken har HBO Nordic sesongfinale på Succession. Verdens verste familie er årets kaldeste og beste underholdning.

Mediemagnaten Logan Roy feirer 80-årsdagen med familien sin. Det betyr samling og krangling med barn og familie, og det hele kulminerer med en baseballkamp og at patriarken kollapser i privathelikopteret på vei hjem.

De fire barna – corporate-stjernen og eks-kokahode Kendall, slangetungen Roman, økohippien Connor og den smarte øyestenen Shiv – konspirerer og krangler om de nye posisjonene som åpner seg i familiefirmaet. Rundt seg har de blodtørstige konkurrenter, ivrige gribber og harsellerende media, men også strenge stemødre, teaterglade prostituerte, steine nevøer og hensynsløse barndomsvenner. Det er duket for god gammeldags maktkamp.

Succession er kanskje litt vanskelig å se på i starten, for det er virkelig få forsonende trekk å finne i Roy-familien, men etter ni episoder (sesongfinale til uken) er jeg seriøst hektet. Satire, familiedrama og punchline-paradis i kynisk forening.

Under traileren får du fem grunner til å se Succession på HBO Nordic:

1. Serien er skapt av Jesse Armstrong, som tidligere har skrevet for komedieklassikerne Peep Show og The Thick Of It. Det betyr uendelige mengder oneliners, fornærmelser og kynisme.

2. Sarah Snook er stjerne! Australeren spiller Roy-søster Shiv, som vil være familiespiller samtidig som hun skal inn  i politikken som rådgiver. hun er den eneste som kan utligne broren Roy i nedlatende piss, samtidig som hun er den eneste som ikke lar stikkene hans bryte huden.

3. Logan Roy-figuren er monumentalt skrevet som større-enn-livet patriark fra en svunnen tid, men gjøres perfekt av Brian Cox. Makan til buldring fra en syk mann har jeg aldri sett.

4. Musikken treffer blink.  Introlåten låter som om Scott Storch klatret it av snøhaugen i 2002 og la piano på en slick Tom Cruise-film. Nydelig.

5. Tenk om dysfunksjonaliteten i Modern Family hadde blitt parret med familietragedien i Patrick Melrose, mens Rupert Murdoch og hans familie sto på siden og kjeklet? Omtrent sånn er Succession. Altså iskaldt, kynisk, briljant og voldsomt underholdende.