5 grunner til å se The End of the f***ing World med en gang

Han heter James, er 17 år og ganske sikker på at han er psykopat. The End of the f***ing World er vindskeiv roadtrip, på-rømmen thriller og mørk komedie og rørende drama.

En umiddelbar highfive til 2018!
Akkurat som 2017 startet knallhardt og overraskende med Fauda, kom The End of the f***ing World rett ut av det blå før vi var gjennom årets første uke. kort fortalt handler det om 17 år gamle James, som er selvdiagnostisert psykopat. Han treffer Alyssa, som han planlegger å drepe, men i stedet blir kjæreste med. Sammen må de rømme etter et drap, og vi blir med dem på road trip. Det hele er basert på en tegneserie av Charles Forsman.

Jeg har skrevet komplett anmeldelse, men her er også 5 kjappe grunner til at du må kaste deg over denne nydelige serien med en eneste gang. Vi snakker garantert om en serie alle mener noe om tidlig i neste uke.

1. Den første setningen som sies er «I’m James, I’m 17, and I’m pretty sure I’m a psychopath». Wow. Her snakker vi Goodfellas-nivå! Perfekt start, og  denne James lettbent følger opp med å forklare at nå han har planer om å drepe sitt første menneske.

2. Du trodde kanskje du hadde hørt Ricky Nelsons «Lonesome Town» til det kjedsommelige i diverse triste settinger, men har kjærlighetssorg blitt så perfekt tonesatt som da den dukker opp i The End of the f***ing World? Kommer i farten ikke på noe vakrere.

3. Scenen da James og Alyssa går på date på diner, og hun får kjeft for å banne. The End of the f***ing World er full av referanser til roadtrip-klassikere som Natural Born Killers, dette er Alyssas versjon av da Mallory Knox går bananas til Holes «Shitlist».

4. Årets nye favorittpar er James og Alyssa, men Gemma Whelon (Yara Greyjoy i Game of Thrones!) og Wummi Mosakue som den kjeklende, lesbiske politiduoen Eunice Noon og Teri Donoghue er scenestjeling på toppnivå.

5. Og forresten, litt mer om James! Han gestaltes av Alex Lawther, som spilte den pornotittende kiden i den beste episoden fra Black Mirror sesong 3, Shut up and Dance.

The End of the F***ing World