5 grunner til å sjekke ut Buzz Bissinger

Han skrev Friday Night Lights, er i gang med bok om Caitlyn Jenner, og er avhengig av Gucci. Denne uken er Buzz Bissinger i Norge.

Da er det bare noen dager til et av årets høydepunkt for medienes fistbumpende hyllest og smertefulle dissekering av seg selv: Nordiske Mediedager.

Jeg skal ikke mase så mye om programmet, siden de fleste av leserne våre sannsynligvis ikke skal på bransjeseminaret i Bergen. Men jeg vil gjerne benytte anledningen til å anbefale alle å sjekke ut Buzz Bissinger, forfatteren og journalisten jeg skal intervjue live på scenen kl 15:00 på torsdag.

Her er 5 grunner hvorfor Buzz Bissinger bør inn i det popkulturelle magnetfeltet ditt:

1. Han skrev Friday Night Lights – A Town, a Team, a Dream, boken som den solide filmen og den latterlig gode serien er basert på. Det er en knakende god dokumentarbok om hvordan en hel småby i Texas kretser rundt det lokale high school-laget, og dramaet, rasismen, konfliktene, drømmene, gleden og tårene beskrives så nært at Bissinger ikke kunne komme tilbake og signere boken på den lokale bokhandelen. Drapstrusler stoppet den seansen, som heldigvis ble gjennomført 25 år senere.

2. Husker du filmen Shattered Glass, om svindeljournalisten Stephen Glass? Med Hayden Christensen, Chloe Sevigny og Peter Sarsgaard i hovedrollene? Den ble ikke sett av så mange, men var riktig så god. Shattered Glass er basert på en artikkel av Buzz Bissinger. Du kan se Shattered Glass på ViaPlay, RiksTV eller SF Anytime.

3. Buzz Bissinger har et veldig nært forhold til lær, og spesielt skinnbukser fra Gucci. Dét i seg selv er ikke nødvendigvis noe å anbefale på en krimblogg, men det blir godt artikkelstoff av det. Les My Gucci addiction av Buzz Bissinger, og tenk over hvor lite penger du egentlig bruker på klær.

4. For tiden skriver han på en bok om og med Caitlyn Jenner, basert på den oppsiktsvekkende Vanity Fair-historien om Bruce Jenner som ble til Caitlyn. Her er et bonusintervju fra saken, du kan kjøpe hele via Vanity Fair-lenke i artikkelen.

5. Har du skrevet bok om LeBron James og basketkompisene hans? Buzz Bissinger har. Selvsagt har han det. Du finner Shooting Stars til Kindle her.