5 grunner til at du bør se på Sherlock i kveld


I kveld er det norsk TV-premiere på BBC-serien Sherlock. OP-5 gir deg fire gode grunner til å skru på NRK1 kl 21:30, og én god grunn til å bruke PVR-boksen.

Da er det endelig klart for Sherlock på norske TV-skjermer. NRK – som jeg jobber for, full disclosure – har hatt rettighetene en stund, men ventet til andre sesong var sendt i UK før de kjører i gang fra starten. Les denne saken for en forklaring fra NRK om hvorfor de holdt igjen.

Vi i OP-5 er uansett store fans av Sherlock (jeg er, i hvert fall, og føler jeg har Aslak på gli), og her er noen grunner til at du skal se BBC sin oppdaterte versjon av Englands største detektiv gjennom tidene:

1. Benedict Cumberbatch er en av de beste unge skuespillerne der ute. han briljerer som Sherlock med understatements, maskingevær-resonnement, kjølig eleganse og treffsikker humor. I tillegg viser han inderlig sårhet på sin egen spesielle måte når vi kommer over i sesong 2. PS:

2. Sherlock viser enorm respekt for det briljante originalmaterialet til Sir Arthur COnan Doyle, men oppdaterer det på fiffig vis. Spesielt liker jeg bruken av SMS-er på skjermen, sjekk for eksempel åpningen med pressekonferansen i første episode.

3. Martin Freeman er perfekt som den litt pompøse krigsveteranen Dr. Watson. Han skulle kanskje vært litt mer chubby, men det får gå.

4. Plottet i den første episoden, A Study In Pink, er utrolig snedig sydd sammen. Selv om jeg kjente originalhistorien (A Study In Scarlet) godt, så jeg ikke utviklingen komme.

5. Egentlig bør du kjøre opp PVR-boksen din med opptak, og heller se Sherlock etter du har hørt Pyro på P3 kl 21. Altså først en dose deilig hardrock, så den beste krimserien verden har sett på årevis.

Uansett: ha en nydelig aften foran TV/radio-apparatet!