5 grunner til at Midnight Mass er Netflix’ beste serie på årevis

Sett av helgen! Netflix er i toppform med Mike Flanagans nye serie.

Denne helgen har Netflix premiere på Midnight Mass. De syv episodene er skrevet og regissert av Mike Flanagan. Han har tidligere gjort suksess med The Haunting of Hill House og The Haunting of Bly Manor, samt filmer som Dr. Sleep. Vi snakker altså myk, psykologisk horror.

Viktig! Ikke slutt å lese fordi du ikke liker horror, du vil likevel se denne!

Forskjellen fra Flanagans forrige Netflix-serier er åpenbar. Til Midnight Mass har Flanagan skrevet en egen historie, ikke basert det på klassiske skrekkfortellinger. Kort fortalt handler Midnight Mass om Riley Flynn pluss pluss.

Den tidligere startup-kongen kommer hjem til Crockett Island etter å ha sonet ferdig for fyllekjøringsdrap. Samtidig kommer festentusiasten og eksen Erin hjem. Hun er gravid. Mer eller mindre på samme båt kommer Father Paul. Han overtar den lokale menigheten, og meget mystiske ting skjer. Noen sier mirakler.

Les også: 10 serier du bør sjekke i høst

Resultatet er fabelaktig. Jeg tror Midnight Mass er den mest medrivende serien jeg har sett på Netflix siden… Ozark? Jeg glemmer sikkert noe viktig, men det er bare fordi jeg ble så vilt revet med.

Sjekk også trailer til Midnight Mass – mystisk midnattsmesse

Les gjerne anmeldelsen min av Midnight Mass i Aftenposten. Her er fem punkter for å pirre nysgjerrigheten.

1— Midnight Mass er karaktersterkt bygdedrama fra øverste nivå. Bare at bygdedyret heter Lucifer. Tenk Himmelblå-indrefilet marinert i The Omen-saft.

2— Musikkbruken er mektig uten å være insisterende. Her snakker vi vakker, hard lovsang av mest gudsfryktende sort.

3— Riley og Erin leverer monologer som er helt på grensen til kitsch. De holder det innenfor og ender opp med å filosofere som en blanding av Rust Cohle og Iron Maiden i «Infinite Dreams». Overveldende.

4— Noen husker kanskje Samantha Sloyan som Dr. Penelope Blake i Grey’s Anatomy? I Midnight Mass spiller hun Bev Keane, kirketjeneren som får litt pendlerboligsvindel til å fremstå som notis på siste side.

5— Crockett Islands muslimske sheriff er årets mest jordnære TV-helt. Gi den mannen en spinoff-serie ala Det gode liv i Alaska! Rahul Kohli bør hvert fall vinne priser for skuespillerinnsatsen.

Alle syv episodene av Midnight Mass slippes 24. september.