5 grunner til at vi gleder oss til Killer Joe


Til sommeren kommer sørstatskrimen Killer Joe på kino. Det har vi stor tro på. Her er 5 grunner hvorfor.

27. juli er det amerikansk kinopremiere på Killer Joe. Filmen har ikke fått norsk dato ennå, men det er likevel all grunn til å glede seg. Vi har sett traileren (de ligger nederst i saken) et par ganger, og den klamme, intense sørstatsstemningen og et plot om et bestillingsdrap som går aldeles feil er en perfekt setup.

Her er fem grunner til at vi gleder oss:

1. William Friedkin er i registolen. Han har favorittfilmene The Excorsist og The French Connection på CV-en, og det holder egentlig for meg. Friedkin kan spenning, thriller og krimplot til fingerspissene.

2. Traileren vitner om en klassisk klam sørstatssetting, med høy luftfuktighet, skjulte agendaer og folk som dreper hverandre for småpenger. Det kan man like. Ref Justified, som vi skrev om her.

3. Gina Gershon ser perfekt ut som den litt slitne eks-MILF-en i familien. Hun som var den mest sprelske geiten på jordet,  men nå er litt vel preget av botox og rød-Prince.

4. Manusforfatter er den ganske ukjente Tracy Letts, som vant Pullitzer for August: Osage County. Teaterstykket endte med 648 forestillinger på Broadway pluss altså en Pulitzer for beste drama. Killer Joe ble skrevet for teaterscenen i 1991, og har vært vist i 15 land på 12 forskjellige språk. Tracy Letts får mye skryt av anmeldere for sine fargerike, men mørke karakterer.

5. Matthew McConaughey har gjort mye rart i karrieren, men glem aldri aldri aldri at han nailet det fullstendig i Dazed & Confused som den litt for voksne partygutten David Wooderson, som henger med collegejenter (“I love college girls. Every year I get older, but they stay the same age”).