5 grunner til at OP-5 skal på kinodate med Liza

Liza Marklund er vilt populær her i Norge. OP-5 kikker på traileren for Nobels Testamente, Marklund-filmatiseringen som har premiere til helgen.

Jeg må innrømme at jeg ikke har lest så fryktelig mye av Liza Marklund, tror kun jeg har pløyd gjennom en bok på ferie for noen år siden. Men etter jeg så intervju med Marklund og klipp fra Nobels Testamente på Filmbonanza i går, fikk jeg lyst å lese alt hun har skrevet.

Her kan du se Filmbonanza om Marklund

Sympatisk og morsom dame, lekre bilder og dramatiske klipp. Og i dag fant jeg denne traileren, som hevet forventningene enda mer. Hvorfor? Her er fem grunner fra toppen av hodet mitt.

1. Jeg simpelthen elsker sånne dateline-aktige storbybilder som er i åpningen her. Minner meg om Fade To Black-filmen til Jay-Z kombinert med Batman Begins.
2. Selve Nobel-ballet ser helt latterlig fett ut, grandiost og pompøst.
3. Mediakrim er jo som oftest bra. Tenk State Of Play, han engelske journalisten i Bourne Ultimatium, All presidenters menn og så videre.
4. Det lille jeg skjønner av plottet her, virker tight og overraskende.
5. Briljant musikk som gjør det stemningsfullt og dyster, og gir det en følelse av utlandet selv om det er rett over grensen til Sverige.

Anyways, kos deg med traileren til Nobels testamente her, så snakkes vi på kino til helgen. Nobels Testamente har norsk premiere 16. mars, altså fredag. Tipper det blir søndagsdate for Liza og moi.