5 høydepunkter fra 3 Body Problem

Den storslagne kinesiske bokserien Remembrance of Earth’s Past ble omsider lansert på Netflix i mars. De fleste har sikkert fått med seg at den har navn etter den første boken i serien, The Three-Body Problem. Du vet, dfen da en kinesisk forsker sender en melding til aliens om at de bare må komme til jorden og ødelegge oss alle. Det er bare fortjent.

Med det litt justerte navnet 3 Body Problem har serien vært suksessrik nok for Netflix til at produksjonen av sesong 2 er i gang.

Min kollega May anmeldte serien i Aftenposten, men siden jeg har bablet om 3BP siden jeg oppdaget den i 2018 via Barack Obama, må jeg rekke opp hånden og si noen ord jeg også.

Under bildet er mine fem høydepunkter fra første sesong av 3 Body Problem. Spoilers? Selvsagt.

1— Hele episoden Judgment Day, som kommer midtveis i sesongen. Tenk å gjøre frekk vitenskap om nanofiber om til en mandolin! Da tenker jeg ikke på det rare musikkinstrumentet, men kjøkkenredskapet som på sylskarpt vis strimler opp grønnsaker som om det var romtemperert smør. Når nøyaktig det skjer med Mike Evans og San-Ti-kulten hans, er det like grusomt som effektivt. Det er bunnsolid håndverk fra 3 Body Problem å levere et slikt midt-i-sesongen klimaks. Serieskaperne David Benioff and D.B. Weiss gjorde noe lignende da de filmet The Red Wedding i den nest siste episoden i sesong tre av Game Thrones. Dette kan de.

2— Da Ye Wenjie får svar fra en alien som gir seg ut for å være pasifist. «Ikke svar! Dere kommer til å bli tilintetgjort!», er meldingen. Ye Wenjie kunne ikke brydd seg mindre. Den opposisjonelle forskeren fyrer opp meldingsmaskinen og sikter rett i solen som kommunikasjonsrådgiver. Boom! Det eneste som kunne gjort denne scenen bedre var om 3BP kjørte «Set The Controls For The Heart of The Sun» av Pink Floyd på maks volum.

3— Alt fra Kina er meget bra. Det var denne delen av historien som fanget meg da jeg leste boken, og serien bruker den kulturelle revolusjonen helt riktig for å bygge historien som en global fortelling.

4— Jack Rooney, skarp forsker og chips-entusiast. Noe av det som gleder meg mest med 3 Body Problem er hvordan serien klarer å være lett og tullete samtidig som det intergalaktiske plottet er massivt. Det gjenspeiler seg i den sykehusdramaaktige lyssettingen (som ikke plager meg voldsomt), men også i rollefigurene. Snack-entusiast Jack er viktig for denne miksen, selv om han må bøte med livet. Har noen mulighet til å skaffe meg en pose Jack’s til prøvesmaking?

5— Huset til Will ved sjøen. Slik vil jeg også tilbringe mine siste dager og uker.

Les også: Endelig kommer 3 Body Problem på Netflix.