5 morsomme grunner til å se Beforeigner nå

Mose som mensbind, trigger warning for traumatiserte vikinger, Tore Hund som Foodora-bud. Beforeigners er morsomme greier.

Endelig er HBO Nordic på plass
med sin første norske serie. YES! Beforeigners handler – noenlunde kort fortalt – om at massevis med folk tidsreiser inn i vår tid fra fortiden. En sen kveld dukker de opp i Oslo-fjorden sammen med hvert sitt lysglimt, og snart viser det seg at det samme skjer over hele verden.

Politimannen Lars Haaland (Nicolai Cleve-Broch) er førstemann på åstedet, og nesten tyve år inn i fremtiden er han fremdeles merket av de rare hendelsene. Det er også resten av Oslo, siden alle de nye innvandrerne…unnskyld FREMvandrerne har endret samfunnet for alltid. «Norge for nåtidsnordmenn!» ropes dert i gatene, mens bohemer, vikinger og istidskrigere lager gettoer i sentrum.
Haaland blir koblet med eks-viking Alfhildr, som i integreringens navn er den første flertemporale politikvinnen i Oslo-politiet.

Sammen skal de etterforske det mystiske dødsfallet til en fremvandrer som har flytt opp på steinstranden foran Astrup Fearnley-museet.

https://youtu.be/XCm1SMSHdhA

Om det er bra? Veldig! Underholdende, spennende OG ikke minst: morsomt. Her er 5 strålende fornøyelige scener som møter deg i Beforeigners på HBO Nordic.

PS: det er litt spoilete.

1. Årets beste vits om identitetspolitikk: En ung vikingkrigerinne blir anholdt på Nasjonalgalleriet. Hun har skåret opp et maleri av Tore Hund, hedningen som drepte Olav den Hellige. Alfhildr forklarer museet at det er deres egen feil, siden de ikke hadde trigger warning på bildene. De stakkars vikingene som kriget på Stiklestad har PTSD, og traumene slår ut for fullt når de ser de voldelige bildene.

Les hele anmeldelsen min hos Aftenposten

2. Stig Henrik Hoff som Tore Hund. Hva skjedde med den staute krigeren? Joda, han er sykkelbud i beste Foodora-stil, men blir tvunget til å slåss på Kimbo Slice-vis i en kjeller mot en kristen fighter som skal hevne Olav den Hellige.

3. Hipsterbølgen med «ærlig» mat blir bare verre av at vikingkrigere (unnskyld, mennesker med norrøn bakgrunn) inntar hovedstaden. Politimann Lars Haaland må jommen meg på grautbar for å treffe kilder.

4. Da Alfhildr får en pakke sanitetsbind i gave fra sin nye politipartner Lars, og endelig kan erstatte mosen hun pleier legge i underbuksen én gang i måneden, forteller hun opprømt og fornøyd på gebrokkent norrøn-norsk: «det føles som å ha en myk kattunge i trusa!»

5. Litt blogghumor blir det også. Den brutale og nesten alltid nakne istidskrigeren Navn er blitt kjæreste  med en influenser/blogger, og sammen har de designet en frekk Caveman Chic-kolleksjon av sofaputer. Lanseringsfesten alene er bedre enn en hel sesong av Bloggerne.

Første  av seks episoder av Beforeigners er tilgjengelig på HBO  Nordic nå.