5 tanker om den nye James Bond-traileren


For en uke siden kom den første traileren til den nye James Bond-filmen, Skyfall. Det fikk oss til å fundere litt om det nye eventyret til 007.
1. Tittelen Skyfall er aldeles strålende. Mystisk, men samtidig konsis og direkte. I motsetning til ultradøve Quantum Of Solace, som hørtes ut som en indiestudentfilm fra Seattle, sender Skyfall tankene til klassikere som Thunderball og Goldeneye. To konkrete ord satt sammen til ett ord med uante tolkningsmuligheter. Samtidig er det åpenbart på traileren at Skyfall referer til et oppdrag, en hendelse, en operasjon eller lignende.

2. Det er åpenbart at James Bond nok en gang har ryggen mot veggen, slik han strengt tatt hadde i både Casino Royale og Quantum Of Solace. Plottet er visstnok at det dukker opp hendelser og personer fra M sin fortid, og lojalitetsbåndene mellom henne og 007 blir hardt testet. Jeg liker Daniel Craig godt som en skeptisk, egenrådig og hevngjerrig Bond, det ser ut som han får spille den rollen til fulle i Skyfall.

3. Det kan ikke være annet enn en Bourne-referanse (tenk avslutningssekvensen når Jason Bourne svømmer avgårde) når James Bond faller i vannet 52 sekunder inn i denne traileren? Matt Damons Jason Bourne og Daniel Craigs James Bond har fulgt hver andre tett på 2000-tallet, og tvunget hverandre til å bli bedre. Det har vi sett på slåssescener, loner-mentaliteten og den realistiske spionvibben i alle filmene. Om da Bond-produsentene gir en liten highfive til Bourne-gjengen er det dødskult.

Hvem ER du egentlig, Jason Bourne?

4. Etter jeg så den strålende engelske serien The Hour, ble Ben Whishaw en ny favoritt. Nå er han klar som Q, etter at den legendariske karakteren var borte fra de to siste filmene.

5. Det er fine folk i andre biroller også. Svenske Ola Rapace spiller en fransk leiesoldat som elsker vold og ikke prater så mye, mens Naomie Harris og Bérénice Marlohe ser meget lovende ut som forførerske Bond-babes.

Skyfall har premiere 26. oktober. Hva er forventningene dine? Kjør på i kommentarfeltet.