5 tanker om Falcon and the Winter Soldier

I dag er det premiere på Marvel-serien Falcon and The Winter Soldier. Steffen synser.

Disney+ disker i dag opp med premiere på den første av seks episoder i Falcon and The Winter Soldier. Altså den nye Marvel-serien for Disney+ etter WandaVision.

Serien følger The Falcon/Sam Wilson og The Winter Soldier/Bucky Barnes i det som er restene av verden etter Avengers: Endgame, hvor den anarkistiske gruppen Flag-Smashers skaper problemer.

Falcon and the Winter Soldier er nå tilgjengelig på Disney+. Hvert fall første episode

Her er 5 umiddelbare tanker om den første episoden av Falcon and The Winter Soldier:

1— Dette er et actioneventyr, med elementer av politikk og spionasje. Det minner om Captain America: The Winter Soldier. Satt til en moderne verden virker serien å se på Marvel-universets nåværende tilstand i sin helhet på en jordnær måte, istedenfor det mer inneklemte fokuset på et lokalt mysterium, slik WandaVision gjorde.

Les også: Asbjørn ser alle Marvel-filmene kronologisk

2— Bucky og Sam kler rollene som hovedkarakterer. Det var fint å se egne historier til to figurer som ellers støtter opp historiene til sine mer kjente venner. Serien utforsker karakterenes sivile og dagligdagse liv på en engasjerende måte, i denne verdenen uten Captain America. Selv om serien også legger vekt på at han er viktig i begges fortid og fremtid.

3— Falcon and the Winter Soldier leverer på nivå med storfilmene til Marvel når det kommer til action. En av åpningssekvensene byr på en kombinasjon av eksplosjoner og skuddveksling man ikke forventer fra en vanlig TV-serie, dette er imponerende storfilmmateriale. Mange vil si seg enig i at dette er den beste actionsekvensen Marvel-universet har gitt oss med The Falcon i, noe som er ganske engasjerende i seg selv.

4— Den lesser ikke på med mye komedie fra start, som kanskje vil overraske noen Marvel-kritikere, men leverer heller en solid miks av action og drama. At serien ikke går så sterkt ut på humor er likevel ikke en uting, for det Dødelig Våpen-aktige samholdet mellom de to hovedpersonene skinner gjennom, og fortsetter garantert utover serien.

5— Serien har mye mer å vise etter første episode, det er det ingen tvil om. Vi vet allerede at både Helmut Zemo (Daniel Brühl) og Sharon Carter (Emily VanCamp) blir å se, sammen med flere nye karakterer. Det er en hel del for serien å fortelle om de vanskelige sidene ved Bucky, som bokstavelig talt var en massemorder i sitt tidligere liv. For ikke å nevne at serien klart kommer til å ha det gøy med å spille på spørsmålet «Blir Sam den nye Captain America eller ikke?»

Første episode av Falcon And The Winter Soldier slippes 19. Mars på Disney+ med nye episoder ukentlig.