5 tanker om første episode av Homeland sesong 2


I går åpnet TV 2 Sumo for sniktitting på Homeland sesong 2. Her er våre umiddelbare tanker. OBS: Spooooooilers!

Kl 22:40 i går kjørte TV 2 opp første episode av Homeland sesong 2 på Sumo-tjenesten sin, og vi var kjapt på plass for å se hva som har skjedd med Carrie og Brody. Her er fem av de tusen tankene som raste gjennom hodet mitt i løpet av den knappe timen episoden varte:

1. Fint grep med at Carrie bor på landet med søsteren og faren, og nesten mediterer over grønnsakshagen i stedet for å jage spioner i mørket. Elsker den lille sekvensen da Saul prøver å få henne til Beirut for å snakke med en kontakt som kun vil snakke med Carrie, og hun utbryter irritert: “Men i kveld er det jeg som skal lage middag til familien! Det er VEGETARLASAGNE i kveld!”. Der og da skjønner man hvordan livet hennes har gått fra de store, intrikate, internasjonale linjene til å fokusere på de bittesmå, fine tingene i livet. Som en krigsfotograf som etter å ha tatt bilder av brennende unger flytter til landsbygden for å ta bilder av små blomster i hagen. Ro i sjelen og sånt.

2. Jeg er også veldig begeistret for at Homeland har landet i Beirut, dette sydende spionreiret av en by, hvor øst og vest og nord og sør møtes ved Middelhavet. OP-5s definitive favorittby. Men da vi så episoden i går, kommenterte kjæresten min at det så lite beirutsk ut. Hun hadde rett: det er filmet i Israel. Skuffende.

Les mer om OP-5s favorittfilmer fra Beirut

3. Det kom som en overraskelse at Brody fortalte konen at han er muslim, og hun avslørte da nok en gang sitt bitchy, selvopptatte seg. Jeg skjønner at Jessica er litt stresset i knollen etter mannen var borte og antatt død i årevis, men det statusjaget og ambisjonene hun nå legger for dagen er ukledelig. men når det er sagt, er scenene fra USA og spesielt Kongressen ikke veldig sterke. Trikset med den kvinnelige journalisten som kommer til Brody for å dra han back in the game, slik Carrie opplevde det samme med Saul og Estes er ikke spesielt troverdig.

4. Datteren til Brody og Jessica har fått en viktigere og mer nyansert rolle. Veldig spennende når hun åpenbart har mer sympati med faren enn moren, og hvordan hun dras mellom forskjellige mennesker og steder i sitt slitsomme tenåringsliv.

5. Smilet til Carrie på slutten. Den rareste, vakreste og mest lovende cliffhangeren på lenge.

Hva synes du om episoden? Kjør på i kommentarfeltet under.

Episode 1 går på TV 2 mandag 8. oktober kl 22:40. Om du har dansk TV, sender DR1 den allerede i morgen, onsdag. Tror det er kl 22:30.