Ny serie! 5 tanker om The Affair

Er det thrillerserie? Utroskapsdrama? Sexy Wild Things-lurehistorie? VI har sett første episode av The Affair hos HBO Nordic.

Seriepremiere! Showtime satte i gang første sesong av The Affair på søndag, og nå er første episode (av 10) tilgjengelig på passe brukbar stream hos HBO Nordic. Vi har sett episoden, under er noen kjappe tanker. Ganske spoilerfritt, men vi avslører et grep som kommer halvveis i første episode:

http://youtu.be/Til6Nt2ps9s

1. The Affair handler om New York-familie Solloway som drar på sommerferie til Hamptons for sommeren. To voksne og fire kids, og det er maks stress med uregjerlige unger og voksne med høye skuldre. De skal tilbringe sommeren hos hennes foreldre (inkludert politisjefen fra The Wire!), og det er ikke alle i familien som er like begeistret for det. Samtidig introduseres vi for Alison Lockhart og kjæresten, de bor i nabohuset på stranden. Først ser vi møtet fra familiefaren Noah Solloways (McNulty! Dobbel dose The Wire) perspektiv, så kommer den samme historien fra servitøren og naboen Alison. Alt dette knyttes sammen av politiavhør hvor Alison og Noah forteller nettopp disse historiene.

2. Er den upålitelige fortellerstemmen siste års tydeligste trendgrep i thrillersjangeren? Først Gone Girl-megasuksessen, så den litt underkjente The Silent Wife og i fjor fikk vi det samme trikset i Karin Fossums strålende Carmen Zita & Døden. Nå også i The Affair, hvor første episode er delt i to: først får vi Noah Solloways perspektiv, hvor han er utslitt familiefar som nesten blir forført av femme fatale-ungkatten Alison. Så blir andre halvdel av episoden brukt på Allisons perspektiv. Da er hun ikke bare en deprimert kvinne som sørger over sitt døde barn, men Noah er en sprengkåt og festklar familiefar som åler seg inn i utedusjen hennes. I tillegg er det åpenbare forskjeller i hendelsesforløpet og dialogen.

3. Hva skjer hos politiet? Noe som krever å undersøkes har åpenbart foregått, men verken Noah eller Alison ser ut til å være arrestert eller direkte anklaget for noe. Spennende vri på voiceover, et grep som ofte brukes når man ikke klarer å fortelle historien på enklere vis.

4. Dominic West er god, men Ruth Wilson stjeler showet som Alison Lockhart. Du husker henne kanskje som den spik hakkande gærne Alice Morgan i Luther, og jeg skal flatt innrømme at jeg projiserte Alice Morgan-galskapen på Alison Lockhart-karakteren i Noahs halvdel. Det ga henne bare ekstra dybde når hun presenterer sin side halvveis.

5. Hva er egentlig The Affair? Er det thrillerserie? Kan det være ekteskapsdrama? Er det en sexy lurefortelling av Wild Things-kaliber? Foreløpig er det litt av alt, men jeg er mer enn litt nysgjerrig på hva som skal skje videre. Jeg er også åpen for at det er en serie som starter med et bang (pun intended) og forsvinner sakte ut over sidelinjen, men jeg er hektet inntil videre.

Noen andre som har sett The Affair? Si din hjertens mening i kommentarfeltet.

the-affair-700x400